The 100 Seizoen 2 Review (DVD) - Gemixte gevoelens

  Na het fantastische eerste seizoen is The 100 terug voor een tweede seizoen. Hoe het gaat met onze overlevenden van de Ark lees je in deze The 100 seizoen 2 Review.

  Over seizoen één waren we razend enthousiast. Niet voor niets verdiende dat seizoen een dikke 8 in de recensie. In dat seizoen maakten we kennis met overlevenden van de Ark. 100 mensen, vandaar ook de naam, werden naar de aarde gestuurd om te kijken of de planeet bewoonbaar zou zijn. Daar ondekt men dat ze niet alleen zijn, maar dat er op aarde mensen leven. Dit zijn de Grounders. In seizoen ontstond er bovendien een koppel; een overlevende van de Ark met een Grounder.

  The 100 seizoen 2 review

  Een hevige strijd

  Dat spannende element dat rassen moet vechten op aarde voor een stukje bestaansrecht, wordt nog verder doorgevoerd in seizoen 2. Naast de zogeheten ‘Sky people’ (overlevers van de Ark) en de Grounders hebben mensen in 2052 een nuclaire ramp overleefd in Mounth Weather. Hoewel dit ook mensen zijn, barst er een hevige strijd los in seizoen 2 tussen de diverse mensen.

  Want, zonder te spoilen, wat blijkt? De Mountain Men zijn iets andere mensen dan de Sky People en daardoor hebben ze ook andere middelen nodig om te overleven. Wat spannend is, is dat daardoor de Sky People op een gegeven moment gaan samenwerken met de Grounders (de vijand uit seizoen 1), al heerst er al-tijd een spanning. Want kunnen die twee partijen wel samenwerken?

  The 100 seizoen 2 review

  Meer dan genoeg actie

  The 100 seizoen 2 bevat meer dan genoeg actie. Continu gebeuren er dingen en het is leuk om te zien hoe iedereen voor zijn eigen leven én bestaansrecht vecht. Niets is vanzelfsprekend. Als kijker waardeer je bovendien de gelaagdheid die is geprobeerd aan te brengen. Veel minder dan seizoen 1 komt the 100 over als een soap. Dat karakter is er wel af. En bepaalde personages zijn interessanter geworden.

  In seizoen 1 werd John Murphy (Richard Harmon) neergezet als ultieme slechterik, een persoon die door en door slecht is en die door alle mensen vervloekt wordt. In seizoen 2 is hij meer dan enkel slecht en wordt hij meer geportretteerd als mens die bepaalde littekens met zich meedraagt. Dat is goed gedaan. Maar helaas bevat The 100 seizoen 2 ook wat vreemde keuzes, zoals het wegschrijven van een van de meest belangrijke personages.

  The 100 seizoen 2 review

  Vreemde plotwendingen

  Een persoon van de Sky people overleeft het niet. En als kijker begrijp je niet zo goed waarom, gezien de persoon in kwestie in seizoen 1 nog een belangrijke rol vervulde. Bovendien vraag je jezelf als snel af waarom bepaalde plotwendingen toen gemaakt zijn, als er verder toch weinig mee gebeurt. Verder moet ook gezegd worden dat andere personages lang niet meer zo interessant zijn als in het eerste deel.

  Voor Clarke Griffin (Eliza Taylor) is een grote rol weggelegd. Maar zijn speelt hij rol niet altijd overtuigend. Iemand die door zoveel pijn en ellende gaat mag weleens laten zien hoe moeilijk ze ’t heeft en wat voor wilskracht ze heeft om te overleven. Zie je dat als kijker? Niet bepaald.

  Ook andere gevestigde namen uit de cast zijn niet geheel overtuigend. De enige die we wel geloven is Jasper Jordan (Devon Bostick). Misschien komt het ook wel omdat we karakterontwikkeling zien bij hem. De rest van de personages lijkt soms wat stil te staan. En dat is zonde.

  The 100 seizoen 2 review

  Gemixte gevoelens

  The 100 seizoen 2 laat na 16 afleveringen gemixte gevoelens achter. Enerzijds is de serie leuk om te zien en kijkt het lekker weg. Anderzijds zit het seizoen vol eigenaardigheden, zoals een totaal overbodige lesbische scene. En het is vooral zonde om te zien hoe los dit seizoen eigenlijk staat van het eerste seizoen.

  Je hebt seizoen 1 wel nodig om seizoen 2 te begrijpen, maar veel verhaallijnen stoppen met hun vertelling. Daardoor voelt The 100 wat vlak en plat aan en had er dus veel en veel meer ingezeten.

  7

  De plus- en minpunten

  • Strijd tussen diverse partijen
  • Kijkt lekker weg
  • Te makkelijk
  • Een van favoriete karakters gaat dood
  • Hoofdrolspeelster komt niet meer lekker uit de verf

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.