Sims 4 Word Beroemd Review - Dromen worden werkelijkheid

  De titels van de Sims 4 uitbreidingspakketen geven vaak het onderwerp al weg. Zo ook bij de Sims 4 Word Beroemd. Wil je eens voelen hoe het is om over straat te lopen en fans tegen te komen? Je leest er alles over in onze Sims 4 Word Beroemd review.

  Voordat we begonnen aan onze de Sims 4 Word Beroemd review, vroegen we ons af wat we wilden bereiken met de uitbreiding. Gaat je Sim eindelijk zijn droom achterna om zanger te worden, ondanks dat hij of zij geen goede zangstem heeft? Of kies je toch liever voor dj en ga je alle feesten af? Je bepaalt zelf wat je Sim in de toekomst gaat doen! Alle keuzes lees je in deze de Sims 4 Word Beroemd review.

  Net als Kim Kardashian?

  Voordat je begint met het leven van je nieuwe Sim kun je kiezen op welke manier je beroemd wil worden. Wil je acteur of actrice worden en op het witte doek verschijnen? Acteur worden is de nieuwe carrière die met deze uitbreiding meekomt, maar hier komen we later nog op terug.

  Ook kun je nu een trendsetter worden of zelfstandige (wat gezien wordt als online artiest of vlogger). Haal je camera maar alvast tevoorschijn! Over welk onderwerp ga jij vloggen?

  Houd wel rekening met het feit dat je het sterrenleven niet zo makkelijk kunt behalen, behalve als je de Sims 4 cheats gebruikt. Zonder cheats is het wel een leuke uitdaging om tot een echte beroemdheid gekroond te worden. Je moet wel goed opletten hoe je dit doet, aangezien je status kan veranderen van braaf tot afschuwelijk (dit is de reputatie-meter). Er zijn zeven niveaus: afgrijselijk, vreselijk, slecht, neutraal, goed, geweldig en zuiver. Voordat je het weet loop je over straat en word je verafschuwd door de media. Je moet het maar willen.

  Sims 4 Word Beroemd

  Beleef je roem in Del Sol Valley

  Zodra je dan eindelijk je familie hebt gemaakt (en een levenswens heb gekozen) kun je een wereld uitkiezen om in te leven. Meteen valt het op dat er een nieuwe wereld is meegekomen met de Word Beroemd uitbreidingspakket, genaamd Del Sol Valley. Het design van de op Los Angeles geïnspireerde stad past bij het onderwerp, maar het nadeel is dat de stad veel te klein is. Voor onze de Sims 4 Word Beroemd review kwamen we erachter dat je maar een paar kavels hebt om je huis op te plaatsen. In totaal zijn er elf kavels die je kan aanpassen, maar op de meeste staan al speciale dingen zoals een club, sportschool of je werk.

  Wat wel een realistische toevoeging is heet Celebrity Home. Als (bijna) onbekende Sim kun je een huis dat bekendstaat als Celebrity Home wel kopen, maar je Sim zal zich voor enkele uren beschaamd voelen. Dit komt omdat ze dan nog niet het juiste sterrenniveau hebben behaald. Als je in een Celebrity Home woont moet je wel waakzaam zijn voor fans - noem ze gerust stalkers - die precies weten waar je woont. Een stevig en hoog hek rondom je huis voorkomt dat gekke fans alleen al inbreken voor een handtekening.

  Sims 4 Word Beroemd

  Stilte op de set!

  Je moet wel eerst fans krijgen, voordat je meemaakt hoe het is om achterna te worden gezeten door paparazzi en gillende Sims. Je kunt op meerdere manier beroemd worden. Als je wil dat je Sim een acteur of actrice wordt dan moet je Sim de nieuwe acteer-vaardigheid verbeteren. Je kunt hiervoor een spiegel gebruiken (net als Charisma) of een scène bedenken voor jezelf of met een andere Sim. Wanneer je Sim een carrière in acteren begint moet je een agentschap uitkiezen. Tip: houd de berichten van je agentschap in de gaten, want hier staat vaak in wat je moet doen om bekender te worden.

  Doordat je opdrachten krijgt heb je geen vaste werktijden. Daarnaast kun je ook met je Sim meegaan naar het werk, wat je kunt vergelijk met de carrières uit de Sims 4 Aan het Werk uitbreiding. In Del Sol Valley heb je een echte studio met gekke sets waar je de opnames hebt. Je hebt niet meteen een grote rol, dus je moet wat geduld hebben om aan de top te komen.

  Maak je daarna geen zorgen over gekke fans! Zodra je een beroemdheid met 3 sterren bent kun je Celebrity Disguise aanzetten. Zo word je niet herkend op straat en kun je, zonder alle aandacht van je fans, ontspannen rondlopen.

  De drama club leert je hoe het moet

  Kinderen kijken al snel op tegen hun ouders. Stel je voor dat je moeder of vader een geweldige carrière heeft en ontzettend beroemd is, dan wil je dat natuurlijk ook. Als kind kun je beginnen met kleine stapjes zoals de nieuwe naschoolse activiteit: de drama club! Creativiteit en acteerkunsten verbeteren. Voor kinderen kan dit een stap zijn richting het leven van hun beroemde ouders.

  Sims 4 Word Beroemd

  Shop until you drop

  Bij het leven van een beroemde Sim horen uiteraard luxe spullen. Er zijn gelukkig genoeg nieuwe spullen bijgekomen met de uitbreiding. In Create a Sim zijn verschillende kledingstukken toegevoegd die goed bij het onderwerp passen. Je merkt dat de ontwikkelaars zich hebben uitgeleefd met de jurken. Ook kinderen kunnen met stijl over straat lopen. Al zijn er wel weinig accessoires die passen bij de nieuwe outfits. Het enige wat je erbij krijgt qua accessoires is een gouden oogglas voor een volwassen Sim. Dit is een gemiste kans want hier had je genoeg mee kunnen doen, zoals het creëren van nieuwe ringen of oorbellen.

  Voor fans van de Sims 4 zal het geen verrassing zijn dat er geen nieuwe keuken is, maar wel keukenspullen. De één zal het erg vinden, terwijl het de ander niet veel uitmaakt.

  Gouden badkuipen en bedden

  Bij het sterrenleven hoort dure, gouden spullen waar je mee kunt showen. De uitbreiding heeft dit er zeker niet uitgelaten! Je kunt alles met een goud randje krijgen: bedden, lampen, tafels en badkuipen hebben wel ergens de kleur goud op zich. Dit hoort bij het luxe leventje, want als beroemdheid moet je het beste van het beste hebben en dit laten zien aan je volgers of fans. De Sims 4 Word Beroemd uitbreiding brengt dus best nog wat met zich mee, maar met veel uitbreidingspakketen van de Sims is de grote vraag: is het geldbedrag het waard?

  Sims 4 Word Beroemd

  Sims 4 Word Beroemd review - Bouwen aan een echt sterrenleven

  Als je al een tijdje fan bent van de Sims 4, kijk je er waarschijnlijk al lang naar uit om beroemd te zijn en dan is 'Word Beroemd' het waard. Dit is geen uitbreidingspakket die je manier van spelen beïnvloed, zoals ouderschap of seizoenen, maar een uitbreidingspakket waarmee je genoeg gave dingen kunt ontdekken.

  Voor onze Sims 4 Word Beroemd review kwamen we erachter dat de uitbreiding veel goede dingen aan de game bracht. Het meest opvallende zijn de nieuwe carrieremogelijkheden die goed bij het onderwerp passen, zoals acteur of dj. Je bouwt een heus sterrenleven op. Het enige wat soms stoort aan het uitbreidingspakket is dat de nieuwe wereld best klein is en dat dit de pret soms bederft. Als je echt een fan bent van bouwen, dan moet je bij Del Sol Valley bestaande gebouwen opofferen voor ruimte. Voor de rest is de Sims 4 Word beroemd goed om je Sims 4 uitbreidingen mee aan te vullen. Je hoeft je alleen maar af te vragen: is het sterrenleven iets voor jou?

  7.5

  De plus- en minpunten

  • Een heus sterrenleven
  • Passende carrieremogelijkheden
  • Genoeg nieuwe items
  • Meerdere manieren om beroemd te worden
  • Nieuwe wereld is best klein
  • Minder accessoires dan verwacht

  De Sims 4

  Verkijgbaar vanaf 4 september 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.