Unmechanical Extended Review - Puzzels oplossen!

  Er zijn al een heleboel spellen waarbij je ergens vastgehouden wordt en moet ontsnappen. Extended staat ook al tussen die lijst, maar krijgt nu een wat langere versie. Lees hoe Extended de game is in de Unmechanical Extended Review.

  In 2012 kwamen we dan ook al met een recensie over Unmechanical en destijds kreeg deze een 7.0. Zeker wel verdiend destijds, maar nu biedt de game ons meer. Voor tien euro krijg je het origineel en een extra avontuur. Het is wel nog steeds een spel dat in een groot en dichtbevolkt bad met puzzelspellen terechtkomt en daar zeker niet in de top eindigt. Maar laten we eens naar de game kijken.

  Unmechanical: Extended is het verhaal van een robothelikoptertje dat op een dag lekker aan de wandel is met zijn familie. Ineens wordt hij ontvoerd en bevindt hij zich in een ondergrondse wereld van staal, steen en... vlees? Jazeker, vlees. Een beetje vreemd zou je zeggen, maar uniek is een betere benaming.

  Unmechanical Extended Review

  Unmechanical Extended biedt unieke, maar vreemde omgevingen

  Het is namelijk een gigantisch complex waarin je je bevindt, maar je krijgt nooit echt te zien wat er precies het doel van is. In het begin zie je nog niet echt organische materialen, maar al snel vlieg je voor een gigantisch kloppend hart of juist weer door een ruimte met alleen maar tandwielen.

  De wereld van Unmechanical Extended is uniek en wisselt prima af zodat je geboeid blijft. Je komt ook vaker dan eens op dezelfde plek in het complex, waar je dan weer net een andere kant op moet. Daarna ben je ineens onder water en heb je een hele andere wereld om te zien. Alles heeft wel dezelfde stijl en dat is dus de mix van mechanisch met organisch.

  De soundtrack van de game geeft de omgeving een extra dimensie op de een of andere manier. De deuntjes geven de game een stukje extra sfeer mee en de geluiden van de dingen in de omgeving klinken allemaal prima. Dat moet ook wel, want dat zijn de enige dingen die je in Unmechanical Extended gaat horen.

  Er zijn geen stemmen te horen of dingen te lezen. Je bent ook helemaal alleen (nou ja, bijna helemaal alleen, want soms zie je een andere robotje of dergelijke) en het complex waarin je opgesloten zit voelt behoorlijk eenzaam aan.

  Unmechanical Extended Review

  Eenvoud, logica en gezond verstand zijn de sleutel

  Het is dan ook niet gek dat je wil ontsnappen uit dit complex en daarvoor is het nodig puzzelwerk nodig. Hoe simpel het spel dan ook is van opzet, des te lastiger kunnen de puzzels zijn. Tenminste, als je niet logisch nadenkt en het overduidelijke over het hoofd ziet. Dat is namelijk de kern van alle puzzels in de game.

  Je hebt enkel een soort trekstraal tot je beschikking in de game, waarmee je stenen, stalen buizen en andere kleinere voorwerpen kunt aantrekken en zo verplaatsen. Met dit 'wapen' zul je het hele spel moeten doen. De rest is gebaseerd op pure logica, je koppie gebruiken en de kleine dingetjes niet over het hoofd zien.

  De uitdaging ligt echter niet behoorlijk hoog. Het meeste zie je meteen en er zijn niet heel veel puzzels die je echt aan het denken zetten. Het spel is op zich dan ook niet bijzonder lang.

  Unmechanical Extended Review

  Niet al te lang, maar wel extended

  Het originele spel is al binnen een uurtje of drie passé, en dan kun je door met het extended gedeelte van Unmechanical Extended. Daarin krijg je nog een hele berg puzzels voorgeschoteld, maar het is meer van hetzelfde. Niets nieuws dus.

  In totaal zul je je een uurtje of zes met Unmechanical Extended vermaken, maar echt veel langer is het niet. Toch is dit voor een downloadbare game prima wat je in die uren voorgeschoteld krijgt.

  Unmechanical Extended Review

  Erg leuke game, maar doet niets bijzonders

  Unmechanical Extended is de verlengde versie van de titel die al in 2012 uitkwam. Hoewel de game nu langer is, doet deze nog steeds niet echt iets bijzonders of iets echt nieuws. Het avontuur biedt je een unieke sfeer in een mooie omgeving waarbij je je niet snel verveelt.

  Toch biedt Unmechanical Extended ook niet de ervaring waardoor je met grote ogen zit te kijken of je laat smachten naar meer. Het is gewoon een eenvoudige, leuke en simpele game die het spelen waard is. Zeker voor de prijs van 10 euro.

  7.5

  De plus- en minpunten

  • Leuke puzzels
  • Unieke sfeer
  • Doet niet echt iets nieuws
  • Niet echt hersenkrakers aanwezig

  Unmechanical: Extended

  Verkijgbaar vanaf 11 february 2015

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2024 Alle rechten voorbehouden.