Update - Xbox One externe harde schijf kopen? Seagate Game Drives besproken

  Iedere Xbox One gamer kent het probleem wel: je Xbox One geheugen zit vol! Om gek van te worden! Gelukkig is daar een hele simpele oplossing voor: een Xbox One externe harde schijf kopen. Lees er nu alles over in de Seagate Game Drive review.

  De Xbox One externe harde schijf van Seagate haal je voor €139,- in huis. De Game Drive is speciaal gemaakt voor de Xbox One en Xbox 360, bedoeld om het geringe geheugen van de consoles uit te breiden. Voor die €139,- krijg je een gifgroene harde schijf (jawel dezelfde kleur als Xbox One gamehoesjes!) en heel wat extra geheugen: 2 terabyte (2TB).

  Voor de goede orde: dat is heel wat meer dan een standaard Xbox One heeft. De goedkoopste uitvoering van de Xbox One heeft 500GB en de duurdere versie 8TB. Door de Seagate Xbox One externe harde schijf te kopen en aan je console te 'hangen' wordt je geheugen binnen luttele seconden énorm uitgebreid.

  Xbox One externe harde schijf

  Xbox One externe harde schijf: een peulenschil

  Het is echt een peulenschil om de Xbox One externe harde schijf aan te sluiten. Het is een kleine harde schijf met een USB 3.0 aansluiting. De Xbox One zelf heeft een paar USB-poorten, waaronder aan de achterkant. Het handigst is om de Seagate Game Drive daarop aan te sluiten, wat één simpele klik is.

  Zodra je dit doet en je de Xbox One aan zet, krijg je melding wat je met het geheugen wilt doen. Je moet dan formatteren en vervolgens wordt de Xbox One externe harde schijf binnen een paar seconden gereed gemaakt. Ja, echt waar: het duurt een paar seconden. Vervolgens kies je of je toekomstige downloads meteen naar de nieuwe ruimte geplaatst mogen worden en voila! Klaar is Kees.

  De Xbox One exerne harde schijf van Seagate is ontzettend vriendelijk in gebruik. Toegegeven: er zijn ook andere externe harde schijven met een USB 3.0 aansluiting te koop die je ook gewoon aan je console kan hangen. Maar een beetje Xbox fanboy of girl wil natuurlijk het origineel hebben. We hebben geen andere harde schijven getest voor deze review en dus geen vergelijkingsmateriaal.

  Snel en betrouwbaar

  Wel kunnen we zeggen dat de Xbox One externe harde schijf van Seagate gigantisch snel is. Het voelt alsof je games speelt en rechtstreeks opstart vanaf de interne harde schijf van de console zelf en dat is natuurlijk precies de bedoeling. Nergens heb je 't gevoel te moeten wachten. De Seagate levert dus snelheid en betrouwbare kwaliteit.

  Nu vraag je je wellicht af: hoeveel games kun je dan spelen? Dit ligt uiteraard aan wat je speelt en de grootte van die games. Sommige games koop je online en andere heb je op disc waardoor je alleen games hoeft te installeren en dus minder geheugen nodig hebt. Daarnaast zijn indiegames die je online koopt van mindere omvang dan triple A titels zoals The Witcher 3 of Halo 5, om maar wat voorbeelden te noemen.

  Je kan nagaan als je het eerste Xbox One model hebt met 500GB, je geheugen bijna vier keer verdubbeld is. Seagate zelf meldt op zijn officiële website dat je met 2TB gemiddeld vijftig games kwijt kan. Overigens verkoopt het bedrijf ook nog een 4TB versie voor de no-lifers onder ons. Daarmee kun je dan ongeveer honderd games kwijt.

  Het voordeel moge duidelijk zijn: gemak. Met extra geheugen ben je niet meer gelimiteerd aan die paar games die je op je console hebt staan. Hoe vaak gebeurt het niet bij gamers dat je aan de slag wil met bijvoorbeeld Call of Duty omdat er dubbel XP is, totdat je je dan realiseert dat je de game niet meer geïnstalleerd hebt, omdat je alweer met nieuwere games bezig was.

  Xbox One externe harde schijf

  Altijd vrijheid

  Zonder extra Xbox One geheugen ben jijzelf altijd de vraag aan het stellen; welke games ga ik de komende week spelen? Je bent aan het plannen. Een gamer wil niet plannen. Een gamer wil vrijheid en altijd last-minute kunnen bepalen welke games hij of zij gaat opstarten!

  Daarvoor biedt de Seagate Game Drive voor de Xbox One en Xbox 360 de ideale uitkomst. Het apparaatje is prachtig klein qua formaat en bevat simpele plug and play. Geen onnodige snoeren. Dus ben jij klaar met de situaties dat je geheugen altijd vol zit? Koop dan een Xbox One externe harde schijf. De Seagate Game Drive, ondanks het wat dure prijskaartje, raden we van harte aan.

  Update: De Seagate 8TB besproken

  Inmiddels hebben we ook de nieuwste versie onder de loep genomen: de Seagate 8TB. De Xbox One X komt er al snel aan en we raden je aan om qua geheugen dan voor de Seagate 8TB te gaan. Want je zult merken dat je flink wat geheugen nodig hebt als je Xbox One games speelt, je ook nog gebruik maakt van Xbox 360 games en straks dus de originele Xbox games. Met de Xbox One X heb je straks jarenlang plezier op één plek staan en in combinatie met de Seagate 8TB is het feest helemaal compleet.

  Waar de externe harde schijf, zoals hierboven besproken, ongeveer plek biedt voor 50 games, doet de Seagate 8TB dat voor maar liefst 200! Veel meer dus. Een diehard gamer merkt al snel dat de 2TB al snel vol raakt, zeker als je geregeld ook een Xbox 360 game opstart. Met de komst van de ondersteuning van de eerste Xbox games is dat probleem straks alleen maar erger en dus is 8TB geen slecht idee. We hebben de Seagate 8TB voor je getest.

  Zoals alle Seagate apparatuur is het een kwestie van 'plug and play'. Al moet je rekening houden met iets meer draden. Waar je de 2TB externe harde schijf in een USB-poort kon stoppen van je Xbox One, moet je bij de 8TB behalve een USB-aansluiting ook voeding in het stopcontact doen. En hoewel het doosje redelijk compact is, is die natuurlijk wel een stukje groter (198 x 41 x 118mm) dan de vorige die we bespraken. Wat je daarvoor terugkrijgt is prestaties tot 160 MB/s. En dat alles voor een prijskaartje van 239 euro.

  Dat is flink wat geld, maar wel de moeite waard. Het design is top, wit en daarmee een perfecte match met de witte Xbox One. Het is iets minder netjes dan met de zwarte Xbox One X, maar als je alles naast elkaar zet, is het geheel toch prima om aan te zien. Bestanden overzetten van de ene Seagate naar de ander is bovendien geen probleem, zo ondervonden wij.

  Duur, maar wel de moeite waard

  Je kan met een paar kikken selecteren wat je wilt overzetten en dan is het een kwestie van even wachten tot alles op de 8TB schijf staat. Heel fijn! Waar je alleen wel rekening mee moet houden, is dat deze harde schijf iets meer lawaai veroorzaakt dan de Seagate 2TB. Die hoorde je namelijk nooit en de 8TB wel. Is dit storend? Nee, niet echt. Zodra je straks losgaat met het geweld dat Call of Duty heet, heb je echt geen oog voor de paar geluidjes die de 8TB maakt.

  Geloof ons. Wat ons betreft is het een mooie harde schijf met bovendien twee USB 3.0-poorten aan de voorkant, zodat je bijvoorbeeld ook nog twee controllers kan opladen. Overall een duur ding, maar wel een die de moeite waard is. Al is het maar zodat je al je games op één plek hebt, zowel downloads als save games. En de harde schijf is nog steeds klein genoeg om te vervoeren.

  9

  De plus- en minpunten

  • Plug & Play
  • Snel
  • Enorm veel geheugen
  • Hoog prijskaartje

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.