Steelseries Siberia X100 Review - Xbox One gaming headset

  Goede doppen op je koppie, dat is toch wel essentieel als je lekker wilt gamen met goed geluid. Gelukkig voorziet Steelseries in de behoefte dankzij de Steelseries Siberia X100 gaming headset. Speciaal bedoeld voor de Xbox One. Ons oordeel lees je in de Steelseries Siberia X100 review!

  Een degelijke headset mag flink wat geld kosten. Zeker de hardcore gamer zal niet raar opkijken als een headset een paar honderd euro kost. Toch heb je ook goedkopere headsets, waaronder deze Steelseries Siberia X100 gaming headset. 77,99 is de prijs op Bol.com en daarvoor krijg je flink waar voor je geld.

  Steelseries Siberia X100 review comfort headset

  Zit heerlijk op het hoofd

  De headset ondersteunt 7.1 virtual surround sound en dat is best netjes voor deze zachte prijs. Hoewel er headsets bestaan met een beter audio-geluid weet de Steelseries Sibera X100 gaming headset vooral op één vlak goed uit te blinken: draagcomfort.

  Waar veel andere headsets strak op je hoofd ziten en je na een uur eigenlijk al ergernissen hebt, danst de Steelseries Sibera X100 gaming headset op je hoofd. Echt waar, alsof het ding danst en er enkel sprake is van af en toe lichte aanrakingen. Kortom, zelfs na een paar uur gamen heb je niet door dat er continu een headset op je hoofd zit!

  Steelseries Siberia X100 review goede bass

  Gemakkelijk om te installeren en gebruiken

  Dit komt door de uitstekende pasvorm en de heerlijke kussentjes. De oorkussens zijn redelijk groot, licht van gewicht én zacht, en drukken dus nooit over je oren. Ze zitten super lekker! Of je nu uren achter elkaar Call of Duty wilt spelen of gewoon een film wilt kijken middenin de nacht zonder een heel huishouden wakker te maken: geen moment zal je last van je oren hebben. Zelden hebben wij dus zo'n heerlijke headet op het hoofd gehad!

  Het aansluiten is ook super handig en bevat heel wat minder toeters en bellen dan headsets van bijvoorbeeld Turtle Beach. In dit geval is het de headset uit de verpakking halen en gewoon aansluiten op de onderkant van een Xbox One controller. De headset heeft een universele 3.5 mm plug, dus het kan ook gebruikt worden voor PC, Mac en mobiele toestellen. Het is dus gemaakt voor de Xbox One, maar kan breder ingezet worden, en dat is toch best handig.

  Steelseries Siberia X100 Review kussentjes

  De handleiding is erg beknopt

  Het enige wat wel wat beter gedaan had mogen worden is het leveren van een fatsoenlijke handleiding, een met tekst. Want nu is er alleen een piepklein boekje meegeleverd met daarop een paar plaatjes. En die plaatjes moeten duidelijk maken waarvoor de knoppen precies dienen. Daar kom je wel uit, want heel moeilijk is het allemaal niet, maar erg gebruiksvriendelijk is nu ook weer niet.

  We kunnen ons voorstellen dat als iemand nog nooit een headset voor een console heeft gekocht, niet meteen weet waar de knoppen voor dienen. In ieder geval heb je onder je controller een paar knoppen: je kan het geluid besturen, de mic muten en schakelen tussen in-game geluid of juist niet. Dus stel dat je een potje co-op speelt en je de nadruk wil hebben op het voicechatten en niet zo zeer geluid van het spel zelf, dan kan dat. Maar andersom dus ook. De opties zijn niet uitgebreid, maar precies genoeg om te voldoen.

  Steelseries Siberia X100 Review microfoon

  De microfoon doet zijn werk niet helemaal goed

  Hoewel we zeer lovend zijn over de headset is er wel één minpunt, en dat is de kwaliteit van de microfoon van de headset. Waar normaal gesproken een microfoon niet rechtstreeks in een van de oortjes is geplaatst maar je een microfoon voor je mond hebt hangen, is die bij de Steelseries Siberia X100 wél ingebouwd.

  Het zorgt ervoor dat je dus letterlijk met je mond verder van de microfoon afbent en daardoor kan de ontvanger je niet even goed helder verstaan als bij sommige andere headsets. Nu kun je via een Push-knop op het linker oor nog wel een en ander verstellen en is het wel allemaal te doen, maar ergens laat het geluid met voice chatten te wensen over. Zo hoorden wij meerdere malen de ander zeggen 'Je klinkt echt heel ver weg. Alsof je in een badkuip zit.'

  Steelseries Siberia X100 Review platformen

  Steelseries Siberia X100 Review - Een goede headset voor een mooie prijs

  Daarom is deze headset voor echt voice chatten tijdens co-op bijvoorbeeld niet goed aan te raden. Daarentegen is die wel weer aan te raden als je heerlijk alleen een game wilt spelen of dus een film of serie op Netflix wil kijken, zonder daarbij anderen te storen. En nogmaals: je kan dit uren doen zonder pijn aan je oren te krijgen.

  De prijs-kwaliteit houding is prima. Voor 78 euro krijg je een mooie headset die een paar prima opties biedt. Houd er alleen wel rekening mee dat die niet zo geschikt is voor veel voice-chatten. Daarentegen is het draagcomfort wel erg hoog en raden we toch deze headset aan.

  7

  De plus- en minpunten

  • Heerlijk draagcomfort
  • Biedt genoeg opties
  • Simpel aan te sluiten
  • Voice chatten van mindere kwaliteit

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.