Teufel Cinebar One Soundbar Review

Review
zondag, 22 augustus 2021 om 15:00
2021 08 13 cinebar one soundbar bovenkantf1628868425
Met deze Teufel Cinebar One Soundbar review richten we ons eens volledig op audio! Wie geen ruimte of budget over heeft voor een surroundset, maar wel meer diepte zoekt dan tv-speakers bieden, komt bij de soundbars uit. Teufel heeft in dat segment de gebruiksvriendelijke Cinebar One, maar weet deze ook op andere vlakken te overtuigen?

Bescheiden uiterlijk

Op het oog is de Cinebar One bescheiden en simplistisch. Met een breedte van 35 centimeter, hoogte van 6.8 cm en diepte van 11.3 cm kun je dit model praktisch overal plaatsen zonder dat het opvalt. Gebrek aan ruimte is geen reden om de Cinebar One te laten liggen, dat overigens maar grofweg één kilogram weegt. Het apparaat komt in volledig zwart of wit en zal vanwege het neutrale design niet snel vloeken met de inrichting van je huis.
2021 08 13 cinebar one soundbar voorkantf1628868798

Aansluitingen van de soundbar

De Cinebar One is op meerdere manieren te gebruiken. Via HDMI-kabel (CEC en ARC) aansluiten ligt het meest voor de hand, waarvoor één poort is. Er is ook een optical ingang aanwezig en een AUX IN (voor 3.5 mm jack). Plug simpelweg een kabel in één van deze poorten en je bent alweer klaar. DTS-ondersteuning ontbreekt, een trend die ook bij andere fabrikanten doorzet, maar Dolby Digital-ondersteuning is er wel.
Extra fijn is de mogelijkheid om via Bluetooth contact te maken met de Cinebar One, mocht je bijvoorbeeld je mobiel of laptop erop willen aansluiten om muziek af te spelen. Je drukt een seconde met je vinger op het icoontje naast die voor aan- en uitzetten om hem te laten zoeken naar andere apparaten.
Verder is aan de achterkant nog een knop voor sub pairing te vinden. Indien je voor de Cinebar One+ kiest, krijg je naast de soundbar nog een draadloze subwoofer (T6) die middels deze knop in harmonie met elkaar samenwerken.
2021 08 13 cinebar one soundbar achterkant 2f1628868864

Sterk in het midden

De Cinebar One heeft een 2.1 geluidskaart en beschikt over vier verschillende woofers, met elk een eigen eindversterker. Daardoor staat het absoluut zijn mannetje als het aankomt op een geluidsinstallatie voor kleine tot middelgrote kamers. In een game als Red Dead Redemption 2 knallen de zware gunshots duidelijk uit de luidsprekers, maar ook subtielere geluiden zoals voetstappen of tjirpende vogels zijn te horen.
Het volume kan flink omhoog zonder dat het geluid gaat kraken of knijpen en klinkt opvallend krachtig voor hoe klein de soundbar eigenlijk is. Toch is voor wie hem in de woonkamer gebruikt en de echt lage tonen goed wil kunnen voelen, een subwoofer wenselijk. De combinatie van de soundbar en subwoofer als Cinebar One+ kost slechts honderd euro extra bovenop de driehonderd euro die enkel de soundbar is.
Je merkt namelijk na een tijdje wel dat de Cinebar One voornamelijk zijn kracht put uit de geluiden in het midden, ondanks dat er meer bas aanwezig is dan bij tv’s of genoeg andere audio-apparaten van vergelijkbare grootte. De hoge tonen blijven, met name als er muziek speelt, vaak op de achtergrond. Je hoort ze zeker wel, zoals het getjirp van de vogels in RDR2, maar detail en helderheid is minder dan bij de midtonen. Daarom is het voor films en games geschikter dan voor muziek, dat vaak meer hoge tonen heeft.
2021 08 13 cinebar one plus soundbar subwooferf1628869025

Virtueel surround sound

Terugkomend op de speakers van de Cinebar One; die kunnen virtuele surround sound creëren. Teufel heeft voor soundbars een technologie ontwikkeld en gedoopt tot Dynamore Ultra, wat in combinatie met drivers die naar buiten toe gericht zijn een extra ruimtelijk geluid creëert. Die drivers zitten verstopt achter een stoffen grille. Enkel de Led-verlichting is aan de voorkant te zien. Rood wanneer het apparaat uit staat, blauw wanneer die verbonden is. Bij het wijzigen van het volume schijnen er ook fraai witte bolletjes door de voorkant heen zodat je precies weet hoe hard hij staat.
Wanneer er alleen links of rechts iets gebeurt, hoor je dat inderdaad alsof je losse speakers naast je tv zou hebben staan. De radius van de Cinebar One is wat dat betreft groot genoeg om het tot enkele meters ertussen waar te nemen. Achter je iets horen gaat natuurlijk moeilijk worden, maar het is bewonderenswaardig hoe een compacte soundbar een ruimte met geluid kan vullen.
2021 08 13 cinebar one voor en zij aanzichtf1628869094

Teufel Cinebar One Soundbar Review - Klein maar fijn

Al met al is de Teufel Cinebar One een gedegen apparaat om je slaapkamer of woonkamer met geluid te vullen. Laat je niet misleiden door het compacte formaat, want het geluid dat deze soundbar uit de drivers tovert is rijk aan volume én detail in het middensegment. Voor de echt diepe basgeluiden is een subwoofer nodig, maar ook zonder is het al een grote verbetering ten opzichte van de standaard die tv’s al jaren aanhouden.
Tegen een prijskaartje dat niet per se schokkend is als je naar de concurrentie kijkt, kun je een leuke en handzame soundbar krijgen die je toch de indruk geeft dat je een bredere set speakers voor je hebt staan waar genoeg plezier aan te beleven valt.
De Cinebar One kost €299,99 en bevat alleen de soundbar met afstandsbediening. Voor €399,99 heb je de Cinebar One+, die bestaat uit de soundbar in combinatie met de subwoofer T6.
Cijfer: 8

Populair Nieuws