Sonos One Review - Krachtige compacte speaker met strak design

  De nieuwste editie speaker uit de Sonos-familie kwam al in oktober 2017 uit. De Sonos One is een smart speaker en dat wil zeggen dat je hem met je stem kunt besturen. Wij hebben de nieuwste smart speaker van Sonos uitgetest en wat wij ervan vinden lees je in deze Sonos One review.

  Wanneer je de doos van de Sonos One openmaakt zie je meteen de handleidingen, waaronder de Quickstart Guide, waarmee je het apparaat gemakkelijk kunt installeren. Verder wordt er een stroomkabel en een ethernet kabel meegeleverd. Kortom, een kind kan de was doen.

  Sonos One specificaties lijken op de Sonos Play: 1

  De Sonos One, verkrijgbaar in zwart en wit, is 16 centimeter hoog, 12 centimeter breed en 12 centimeter diep, waardoor de speaker niet al te veel opvalt en bijna overal kan worden weggezet. De smart speaker is dan misschien wel klein en compact, maar weegt wel 1,85 kilo. Hij is dus precies even groot en even zwaar als de Sonos Play: 1.

  Wel zijn de beschikbare kleuren van de Sonos One anders dan die van de Sonos Play: 1. De Sonos One heeft namelijk een mat ontwerp met maar één kleur, zwart of wit en kost 229 euro. Bovendien is de Sonos One vochtbestendig en kan het apparaatje dus ook in de badkamer of in de tuin worden weggezet, waardoor jij in je hele huis en zelfs in de tuin van je favoriete muziek kunt genieten.

  Wanneer er twee speakers in dezelfde ruimte worden aangesloten zorgt dit voor prachtige surround sound. En zodra je hier nog een Sonos Playbar of Playbase aan toevoegt, heb je een home-cinema surround sound systeem. Ook kun je het volume van de speakers individueel veranderen, waardoor iedereen de muziek goed kan horen. Beide speakers kunnen worden bestuurd met de Sonos App of een van de muziek apps, zoals Spotify, Deezer en Apple Music, die worden ondersteund.

  De touch-bediening van de Sonos One

  De speaker kan worden bediend met de touch-bediening aan de bovenkant van het apparaat. Hiermee kun je de muziek pauzeren, het volgende nummer afspelen en het volume aanpassen. Dit kun je doen door middel van verschillende bewegingen bovenop de Sonos One, zoals dubbelklikken en swipen. De Sonos One is dus heel eenvoudig in gebruik.

  Quickstart Guide zorgt voor een gemakkelijke installatie

  Om gebruik te maken van de Sonos One heb je de Sonos App nodig. Deze kun je zowel in de App Store als de Google Play Store gratis downloaden. In deze app moet je nu, wanneer je nog geen andere Sonos apparatuur hebt, een Sonos account aanmaken.

  Wanneer je je account hebt aangemaakt en je hebt de Sonos One aangesloten op het stroomnetwerk, word je automatisch door de installatie geleid. Via de app maakt de nieuwe speaker verbinding met het WiFi-netwerk, waardoor je de speakers overal in huis kunt wegzetten om je favoriete muziek af te spelen.

  Sonos One met Quickstart Guide

  Aan het einde van de deze installatie wordt de Sonos One voorzien van de laatste updates. Vervolgens kun je de speakers gaan tunen door middel van Trueplay. Trueplay meet de grootte van je kamer om zo de ideale geluidskwaliteit voor jouw kamer te creëren. Daarvoor meet hij ook welke meubels er staan om de te kijken welke obstakels er eventueel zijn. Hierdoor wordt iedere hoek van de kamer gevuld met geluid.

  Sonos One stembediening werkt nog niet

  De Sonos One in deze review is een smart speaker wat wil zeggen dat de speaker kan worden bestuurd door middel van je eigen stemgeluid. Helaas wordt deze functie nog niet ondersteund in Nederland. Het is ook nog niet bekend wanneer deze functie wel beschikbaar zal zijn. Wel wordt op de Sonos website aangegeven dat de stembesturing zal worden aangeboden, wanneer deze in Nederland beschikbaar wordt gemaakt.

  De Sonos One is duidelijk een apparaat voor de toekomst. Eigenlijk koop je op dit moment dus nog een Sonos Play: 1, maar wanneer de stembesturing ook in Nederland beschikbaar is, heb je echt iets extra ten opzichte van de Play: 1. Voor de Play:1 betaal je op dit moment 179 euro en voor de Sonos One betaal je op dit moment 229 euro.

  Sonos One Review - Eenvoudige speaker

  Sonos loopt heel erg te koop met het feit dat de Sonos One een smart speaker is die je kunt besturen door middel van je stem. In onze Sonos One review zijn we er helaas achtergekomen dat we hiervan in Nederland nog helemaal geen gebruik van kunnen maken en is het ook nog niet bekend wanneer we dit wel kunnen. Veel specificaties, zoals, de afmetingen en het gewicht, zijn precies hetzelfde als die van de Sonos Play: 1. In onze Sonos Play:1 review kun je lezen wat wij van dit apparaat vinden!

  Met het oog op de toekomst is het slimmer om de nieuwe Sonos One aan te schaffen, ook al is deze speaker een stukje duurder. Het is natuurlijk wel heel gemakkelijk om jouw favoriete muziek aan te zetten door middel van stembesturing. Maar we zullen nog even moeten wachten, voordat dit mogelijk is in Nederland. Wanneer dit gaat gebeuren, is nog niet bekend.

  7.5

  De plus- en minpunten

  • Eenvoudig in gebruik
  • Mooi matte eenkleurig design
  • Kan worden gebruikt voor een home-cinema
  • Stembesturing werkt niet in Nederland
  • Lijkt zonder stembesturing veel op Play: 1
  • Duurder dan Play: 1

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.