Roccat Raivo Review

  De muismat is er in vele soorten en maten. De stoffen muismat is eigenlijk allang ondergeschikt als je bedenkt wat er allemaal beschikbaar is. Roccat heeft nu de Raivo muismat, die natuurlijk op intensief gebruikt geënt is. Wat maakt deze muismat nou zo bijzonder dat je deze als gamer zou willen?

  Zoals al gemeld zijn muismatten er in allerlei soorten en maten. De een heeft wat meer textuur dan de ander of bijvoorbeeld een hulpstuk voor je pols ingebouwd. Gamers zoeken natuurlijk altijd de perfecte muismat en daar komt best wel wat bij kijken. Roccat weet gelukkig niet alleen alles van muizen, maar kan er ook wat van met muismatten en zie hier de Roccat Raivo.

  Lekker vormgegeven

  De Raivo is een muismat die allereerst erg plat is. Dit biedt voor het grootste gedeelte een voordeel, aangezien je hierdoor niet echt een hoogteverschil hebt tussen je bureau en je muismat. Dat betekent je arm minder hoog optillen en vaak dus een betere hoek om je muis te bewegen. Het nadeel is, dat wanneer je je een beetje uitleeft, je zomaar van de muismat af kan schieten zonder dat je het merkt.

  Roccat heeft de muismat alleen dusdanig groot gemaakt, dat dit niet of bijna niet zal gebeuren. Daarbij heeft Roccat de Raivo een strak ogende schildvorm gegeven en in drie kleuren beschikbaar gesteld. Midnight Black, Stealth Black en Lightning Blue. Alledrie de kleuren zijn hetzelfde op hun uiterlijk na. En zoals het Roccat betaamt krijg je kwaliteit voor je geld.

  De Roccat Raivo gaat niet zomaar stuk

  De Raivo is namelijk erg stevig en stabiel, maar laten we rustig aan de onderkant bij de anti-sliplaag beginnen. Door deze laag verschuift je muismat niet zomaar alle kanten op, zelfs als je een wat gladder bureau hebt. Het is namelijk niet zomaar een rubberen laagje waar je je muis op gaat gebruiken, maar deze heeft een bolletjesmotief, waardoor je nog meer grip krijgt.

  Je zou zeggen dat de muismat door het bolletjesmotief wat onstabiel zou liggen, maar niets is minder waar. De hulpplaat die in de Raivo zit voorkomt dit en biedt gelijk een stukje bescherming tegen het eventuele verbuigen of slijten van je muismat. Ideaal als je je nogal eens uitleeft op de digitale slachtvelden.

  Het microkorrel-oppervlak van de Roccat Raivo zorgt er vervolgens voor dat je muis met uiterste precisie werkt. Ook is het oppervlak van de muismat zelf erg zacht en soepel zodat je ook geen wrijving hebt als je met je hand of pols urenlang over het oppervlak schuift.

  Top muismatje

  De Raivo is, zoals veel producten uit de Roccat stal, gemaakt op intensief gebruik. De mat is van degelijke kwaliteit en lekker groot. Het oppervlak van de muis zorgt er allereerst voor dat je muis optimaal werkt en daarnaast dat je er geen last van hebt als je er langdurig mee werkt.

  Door de rubberen onderkant gaat de Raivo ook nog eens nergens heen in het heetst van de strijd en de hulpplaat in de mat zorgt ervoor dat je altijd een stabiele ondergrond voor je muis hebt. Als je je daarbij bedenkt dat de muismat nagenoeg onverwoestbaar is en ook nog eens lekker in elkaar steekt qua design, is deze muismat voor een bedrag van ongeveer 30 euro zeker de aanschaf waard.

  8

  De plus- en minpunten

  • Micro korrel oppervlak
  • Erg plat voor ergonomisch werken
  • Lekker groot
  • Nagenoeg onverwoestbaar
  • Te gebruiken op elk oppervlak
  • Ongemerkt van je muismat gaan

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.