Sitecom Mini Review - Mini camera als beveiliging

Review
vrijdag, 16 december 2016 om 19:13
xgn google image
Sitecom heeft sinds kort ook Wi-Fi Home Camera’s in het assortiment, die ervoor zorgen dat jouw huis of kantoor veilig kan worden achtergelaten wanneer jij niet thuis bent. De Sitecom Mini is een van de kleinste varianten die Sitecom hiervoor beschikbaar stelt. In deze Sitecom Mini review kun je alles lezen over de functionaliteit van de camera.
De Sitecom Mini is een van de kleinere camera’s die Sitecom biedt en deze wordt geleverd met een heldere 720p HD lens. De camera is vooral bedoeld om je huis in de gaten te houden wanneer jij er niet bent, maar ook op kantoor kan het een handig dingetje zijn. De camera is ook voorzien van een nachtzichtfunctie, die ervoor zorgt dat zelfs wanneer er geen licht is, de hele kamer goed te zien is.
Daarnaast is de camera uitgerust met een ingebouwde microfoon, die het geluid bij de beelden opneemt. Ook zit er een speaker in de camera zodat je tegen de persoon die gefilmd wordt kunt praten. Alle functies zijn te gebruiken via de gratis app.
De Sitecom Wi-Fi Home Cam Mini is voor rond de 70 euro te koop. Voor de vormfactor en functies is de Sitecom Mini redelijk geprijsd. Er zijn namelijk verschillende camera's op de markt met dezelfde functionaliteit, de een is goedkoper, de ander net iets duurder.
Sitecom Mini review

Installatie - Zo te gebruiken

De Sitecom Mini wordt uiteraard geleverd met instructieboekje. In eerste instantie lijkt dit boekje vol met instructies te staan, maar wanneer je het boekje opent kom je er al gauw achter dat de instructies maar enkele pagina’s beslaan. De instructies verwijzen je naar de App Stores waar de ‘MyCam’ app, vervolgens word je gewezen op de wijze van installatie die ook in de app aanwezig is.
In het instructieboekje staat dat de installatie maar enkele minuten, drie om precies te zijn, in beslag neemt. Het installeren kan wel wat meer tijd in beslag nemen, het is namelijk wel even twee keer kijken of de camera daadwerkelijk met het Wi-Fi netwerk is verbonden.
Wanneer de camera goed is verbonden, zal de app je door het volledige installatieproces helpen. Dit komt neer op het invoeren van een meegeleverde code, of het scannen van een QR-code.
Sitecom Mini review

Alles in de MyCam app te vinden

In de MyCam app kun je de camera instellen zoals jij dit wilt. De app geeft de mogelijkheid om meerdere camera’s te verbinden, hierdoor kun je dus heel het huis in de gaten houden terwijl je weg bent. Het nadeel is dat de camera maar aan één account verbonden kan worden en dus kunnen twee personen niet een camera in de gaten houden, tenzij ze natuurlijk een account delen.
Wanneer je de Sitecom Mini hebt geïnstalleerd, zul je op je telefoon notificaties ontvangen wanneer de camera iets opmerkt. Dit kan visueel zijn, maar ook audieel. Via de instellingen in de app kun je de gevoeligheid van deze twee aanpassen, hierdoor zal de camera minder snel reageren wanneer er bijvoorbeeld een kat door het beeld heen loopt. Dit zou er dus voor zorgen dat je een stuk minder meldingen ontvangt dan wanneer je de gevoeligheid hoger zet.
De MyCam geeft je ook de mogelijkheid om live met de camera mee te kijken. Wanneer je bijvoorbeeld een kind iets ziet doen wat niet mag, dan geeft de app je ook de mogelijkheid om iets in te spreken wat dan te horen is vanuit de speaker van de camera. Het nadeel is echter wel dat de Sitecom Mini het geluid weer oppakt, waardoor er een echo te horen is via de app.
Sitecom Mini review

Ontwerp Sitecom Mini

De camera heet niet voor niets de Sitecom Mini. Wanneer je de doos bekijkt staat er een foto van de camera op, met daarbij geschreven ‘werkelijke grootte’. Wanneer je de doos opent kom je erachter dat de camera echt heel Mini is, maar dit kent wel nadelen.
Omdat de camera zo klein is, lijkt de camera wel een beetje fragiel. Toch staat de camera redelijk stabiel wanneer je hem gewoon op de kast zet. In het standaard zitten ook gaten, zodat je de camera ook aan de muur kunt bevestigen wanneer dat nodig is. Aangezien de Sitecom Mini zo klein is, is hij goed te verbergen.
Sitecom Mini review

Sitecom Mini review - Een redelijke aankoop

De Sitecom Mini is een redelijke camera voor het in de gaten houden van je woning of kantoor. De camera heeft alle functionaliteit die je van een home camera kunt verwachten en alle functies zijn makkelijk te gebruiken via de gratis MyCam app. Toch is de camera over het algemeen iets te gevoelig, waardoor je app constant notificaties geeft zelfs wanneer je de gevoeligheid aanpast.
Wanneer je alles bekijkt is de Sitecom Mini een goede camera die wordt tegengehouden door zijn eigen beperkingen. De prijs van de camera zit tegen de hoge kant aan en het installatie gemakt is dan geen reden om hier langs te kijken. Ook de problemen met het geluid werken de Sitecom Mini tegen om de perfecte kandidaat te zijn.
Cijfer: 7