Sex Tape Review - Beetje te flauw allemaal

  In Bad Teacher schitterden Cameron Diaz en Jason Segel al samen. Nu staan ze samen in Sex Tape met het grote verschil dat Segal mega veel kilo’s is afgevallen. Tja, je moet natuurlijk wel een beetje in vorm zijn voor een sekstape.

  Seks Tape? Ja, seks tape. Sex Tape vertelt het verhaal van Annie (Cameron Diaz) en Jay (Jason Segel) die gelukkig met elkaar getrouwd zijn en kids hebben. Er is alleen één probleem: hun seksleven ligt in het slop. En dat terwijl ze vroeger als wilde konijntjes tekeer gingen tussen de lakens.

  Ze houden van elkaar en proberen diverse malen weer eens van bil te gaan als de kids bijvoorbeeld weg zijn, maar Jay krijgt ‘m op een gegeven moment niet eens omhoog. Hilarisch? Mwah, niet echt.

  Sex Tape review

  Sex Tape - de video lekt uit

  Hoe dan ook: de twee bedenken opeens om een drie uur durende Sex Tape te maken, want met de spanning van de camera moet er vast vuurwerk ontstaan. De missie slaagt deels: het getrouwd stel heeft eindelijk weer seks. Maar je voelt ‘m al aankomen: de Sex Tape lekt uit.

  De reden is redelijk absurd. Jay heeft allemaal oude iPads –waar hij veel van kreeg via zijn werk- random weggegeven. Zijn nieuwe iPad is gesynchroniseerd met al die andere ipads en de Sex Tape staat in de cloud. In plaats van logisch nadenken en zeggen: 'Die video moet uit de cloud verwijderd worden', gaat het tweetal proberen alle iPads terug te krijgen...

  Sex Tape review

  Lang niet zo grappig

  Sex Tape is lang niet zo grappig en geslaagd als Bad Teacher. Daarvoor heeft de film te weinig om het lijf en slaat het verhaal gewoon nergens op. Zelfs in een komedie kom je met zo'n flinterdun verhaal niet weg. Wel is de bijrol van Rob Lowe hilarisch als iemand met twee kanten (netjes op werk en thuis cocaïne snuiven en losgaan mer Slayer). En ook speelt Segel wel redelijk.

  Sex Tape bevat enkele hilarische scenes maar als geheel is de film matig. Er zitten vrijwel geen originele grappen in en Diaz en Segel hebben we allebei wel beter gezien. Je krijgt als kijker een beetje de indruk dat ze op de automatische piloot zijn gegaan. Continu overdreven acteerwerk met té simpele grappen.

  Het grootste resultaat van Segel is dat hij in vorm is gekomen voor deze rol. Als hij uit de kleren gaat ziet dat er voor het eerst normaal uit en niet belachelijk. Al was het misschien wel grappiger geweest als hij wél dik voor de camera was verschenen.

  Sex Tape review

  Bloopers komischer dan de film zelf

  Verder kampt de film met een groot probleem zoals al eerder vermeld in de recensie van de bioscoopversie: Sex Tape is tijdelijk. Niemand herinnert zich deze film nog over een paar jaar. Mocht je wel besluiten de film te kopen, die vanaf 10 december te koop is:de exrtra's zijn wel leuk.

  Met een comedy wil je bloopers zien en die staan erop. Diaz heeft herhaaldelijk in een scheur gelegen met het opnemen van een scene. Komisch. Wat dat betreft zijn de bloopers grappiger dan het eindresultaat en dat is best pijnlijk.

  6.5

  De plus- en minpunten

  • Rob Lowe is hilarisch
  • Enkele top scenes die de film waard maken om te kijken
  • Film enkel leuk dit jaar
  • Slecht uitgevoerd plot

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.