Razer Naga Hex V2 Review - Laat je alle hoeken van het scherm zien

Razer heeft een tweede versie van haar Naga Hex muis op de markt gebracht. Deze Razer Naga Hex V2 is een gaming muis die speciaal ontworpen is voor MOBA games zoals League of Legends en Dota 2 die naast de MMO Razer muizen verkocht kan worden. Natuurlijk ziet ook deze muis er Razer-like uit, met de nodige beschikbare kleurtjes, maar het gaat natuurlijk om wat het kan en of het werkt. En juist dat behandelen we in deze Razer Naga Hex V2 Review.

Alle kleuren van de regenboog

Laten we maar beginnen met het uiterlijk van de muis, want dat is immers het eerste wat opvalt als je de muis uit het doosje haalt en aansluit. Zoals iedere Razer accessoire kan ook de Naga Hex V2 16.8 miljoen verschillende kleuren aannemen die allemaal vrij aanpasbaar zijn. Standaard zal de muis doorlopend veranderen in alle kleuren van het spectrum.

De Naga Hex V2 is te synchroniseren met al je andere Razer gaming accessoires zoals het Blackwidow Chroma toetsenbord en de Razer Firefly muismat. Zo ziet je hele gaming set-up er picobello uit en kan je in ieder geval vol zelfvertrouwen aan de slag. En dat deden we dan ook.

Vrij aanpasbare dpi

De Razer Naga Hex V2 muis ziet er op het eerste oog redelijk standaard uit, met een dpi-instellingsknop, een muiswiel en enkele sneltoetsen die je in kan stellen. Maar daarmee zouden we de muis te kort doen, want de muis kan veel meer dan je op het eerste oog doet vermoeden.

Het knopje onder je muiswiel dient, zoals dat bij meer muizen het geval is, voor het verhogen of verlagen van je dpi. Bij de Naga Hex V2 is dat niet anders, maar bij deze gaming muis van Razer kan je tot 16.000 dpi zelf instellen op hoeveel dpi je wilt spelen. En dit kan op ieder getal nauwkeurig.

Zo kan je ervoor kiezen om van de standaard instellingen gebruik te maken door willekeurig naar boven of onder te klikken, maar kan je er ook voor kiezen om de dpi handmatig in te stellen. Vind je 16.000 dpi net iets te veel, dan kan je hem ook op 15.780 dpi zetten, maar ook op 14.589. Alles kan.

Het prettige is niet alleen dat deze optie er is, maar ook dat de muis met haar maximale 16.000 dpi ook hoge snelheden kan behalen. Zo kan je binnen enkele hondersten van seconden beslissingen nemen en reageren. Door de 5G censor en een 1ms reactietijd volgt de muis haarfijn de bewegingen die jij maakt. En dit zijn niet alleen woorden op papier, ook in de praktijk is dit het geval.

Actieve houding door de grip

Dit brengt ons automatisch bij het tweede punt en dat is de vormgeving van de muis en de grip die in het midden van de zeven sneltoetsen zit. Om de snelle bewegen goed te kunnen begeleiden moet je zeker weten dat je muis goed in de hand ligt. De muis kent een wat kleinere omvang ten opzichte van andere muizen, maar ligt na even wennen heel prettig in de hand.

Doordat je de duim op het grip stukje moet plaatsen, neemt je hand een wat actievere houding aan. Hier moet je in het begin even aan wennen, maar zorgt er wel voor dat je de muis goed en stevig vast hebt, waardoor je in combinatie met het vermogen van de muis haarscherpe bewegingen kunt maken. In dat opzicht dus zeker ideaal voor games als League of Dota.

Speciale MOBA sneltoetsen

Iets wat de Razer Naga Hex V2 helemaal perfect maakt voor MOBA gamers is dat de muis zeven sneltoetsen heeft, die ieder in een cirkel om de grip heen zitten. Allemaal op eenzelfde afstand waardoor iedere duimbeweging hetzelfde blijft.

Deze zeven knoppen corresponderen bij aankoop met de toetsen 1 tot en met 7 van je toetsenbord, maar zijn helemaal naar eigen smaak in te stellen. Zo kan je er voor kiezen om verschillende vaardigheden onder deze knoppen te zetten zodat je snel kunt reageren met aanvallen. Ook kan je gebruik maken van de voorgeprogrammeerde LoL en Dota profielen.

Zelf gebruikten we met name de toetsen 1 tot en met 4, die corresponderen met de getallen op het toetsenbord. Zeker in een role als support is dit heel prettig, omdat je op deze manier snel wards neer kunt zetten of andere support items kunt activeren, terwijl je je linkerhand op je vaardigheden houdt. Op deze manier kan je nog beter multitasken.

Het voegt dus daadwerkelijk wat toe aan je gaming ervaring en zorgt het ervoor dat je jouw eigen niveau iets omhoog kunt tillen. Al is het in het begin wel een kwestie van gewenning, omdat je gewend zult zijn om toch de toetsen op je toetsenbord te gebruiken.

Voor gamers die nét wat meer willen

Het voelt een beetje als een PlayStation Scuf controller waarbij er sneltoetsen aan de achterkant van de controller zitten die de X of O vervangen. Je kan hierdoor nog sneller reageren en de rechter duim op je thumbstick houden. Niet essentieel, maar voor de echte gamer net dat beetje extra om nog meer uit je eigen vaardigheden te halen.

Dit gevoel houden we ook aan de Razer Naga Hex V2 over. Het is zonder meer een goede en prettige muis, maar de sneltoetsen en de grip zijn wel de kernwaarden van de muis. Denk je hier geen gebruik van te maken dan is het zonde om deze muis aan te schaffen. Al is een prijs van 100 euro vergelijkbaar met andere Razer muizen en evengoed iedere cent waard.

Razer Naga Hex V2 Review - voor de actieve gebruiker

De Razer Naga Hex V2 is een hele goede prettige gaming muis, die voor een nette prijs wordt weggezet. De vormgeving van de muis en de grip zorgen er voor dat je een actieve houding aanneemt met gamen, waardoor je, mede dankzij de hoge dpi, nog scherper kunt reageren. Mocht je nog meer Razer producten hebben dan kan je deze ook nog leuk in kleur met elkaar synchroniseren.

Al met al is het een goede muis voor actieve MOBA gamers, die net wat meer uit zichzelf willen halen door het gebruik van de sneltoetsen. Het is een kleine muis, waarbij het wel echt zaak is dat je de muis daadwerkelijk vastpakt zoals bedoeld is. Alleen dan komt de muis perfect tot zijn recht. Ben je meer op zoek naar een 'luie' muis voor het surfen op het internet dan kan je beter voor een meer comfortabele optie gaan.