OPPO Reno 2 Review - Een Chinees oogappeltje?

  Duik jij in de vroege ochtenduren in de modder voor het perfecte kiekje, maar ben je bang voor een vieze lens? Dan is het misschien toch een idee om eens te kijken naar een goede smartphone met indrukwekkende camera's. Dat is namelijk precies waar OPPO voor gaat met haar nieuwe toestel. Hoe dat bevalt lees je in de OPPO Reno 2 review!

  OPPO is terug met de opvolger van haar populaire vlaggenschip toestel de OPPO Reno. Toepasselijk genoeg heet de opvolger de OPPO Reno 2 en komt het toestel met indrukwekkende specificaties voor een lage prijs. Voor maar 499 euro schotelt het Chinese bedrijf een telefoon voor met specificaties die op moeten boksen tegen de hoge heren van Samsung, Apple en HTC. In onze OPPO Reno 2 review lees je of het toestel schouder aan schouder staat met eerdergenoemden.

  Schouder aan schouder met de concurrenten

  Als we alleen op uiterlijk pracht en praal afgaan kunnen we zeker wel stellen dat dit het geval is. Met een prachtig kunststof design achterop worden de meerdere camera's tentoongesteld die gelijk een stapje voor hebben op de competitie. Dit vanwege het feit dat de camera's geen millimeter uitsteken en kans op beschadigingen daardoor een stuk kleiner is.

  Hetzelfde kan alleen niet gezegd worden van de voorkant, want de selfiecamera is door middel van een pop-up te vinden. Deze schuift namelijk bovenaan de telefoon uit zodra er een selfie moet worden genomen. Hoewel het niet zo snel is als een regendruppel-camera zorgt deze er nog steeds op elegante wijze voor dat de OPPO Reno 2 een volledig randloos design heeft, waardoor het mooie AMOLED-scherm goed tot zijn recht komt.

  Hoewel deze de helderheid van de iPhone 11 Pro niet kan halen, is een applausje voor het scherm zeker op z'n plek. De 500 nits (gemiddeld genomen) die het scherm uitstraalt zijn prettig voor het oog en zorgen tevens voor heldere beelden op je scherm. Hierdoor komen de foto’s en video’s die je maakt nog beter tot hun recht.

  Kiekjes maken als een pro!

  De grootste reden om de OPPO Reno 2 te halen is de camera. Met vier camera’s krijg je een scala aan opties voorgeschoteld waar menig concurrent jaloers op mag zijn. Zo bestaat deze viertallige camera uit een 48MP hoofdcamera, een 8MP wide angle lens, een 13MP telefoto lens en een 2MP mono lens. Ieder van deze camera’s heeft zijn eigen functie, waarbij die van de 2MP mono lens bijvoorbeeld extreme close-ups goed in beeld brengt.

  Natuurlijk gaat het ook de andere kant op, want via de wide angle lens kun je tot 0.6 keer uitzoomen waardoor de foto extra diepte hebt en natuurlijk veel meer beeld in een foto kwijt kunt. Perfect voor landschappen en groepsfoto’s dus! Tevens kun je ook flink inzoomen met de camera dankzij een telefoto-lens waarmee je 5 keer via een hybride zoom kunt inzoomen.

  Dit is maar goed ook, want de digitale zoom mag dan tot 20 keer kunnen inzoomen, maar helaas zal dat je foto niet veel beter maken. Daardoor krijg je namelijk een blokkerig beeld in plaats van de pareltjes die je met bijvoorbeeld de Ultra Dark Modus kunt schieten. Zelfs zonder maneschijn weet je in het holst van de nacht nog mooie kiekjes te schieten.

  In de schijnwerpers

  Niet alleen de viervoudige camera heeft een aantal nieuwe features gekregen, want de selfiecamera is ook vernieuwd. Deze beschikt nu over een AI Beauty Modus die op natuurlijke wijze je gezicht wat extra in de schijnwerper zet. Tevens zijn er een aantal voorgeprogrammeerde standen om wat effecten toe te voegen aan je foto, al moeten zijn die verschillen niet ontzettend groot.

  Een groter verschil is te zien wanneer je de videocamera van de OPPO Reno 2 naast die van een vergelijkbaar vlaggenschip-toestel legt. De Reno 2 heeft namelijk een vernieuwde stabilisator, genaamd Ultra Steady Video, waardoor er veel minder sprake is van shaky-cam bij het maken van video’s. Het meest indrukwekkende hieraan is misschien nog wel dat zelfs actieshots stabiel in beeld worden gebracht.

  Snel laden, minder snel gamen

  Je zou denken dat al deze features flink wat stroom vreten en dat de batterij van de OPPO Reno 2 niet zo lang mee zou gaan. Dankzij de 4000 mAh batterij valt dat allemaal reuze mee en kun je met gemiddeld gebruik ongeveer anderhalve dag aan de slag voordat je de telefoon hoeft op te laden. Wanneer dit wel moet gaat dit gelukkig onwijs snel dankzij de VOOC Flash Charge 3.0 die de telefoon binnen een half uur van een halve batterij voorziet.

  Verder vind je onder de kap een iets wat tragere processor in vergelijking met de concurrentie, namelijk de Snapdragon 730G. Hierdoor merk je al snel dat je game-ervaring wat minder kan zijn bij het laden van games bijvoorbeeld. Gelukkig weet de 256GB opslag en het 8GB RAM geheugen veel goed te maken. Voor een prijskaartje van 499 euro mag je dan ook zeker niet klagen, want dit is beduidend lager dan wat telefoons met vergelijkbare specs vragen.

  OPPO Reno 2 Review - Indrukwekkende verhouding

  Al met al is de OPPO Reno 2 dan ook een mooi toestel voor iedereen die niet meer dan 500 euro wil uitgeven aan een high-end smartphone. Met een fantastische camera en tof design weet de telefoon ervoor te zorgen dat je deze trots uit je broekzak tovert. Onder de kap mag de telefoon dan wel iets minder zijn, maar daar zie je vanaf de buitenkant maar weinig van.

  Toch vernieuwd de Reno 2 niet op heel veel vlakken en valt alleen voor de Ultra Steady Video en Ultra Dark Modus een uitzondering te maken. De Reno 2 had wat dat betreft prima de 1.5 kunnen heten, maar dat neemt natuurlijk niets weg over de kwaliteit van de telefoon. Die is namelijk dik in orde.

  7.5

  De plus- en minpunten

  • Mooi scherm
  • Geweldige camera’s
  • Ultra Steady Video
  • Ultra Dark Modus
  • Lage prijs, hoge specs
  • Specs wel minder dan de competitie
  • Minder vernieuwing dan gehoopt
  • Gaming niet altijd soepel

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.