WWE Legends of WrestleMania Review

  We kennen de sport allemaal wel: worstelen. Elk jaar krijgen we dan ook enkele worstelgames aangeboden, waaronder dit jaar WWE Legends of WrestleMania. Wij gingen met de legendes in deze game aan de slag. Maar is het wel de moeite om met mannen in strakke pakjes een potje te gaan vechten?

  Herleef, herschrijf en Herdefinieer
  In WWE Legends of WrestleMania beleef je alle grote wedstrijden uit de worstelgeschiedenis. Alle grote namen zoals Hulk Hogan, Stone Cold Steve Austin en Andre The Giant, komen in deze titel nadrukkelijk naar voren. Het is in de game natuurlijk mogelijk om via de optie “Exhibition” in verschillende gametypes het met twee grote helden naar keuze tegen elkaar op te nemen, de richt zich meer op het naspelen van historische gevechten.

  In de game draait het namelijk vooral om de WrestleMania Tour. Er zijn daar drie hoofdmodi beschikbaar, genaamd ‘Relive’, ‘Rewrite’ en ‘Redefine’. In ‘Relive’ speel je bepaalde gevechten exact na en in ‘Rewrite’ kun je echter weer je eigen einde aan de gevechten bepalen. In de laatste modus, ‘Redefine’, kun je ook de gevechten herleven, maar dan met jouw eigen regels.

  Als laatste heb je nog, naast de WrestleMania Tour, de Legend Killer modus. In deze modus kun je met je eigen gemaakte worstelaar de strijd aan gaan met alle legendes uit de worstelwereld. Je eigen gemaakte personage kun je eerder in de game aanmaken, maar dat is niet het enige. Zo kun je ook jouw eigen opening samenstellen, je bijnaam verzinnen, je kleren bepalen en je kunt je lichaam helemaal naar wens aanpassen. Kortom, de game bevat meer dan genoeg opties om jouw ideale worstelaar te creëren.

  WWE Legends of WrestleMania Screenshot 99472 WWE Legends of WrestleMania Screenshot 99444 WWE Legends of WrestleMania Screenshot 99443

  Publiek van 25 jaar geleden
  Omdat WrestleMania dit jaar zijn 25ste verjaardag viert is aan THQ de eer om WWE Legends of WrestleMania uit te brengen. Helaas is het publiek in de game niet meegegaan met zijn tijd. De toeschouwers maken constant dezelfde rare bewegingen en het publiek bestaat gewoon uit simpele 2D afbeeldingen, wat 25 jaar geleden nog wel kon, maar nu natuurlijk niet meer. Kortom, het publiek is echt niet om aan te zien.

  De worstelaars en managers zien er echter wel weer goed uit. De details op de verschillende personages zijn allemaal duidelijk aanwezig. Zo zie je het zweet van de worstelaars hun hoofd af druipen, en dit geldt ook voor het bloed, dat in het rond vliegt na een paar rake klappen te hebben uitgedeeld. Al kunnen die klappen soms raar aankomen op je tegenstander. Zo verdwijnt er soms een hand in zijn hoofd, arm of been. Zelfs als je hand op de grond neerslaat wil het nog wel eens voor komen dat hij er dwars doorheen gaat. Ook wanneer je bij de touwen komt aan de buitenkant van de ring grijpen de mannetjes regelmatig mis.

  WWE Legends of WrestleMania Screenshot 99417 WWE Legends of WrestleMania Screenshot 99323 WWE Legends of WrestleMania Screenshot 99290

  Simpel, maar leuke gameplay
  De gameplay werkt redelijk goed en zit simpel in elkaar. Alleen voordat je eenmaal kunt beginnen, zal het even duren. De laadtijden zijn namelijk heel erg lang en soms zelfs irritant. In het hoofdmenu van de game moet je ook al even wachten voordat je verder kunt en voor een gevecht duurt dat nog langer. Na verloop van tijd wordt het dan ook erg vervelend om steeds zo lang te wachten.

  De gameplay werkt verder, zoals eerder genoemd, heel simpel. Zo deel je de klappen uit met het vierkantje of de X-knop. Met het kruisje of de A-knop grijp je je tegenstander vast. Met deze knoppen kun je ook verschillende combinaties maken door ze bijvoorbeeld ingedrukt te houden of drie keer achter elkaar te drukken. Het driehoekje of Y-knop gebruik je om jezelf te verdedigen en aanvallen van je tegenstanders terug te draaien. Om je tegenstander te pinnen of om items op te pakken, gebruik je het cirkeltje of de B-knop.

  In de gevechten komen ook verschillende Quick-Time Events voor, nadat je bijvoorbeeld je tegenstanders hebt vastgepakt, zijn aanval hebt terug gedraaid of wanneer je een ‘Special Move’ uitvoert, zoals uit de kooi klimmen, de trap op klimmen en meer. Dit past wel bij de game, maar is niet leuk om steeds te moeten doen. Wanneer er een Quick-Time Event begint, verschijnt er een cirkel in beeld en moet jij precies op tijd op de juiste knop drukken wanneer deze in beeld verschijnt. Het gaat soms redelijk snel, waardoor je vaak jammer genoeg niet de tijd krijgt om ondertussen naar de vette bewegingen van de worstelaars te kijken, maar je volledig moet richten op het indrukken van de goede knoppen.

  {video:http://www.gametrailers.com/download/45281/t_wwelw_redefine.flv}

  De geluiden van de game?
  De geluiden in de game zijn er wel, maar er valt weinig op aan te merken. De worstelaars hoor je niks zeggen tijdens een gevecht. Soms alleen tijdens hun entree, maar daar blijft het dan ook bij. De muziek uit de game is echter wel weer leuk. Zo hoor je de entree nummers van alle worstelaars langskomen tijdens de gevechten, het hoofdmenu en de vele laadtijden. Tijdens de gevechten hoor je ook commentaar, dit kan soms erg hilarische momenten opleveren. Dat gedeelte is in ieder geval goed voor elkaar.

  WWE Legends of WrestleMania Screenshot 99289 WWE Legends of WrestleMania Screenshot 96953 WWE Legends of WrestleMania Screenshot 99441

  Conclusie
  WWE Legends of WrestleMania is een aardige worstelgame geworden en het is zeker wel de moeite waard om een paar potjes te gaan vechten. Zeker voor de fans zijn alle historische momenten geweldig om te herleven, herschrijven of te herdefiniëren. De worstelaars zien er goed gedetailleerd uit, maar het publiek ziet er echter helemaal niet mooi uit. Dat kan echt niet meer voor games uit deze tijd. Op de audio is verder niet zo veel aan te merken. Het commentaar is leuk en de nummers van alle verschillende worstelaars brengen je helemaal in de juiste sfeer. Maar al met al is dit, zeker als worstelfan, een game om in huis te halen!

  6.8

  De plus- en minpunten

  WWE Legends of WrestleMania

  Verkijgbaar vanaf 20 march 2009

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.