Giana Sisters - Twisted Dreams - Directowl's Cut Review

  De Giana Sisters zijn al sinds 1987 bij ons, maar je hoort er niet heel vaak iets over. Nu is er de Twisted Dreams - Directowl's Cut die je als Giana laat schakelen tussen dromen. Dit doe je om je zus Maria uit de klauwen van een draak te redden. Lees meer over de game in de Twisted Dreams Review!

  Iedereen die van platformgames houdt, is wel bekend met de Mario games zoals Mario Bros. uit 1985. Een minder bekende platformer die destijds heel veel op Mario Bros. leek is Giana Sisters uit 1987. De game haalde het destijds niet in vergelijking met de game rondom de loodgieter die intussen in talloza Mario Bros games te zien is, maar er is wel een franchise uitgekomen.

  Deze franchise is Giana Sisters en daarin is nu een nieuw deel te spelen. Giana Sisters - Twisted Dreams Directowl's Cut. Waar de zusjes vroeger in een 'kloon' van Mario Bros. te besturen waren, hebben ze nu hun eigen wereldje. En daarin is iets niet helemaal pluis.

  In Giana Sisters - Twisted Dreams wordt Maria, de zus van Giana, ontvoerd door een draak. Deze neemt haar mee naar de droomwereld en het is aan Giana om haar te redden. Wat de draak alleen niet weet is dat Giana intussen de kracht heeft om haar dromen te verdraaien (of te twisten).

  Twisted Dreams Review

  Twee werelden die naadloos in elkaar overgaan

  Ze kan in de droomwereld schakelen tussen een droom en een nachtmerrie. Tijdens de dromen oogt de wereld schattig en mooi. De bomen zijn groen en overal zie je huisjes en schattige tafereeltjes, maar Giana is een heavy metal chick met paars haar. De muziek past bij Giana en is een dikke heavy metal soundtrack.

  Als Giana schakelt naar de nachtmerrievariant van de droomwereld is het precies omgedraaid. Zij is een schattige variant van zichzelf met blond haar, maar de wereld zit vol met dood en verderf, demonen en daarbij een schattig muziekje. De bomen zien er dor uit en alles is grauw.

  De overgang tussen de twee versies van de wereld wordt erg mooi weergegeven. Als Giana wisselt, verandert alles direct mee. Zo verdorren de bomen, gaan bruggen stuk, veranderen balonnen in doodshoofden. Ook zie je kleuren van groen en sprookjesachtig naar paars en deprimerend veranderen.

  Ook de soundtrack van de levels wisselt naadloos van schattig deuntje naar heavy metal. Zo remix je dus gedurende het level ook nog eens de soundtrack, zonder dat dit irriteert. Maar het is niet alleen een uiterlijke verandering als je tussen werelden schakelt. Dit heeft natuurlijk ook nog een functie in de game.

  Twisted Dreams Review

  Het heet niet voor niks Giana Sisters - Twisted Dreams. Twisten dus!

  De verandering van droomwereld In Giana Sisters – Twisted Dreams is noodzakelijk om door de levels heen te komen. In de ene wereld kan het zo zijn dat een brug of poort dicht is, terwijl deze in de andere wereld open is. Ook platformen en diamanten zijn in de ene wereld zichtbaar, terwijl ze in de andere wereld doorzichtig zijn.

  Niet alleen de platformen veranderen zodra je van wereld wisselt in Giana Sisters – Twisted Dreams, maar ook de vijanden. In de ene wereld kan het zomaar zijn dat een vijand onverslaanbaar is. In de andere wereld kun je de vijand dan vaak omzeilen of eenvoudig verslaan.

  Je moet dus schakelen om verder te kunnen komen in een level. In het begin valt het mee hoe vaak je dit moet doen. Gaandeweg wordt de standaard platform actie die het spel kent echter bemoeilijkt doordat je steeds moet switchen tussen de werelden. Het spel wordt moeilijker en moelijker en je moet vaker en vaker schakelen.

  Twisted Dreams Review

  Geen simpel spelletje

  Giana Sisters – Twisted Dreams ziet er wellicht eenvoudig uit, al is alles erg mooi vormgegeven, maar dat is het zeer zeker niet. Je zult zeker in het begin van het spel het gevoel hebben dat je een wel erg eenvoudig spel speelt, maar al gauw stijgt de moeilijkheidsgraad.

  Je moet zoals al gemeld, steeds vaker schakelen tussen de werelden, maar ook de levels zelf worden veel lastiger. Overal zitten puntige objecten, vijanden worden vervelender, de levels worden groter. Kortom, je gaat vaker en vaker de pijp uit.

  Ook de vaardigheden die je hebt in Giana Sisters moet je steeds vaker gebruiken. Het tollen na een sprong bijvoorbeeld zorgt voor net een stukje meer controle bij het afdalen van een sprong, terwijl de vuurbalmogelijkheid je net de boost geeft die je nodig hebt of net die ene vijand helpt uitschakelen. Jammer genoeg is de vuurbal aanval niet heel precies, waardoor je nog weleens een andere kant op schiet dan de bedoeling is.

  Je hebt zo nog ene paar krachten die van pas komen bij het verslaan van vijanden, maar dit zijn de belangrijkste twee in de game. Door deze twee vaardigheden kom je op die onbereikbare plekken om de diamanten te verzamelen die je begeert. Daarnaast helpen de krachten je natuurlijk verder in het verhaal, zodat je je zus kunt redden.

  Ondanks deze krachten zul je stiekem nog steeds vaak doodgaan en je zult hier meer dan eens door gefrustreerd raken. Dit komt dan doordat je net dat ene platformpje mist of per ongeluk verkeerd schakelt tussen de werelden, waardoor je weer gespiesd wordt. Ook wil het wel eens door een klein foutje komen in het spel.

  Twisted Dreams Review

  Erg lang speelplezier

  Het wil namelijk weleens gebeuren dat een vijand je raakt terwijl je hem toch echt op zijn bolletje springt, of dat een platform ietsje later ‘echt’ wordt na het schakelen tussen werelden. Je valt er dan dus alsnog gewoon doorheen. Gelukkig is dit maar heel sporadisch en doet het absoluut niet af aan het spelplezier dat Giana Sisters – Twisted Dreams je geeft.

  Want speelplezier geeft Giana Sisters je absoluut. De game bestaat uit verschillende thematische werelden zoals Hans en Grietje en Dokter Freud, die allemaal weer uit een aantal levels bestaan. Afhankelijk of je alles aan diamanten onderweg verzamelt, ben je ongeveer 20 uur met de game zoet en dat is behoorlijk lang.

  Daarbij heb je nog een aantal extra’s zoals de Halloween special en de kerstspecial die bij deze Directowl's Cut zit. Je kunt na het verhaal in de normale modus ook aan de slag met een hard modus, een score atack, een time trial en een ultiem moeilijke modus voor de echte uitslovers onder ons.

  Bij de laatstgenoemde heb je welgeteld één leven om alles te halen. Als je doodgaat, mag je weer in wereld 1-1 beginnen. Geen checkpoints, extra kansen of genade in welke vorm dan ook. Succes!!

  Twisted Dreams Review

  Een top platformer met een twist

  Giana Sisters – Twisted Dreams is een platformtitel van de bovenste plank die bijna niets verkeerds doet. De sfeer staat als een huis en het wisselen tussen de werelden is geniaal gedaan. Het spel is ook voor iedereen geschikt, maar wordt uiteindelijk wel behoorlijk uitdagend. Helaas kom je heel af en toe een foutje tegen, maar dat is eigenlijk niet eens noemenswaardig.

  Wat wel vervelend is, is dat de vuurbalaanval niet heel accuraat is. Hierdoor zul je meer dan eens af gaan. De DirectOwl’s Cut van de Twisted Dreams biedt je ruim 20 uur spelplezier en dat is alleen de verhaallijn nog maar. En dan heb je nog een aantal extra levels en modi te gaan. De 20 euro die de game kost is deze dan ook zeker waard!

  8

  De plus- en minpunten

  • Heerlijke moeilijkheidsgraad
  • Schakel moeiteloos tussen twee droomwerelden
  • Grafisch erg gaaf
  • Veel extra's voor na de verhaallijn
  • Kleine bugs aanwezig
  • Vuurbalaanval is niet accuraat
  • Verhaal komt niet echt naar voren

  Giana Sisters: Twisted Dreams - Director's Cut

  Verkijgbaar vanaf 13 march 2015

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2023 Alle rechten voorbehouden.