Street Fighter: Assassin's Fist Review (Blu-ray)

  Elke gamer komt vroeg of laat in aanraking met de vechtserie Street Fighter. De meeste gamers zullen opgaan in de gameplay, en niet zozeer in het verhaal. Daarom is een Blu-ray als Street Fighter: Assassin's Fist uitermate fijn. De film vertelt namelijk wat meer over de personages Ken en Ryu.

  Eigenlijk is Street Fighter Assassin's Fist een zevendelige live action serie, maar de Blu-ray kijkt heerlijk weg als één doorlopende film. Een film die het verhaal vertelt van twee jonge, stoere helden: Ryu (Mike Moh) en Ken (Christian Howard). Ryu komt duidelijk uit Azië, terwijl Ken zo blank is als een sneeuwpop.

  De herkenbare Ryu en Ken

  De mannen uit de gameserie tonen enorme gelijkenissen met de gamekarakters. Je herkent ze meteen: Ryu aan zijn korte donkere lokken en witte Judo-pak met zwarte band, en Ken aan zijn lange blonde lokken en rode pak. Deze twee heren heb je eerder gezien, vanachter de knoppen.

  Maar wie zijn ze? Wat bindt de twee met elkaar? Dat wordt allemaal haarfijn uitgelegd in Street Fighter: Assassin's Fist. Beiden worden in een afgelegen gebied, diep in Japanse bergen, getraind door Gouken (Akira Koieyama). Voor liefhebbers van martial arts is dit puur genieten; de vechtbewegingen en technieken spatten van het scherm af.

  Leermeester Gouken

  Wat Gouken de jonge vechters leert, is door op een positieve manier om te gaan met hun Chi-energie. Wat tof is om te zien, is hoe de vechters bekende vechtmoves uit de Street Fighter games uitvoeren. De film moet het hebben van pure herkenbaarheid, en dus nostalgie van de gamers, alsook de martial arts-bewegingen.

  Want naast die twee aspecten is de film eerlijk gezegd best wel slecht. Er is geen karakterontwikkeling, de dialogen zijn slap en het acteerwerk is niet heel overtuigend. En het verhaal is voor leken niet boeiend. Er is wat aan de hand, de jongens worden niet voor niets getraind en hun brave meester Gouken vertelt ze niet alles. Maar heel spannend wordt het allemaal niet.

  Enkel door te spelen met flashbacks wordt er nog enige variatie aangebracht. Hierdoor ziet de kijker wat er in het verleden met Gouken gebeurd is, en hoe die gebeurtenissen effect hebben op Ryu en Ken.

  Magisch sfeertje

  Maar de verhaallijn is voor gamers dus wél interessant. Want waar zij zich normaal in games richten op de gevechten (de idioten simpel op knopjes rammen), krijgen ze nu een dieper beeld van het groter geheel en dat is tof. Daarnaast zijn de locaties waarop geschoten is ook prachtig. Je droomt weg, en denkt er al bijna aan om ook naar Japan te gaan en mee te doen met een trainingskamp. Het sfeertje heeft bijna iets magisch.

  Enkel voor gamers en martial arts-liefhebbers

  Voor Street Fighter fans is de Blu-ray verplichte kost en zeker een aanschaf waard; voor niet-gamers niet. Daarvoor mist de film in zijn geheel toch wel overtuigingskracht. Want enkel twee acteurs casten en ze toffe moves laten uitvoeren, zorgt er niet voor dat het hele verhaal er één is om op de voet te volgen. Daarvoor gebeurt er simpelweg te weinig en zijn Moh en Howard, en ook Koieyama niet goed genoeg. Meester in het vechten, maar niet in acteren. Maar ach, de dvd is wel ultieme quilty pleasure!

  6.5

  De plus- en minpunten

  • Herkenbaar voor de gamer
  • Mooie locaties
  • Toffe gevechten
  • Geen diepgang
  • Geen goed acteerwerk

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.