Microsoft vecht officieel blokkade Activision Blizzard overname aan

News
vrijdag, 26 mei 2023 om 11:30
activision blizzard hqf1627465674
Vorige maand heeft de CMA besloten om de deal tussen Activision Blizzard en Microsoft te stoppen. Microsoft heeft nu officieel bezwaar ingediend tegen de blokkade.
Het leek er een lange tijd op dat Microsoft de CMA had overtuigd om de overname van Activision Blizzard goed te keuren. Vlak voor de uitspraak kwamen er ook verhalen naar buiten dat de waakhond akkoord zou gaan. Maar verrassend genoeg besloot de CMA om de hele deal te blokkeren.
Microsoft was daar initieel niet blij mee en de uitgever kondigde aan om stappen te gaan ondernemen. Nu is daad bij woord gevoegd, want Microsoft heeft officieel bezwaar ingediend tegen het besluit om de overname niet goed te keuren. Dat heeft een woordvoerder aan The Register bevestigd.
Eerder werd ook al duidelijk dat Microsoft niet zomaar het gevecht met de CMA aangaat. Het bedrijf heeft namelijk een advocaat ingehuurd die gespecialiseerd is in het omdraaien van beslissingen van waakhonden. Zo heeft de advocaat al meerdere zaken tegen de Europese Commissie gewonnen.

CMA de uitzondering

De blokkade van de overname door de CMA is vervelend voor Microsoft, aangezien het de enige waakhond is die de deal tegengehouden heeft. De Europese Commissie kwam eerder deze maand met een uitspraak en heeft groen licht gegeven voor de overname. Volgens de EU zijn er genoeg concessies gedaan door Microsoft om andere uitgevers de tijd te geven om hun eigen Call of Duty-concurrent te maken.
De Amerikaanse FTC is ook geen fan van de overname en is al veel eerder een rechtszaak begonnen tegen Microsoft. De regulator lijkt alleen te weinig in te kunnen brengen tegen de deal, mede dankzij het missen van een paar deadlines, waardoor Microsoft op dat gebied weinig te vrezen heeft.