The Incredible Hulk Review

  The Incredible Hulk draait al een paar weken in de bioscopen, maar ook is het weer tijd voor een filmgame. Wordt het groene monster al in jouw losgemaakt bij het horen van deze titel?

  The Incredible Hulk is sinds kort te zien in de bioscoop en het is dan ook geen verrassing dat deze, even als alle andere Marvel bioscoopfilms, een gelijknamige game krijgt. The Incredible Hulk is lichtelijk gebaseerd op de film, en heeft helaas daarnaast vrij weinig met de film te maken en introduceert in de plaats daarvan een mager verhaal waar tevens weinig logica in zit. Is de game verder wel logisch opgebouwd?

  Er is geen sprake van een goed uitgewerkt verhaal
  Op een willekeurig moment valt een militaire eenheid de stad New York binnen om daar de orde te houden en om achter The Hulk aan te gaan, omdat ze het DNA van The Hulk willen bemachtigen voor onbekende redenen. Het is dus jouw taak als The Hulk om de stad vrij te maken van deze militaire eenheid en, hoe kan het ook anders: dit dien jij allemaal alleen op te lossen. Afgezien van de militaire eenheid komt de rest van het verhaal niet overeen met de film en komt het ongeloofwaardig en amateuristisch over, het lijkt alsof de ontwikkelaar totaal geen aandacht heeft besteed om de verhaallijn overeen te laten komen met de film.

  The Incredible Hulk Screenshot 57836 The Incredible Hulk Screenshot 57835 The Incredible Hulk Screenshot 57834

  Het concept van The Incredible Hulk is te vergelijken met een eerdere Hulk-game, genaamd The Hulk: Ultimate Destruction, en we spreken hier wederom van het free-roaming principe. Afgezien van het korte introductie level kan de speler gaan en staan waar hij wil om vervolgens naar bepaalde locaties te gaan in de stad om te beginnen met een missie.

  Jammer genoeg is het vrijspelen van deze missies geen kinderspel, je moet namelijk alle gebeurtenissen die op dat moment plaatsvinden voltooien om nieuwe missies vrij te spelen. Dit houdt ook in dat je alle side-missies en dergelijke moet voltooien, en vreemd genoeg wordt dit tijdens de progressie in de game niet duidelijk uitgelegd en soms loop je gewoon doelloos rond, op zoek naar een volgende missie wat niet acceptabel is.

  De game introduceert een standaard gevechtsysteem
  The Hulk gaat uiteraard veel te vuist in deze game. Bij elk gevecht zijn er twee knoppen waar je continu op moet drukken. Eén knop is voor snelle, maar minder krachtige aanvallen terwijl de andere knop voor langzame, maar sterke aanvallen geschikt is. Verder zijn er ook nog speciale aanvallen die je kunt activeren wanneer je Fury metertje vol is, en deze is makkelijk te vullen door veel in het rond te slaan.

  Over het algemeen is The Incredible Hulk dan een gewone button-basher. Je hoeft niet na te denken of in het rond te kijken hoe je gebruik kunt maken van de omgeving, want vrijwel alles richt dezelfde schade aan. De game introduceert vrijwel niets nieuws en alles hebben we al gezien, wat toch jammer is aangezien we weten dat deze licentie toch wat in petto heeft - kijkend naar Ultimate Destruction.

  {video:http://www.gametrailers.com/download/35148/t_hulk_combatsm.flv}

  Boven dit alles is waarschijnlijk de presentatie die The Incredible Hulk aflevert het verschrikkelijkst. The Hulk mag er dan misschien wel gedetailleerd uit zien maar de hele stad New York is één groot, onafgemaakt product waar constant fouten in aan te wijzen zijn. Je hebt constant een deja vu gevoel, wat ook klopt, want om de drie straten zijn dezelfde texturen te zien en enkel bij de monumentale locaties is er enigszins moeite gedaan om die er zo authentiek mogelijk uit te laten zien.

  Vrijwel geen logica in de game
  Verder houdt de logica niet alleen op bij het verhaal, maar ook in de gameplay klopt het hier en daar niet. Het oppakken en weggooien van voetgangers komt misschien wel leuk over, maar als je die voetganger weggooit dan ontstaat er een enorme ravage wat onmogelijk aangericht kan worden. Waar anders kan een voetganger drie auto's compleet verwoesten of de muren van een gebouw laten instorten? Juist: alleen in The Incredible Hulk! Qua logica gaat het dus helemaal mis met The Incredible Hulk, en het valt nog mee dat de wetten van de zwaartekracht wel nog binnen zijn context vallen.

  The Incredible Hulk Screenshot 55683 The Incredible Hulk Screenshot 55681 The Incredible Hulk Screenshot 55679

  Conclusie
  Hoewel de basis er is, laat The Incredible Hulk verder veel te wensen over. De game laat zich kenmerken door een mager verhaal die niet overkomt met die van de film die momenteel in de bioscopen draait. Ook met de rest van de logica is het helaas ver te zoeken. De gameplay is onrealistisch en The Incredible Hulk weet je dus helaas niet te vervoeren. Slechts in een enkeling zal het groene monster losgemaakt worden maar de meesten kunnen beter een ander game gaan uitzoeken.

  5

  De plus- en minpunten

  The Incredible Hulk

  Verkijgbaar vanaf 27 june 2008

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.