Recoil GPS Laser Combat Review - Lasergamen in je eigen huiskamer

  Lasergamen is een leuk uitje met collega’s, vrienden of familie. Daarvoor moet je natuurlijk eerst naar een lasergame centrum. Met de auto daarheen, half uurtje heen en een half uurtje terug. En dit alles voor 12 minuten lasergame plezier. Dit kan tegenwoordig veel makkelijker en hoe dit kan lees je in deze Recoil GPS Laser Combat review.

  Recoil GPS Laser Combat Review - Wat is het?

  Recoil GPS Laser Combat is kort gezegd lasergamen in een door jou gekozen omgeving met behulp van je smartphone. Je koppelt je smartphone aan de meegeleverde Wi-Fi Game Hub, stopt je smartphone in de smartphone houder op het wapen en schieten maar!

  In deze Recoil GPS Laser Combat review leggen we uit wat dit precies inhoudt. Het klinkt natuurlijk heel aantrekkelijk: lasergamen in je eigen tuin, wijk of zelfs huiskamer. Je kan eigenlijk meteen aan de slag en het plezier kan beginnen. Toch zitten er een aantal haken en ogen aan dit verhaal, waardoor het allemaal niet zo gemakkelijk is als dat het lijkt.

  Dit heb je allemaal nodig voor Recoil GPS Laser Combat

  Ten eerste heb je de Recoil Starter Set Laser GPS FPS nodig. In deze set zitten twee RK-45 Spitfire Recoil wapens, een Wi-Fi Game Hub en twee Smartphone-houders. Deze basisset heb je echt nodig om het spel überhaupt te kunnen spelen.

  De batterijen worden niet meegeleverd en je hebt er nogal wat nodig. Om zelf te kunnen lasergamen met deze Recoil GPS Laser Combat set heb je twaalf AA-batterijen nodig. De batterijen gaat ook vrij snel leeg, wanneer je veel speelt, dus dat kan ook nog wel eens een duur grapje worden.

  Om te kunnen lasergamen heb je ook een smartphone met de Recoil-app nodig. Een smartphone hebben de meeste mensen gelukkig wel en zowel Android als iOS wordt ondersteund. De app werkt prima en je telefoon is zo gekoppeld aan de Wi-Fi Game Hub.

  Wat je ook nog nodig hebt is een schroevendraaier. Hiermee kun je de Smartphone-houders aan het wapen bevestigen. Ook kun je hiermee de batterijen in het apparaat stoppen en na een redelijk korte tijd ook weer vervangen. Daarnaast wordt aanbevolen om een headset te gebruiken tijdens het spelen. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van 3D-audio, waardoor je precies hoort van welke kant je wordt beschoten.

  De wapens

  Zo werkt Recoil GPS Laser Combat!

  Allereerst moet je de app downloaden op je smartphone. Je plaatst je smartphone in de Smartphone-houder en eigenlijk ben je al klaar om te beginnen. Je neemt deel aan een game en nodigt hiervoor andere mensen uit. Wanneer iedereen klaar is om te beginnen is het vuren maar!

  Eigenlijk is het dus heel simpel om alles te installeren, maar er kunnen soms nog wel wat dingen misgaan. Soms heb je namelijk heel slecht bereik met de Wi-Fi Game Hub, waardoor je een minder goede connectie hebt. Dit kan heel vervelend zijn, wanneer je net een vrij schot op je tegenstander hebt.

  Op je smartphone zie je je locatie en de locatie van je tegenstanders. Ook kun je zien hoeveel kogels je nog hebt, voordat je moet gaan herladen. Tot slot zie je nog hoeveel levens je nog over hebt. Eigenlijk staat alle informatie die van belang kan zijn in het gevecht op je smartphone.

  Wapen in de hand

  Recoil GPS Laser Combat is best prijzig

  Het klinkt natuurlijk allemaal heel leuk, op de vele batterijen na, maar de lasergame set heeft nog een minpunt. Het is namelijk best prijzig. Voor de basisset betaal je namelijk bij bol.com 149 euro. Hier zitten vervolgens geen batterijen bij inbegrepen en die heb je zoals we eerder al aan hebben gegeven echt veel nodig.

  De Recoil Starter Set Laser GPS set bevat ook alleen twee RK-45 Spitfire Recoil wapens. Maar er zijn ook veel grotere wapens beschikbaar, die je weer los moet kopen. De SR-12 Rogue is een groot machinegeweer dat kan worden gekoppeld aan de Wi-Fi Game Hub. Dit grotere wapen kost op zijn beurt weer maar liefst 101 euro. Daar kun je natuurlijk weer een hoop andere dingen mee doen. Het is dus maar de vraag of dit het geld dan wel waard is.

  Daarnaast kun je ook nog Recoil Frag Grenades aanschaffen. Deze granaten kun je naar je tegenstander toegooien om uit een benarde situatie te ontsnappen.

  Recoil GPS Laser Combat Review - Leuk maar eigenlijk wel best duur

  Het klinkt natuurlijk geweldig: lekker dicht bij huis een potje lasergamen. Dat is het ook. Het is echt heel vermakelijk al is de verbinding niet altijd even goed. Het installeren van je starterset is eigenlijk ook zo gedaan en je kunt dus heel snel aan de slag.

  De keerzijde is dan weer dat het wel aan de dure kant is. Voor alleen de starterset met twee wapens betaal je namelijk al 150 euro. Om vervolgens een groter wapen te kopen betaal je weer 101 euro. Tot slot komen daar nog de kosten van de batterijen bij, want het apparaat slurpt werkelijk batterijen. Heb je wat geld over voor een leuke gadget, dan is Recoil GPS Laser Combat toch echt wel wat voor jou!

  7

  De plus- en minpunten

  • Lasergamen in een eigen omgeving
  • Smartphone app werkt prima
  • Duur
  • Connectie kan soms zomaar wegvallen
  • 12 Batterijen nodig!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.