Teufel Mute Review - Even afgesloten van de luide wereld

  Stoor jij je tijdens het gebruik van een hoofdtelefoon wel eens aan geluiden afkomstig uit je omgeving? Heb je het gevoel dat het geluid om je heen het altijd wint van het geluid van je koptelefoon, ongeacht hoe hoog je het volume hebt staan? Wellicht biedt de Teufel Mute met zogeheten active noise canceling uitkomst!

  Teufel is een Duits merk dat zich voornamelijk richt op audioapparatuur. Het bedrijf staat bekend om zijn goede prijs-kwaliteitverhouding en de stijlvolle touch die het bedrijf geeft aan zijn producten. Met de Teufel Mute komt het bedrijf voor het eerst op de markt met een active noise canceling hoofdtelefoon. Wij hebben deze hoofdtelefoon uitvoerig getest en onze bevindingen lees je terug in de Teufel Mute Review!

  Hoofdtelefoon met active noise canceling

  Allereerst, hoe werkt een actieve geluidsonderdrukkende koptelefoon, ten opzichte van een normale? Op basis van de hoeveelheid omgevingsgeluid die de koptelefoon opvangt, wordt er een gebalanceerde lading antigeluid geproduceerd. Hierdoor wordt al het geluid dat je niet wilt horen onderdrukt. Om gebruik te maken van deze feature moet een hoofdtelefoon ergens stroom vandaan halen.

  De Teufel Mute haalt dit uit een AAA-batterij, die onder een klepje in de rechterschelp geplaatst wordt. Een batterij kan tot wel veertig uur ongestoord luisterplezier zorgen. Toch had Teufel hier kunnen nadenken over een oplaadsysteem, waardoor die vervelende batterijen overbodig worden.

  In de linkerschelp zit een knop waarmee je de functie aan en uit kunt zetten, zodat je de batterij kunt sparen op momenten dat het niet nodig is. Wanneer de batterij leeg is kan de hoofdtelefoon nog steeds gebruikt worden, alleen werkt de actieve geluidsonderdrukking dan niet meer.

  Strak en uiterlijk, voor lange tijd niet comfortabel

  Om op voorhand al zo weinig mogelijk hinder te ondervinden van geluiden van buitenaf, heeft de Teufel Mute oorschelpen die perfect om de oren zitten. De kussentjes zijn van speciaal proteïneleer, die de schelpen afsluiten. Deze isolerende schelpen hebben als nadeel dat de hoofdtelefoon na een langere periode niet zo comfortabel meer op het hoofd zit.

  Het design van de koptelefoon is erg strak en hij heeft een luxe uitstraling. Ondanks dat hij voor een groot deel uit kunststof bestaat, ziet de Teufel Mute er redelijk stevig uit en lijkt hij tegen een stootje te kunnen. De bijgeleverde (dubbele) jack kabel is wat aan de korte kant, maar deze is eenvoudig te vervangen met een langere. Zowel de kabel als de koptelefoon missen een mogelijkheid om het volume handmatig aan te passen, dit zul je op het apparaat moeten regelen waarop de Teufel Mute is aangesloten.

  Goed geluid, heerlijke bass

  Wat betreft het geluid heeft Teufel een hele knappe prestatie geleverd. Wanneer je naar koptelefoons in de hogere prijsklassen gaat kijken, bestaan er producten die iets helderdere tonen afgeven dan de hoofdtelefoon in kwestie. Toch scheelt de kwaliteit niet veel en de bass klinkt geweldig.

  De hoofdtelefoon gaan ook behoorlijk hard, al is het normaliter niet nodig om je geluid keihard open te draaien. Sommigen houden ervan om de muziek erg hard te zetten wanneer zij gebruik maken van een koptelefoon, maar doordat je het geluid van de omgeving totaal niet hoort is de beleving van het geluid stukken harder.

  Hoofdtelefoon met een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding

  Er zijn tegenwoordig behoorlijk wat active noise canceling koptelefoons op de markt, maar de Teufel Mute is gemiddeld de helft goedkoper dan zijn concurrenten. Voor deze prijs heb je zelden een geluidsdempende koptelefoon met deze kwaliteit. De Teufel Mute doet zijn naam eer aan en zorgt ervoor dat je van je eigen geluid kunt genieten, zonder dat er ongewenste geluiden doorheenkomen.

  De Teufel Mute voor 169,99 euro te koop in de Teufel webshop

  8

  De plus- en minpunten

  • Strak design
  • Prima geluid
  • Onderdrukt omgevingsgeluid naar behoren
  • Lekkere, diepe bass
  • Kort kabeltje
  • Geen volumeregelaar
  • Na langere tijd zit de hoofdtelefoon niet comfortabel
  • Geen accu, maar een batterij

  ┬ę 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.