Mortal Kombat XL PC Review - Het komplete pakket

  NetherRealm Studios verblijdt PC gamers met het volledige pakket van Mortal Kombat X. Bij aanschaf krijg je alle DLC van Mortal Kombat X. Wil jij weten of de gehele verzameling wat voor jou is? Check dan onze Mortal Kombat XL PC Review.

  Mortal Kombat XL is Mortal Kombat X met alle downloadable content erin. Hetzelfde idee als de Mortal Kombat Komplete Edition. Wanneer je Mortal Kombat XL aanschaft krijg je de volledige game, inclusief Kombat Pack 1 en Kombat Pack 2, die beide bestaan uit vier nieuwe karakters om te spelen. Verder zitten er nieuwe skins en het karakter Goro bij inbegrepen. The Pit en de Medieval Skin Pack DLC waren al gratis verkrijgbaar voor Mortal Kombat X eigenaren.

  Een ander belangrijk onderdeel is dat de grafische settings van de PC versie van Mortal Kombat XL hoger of lager kunt zetten. Maar na de grafische instellingen op high gezet te hebben zul je niet echt een baanbrekend verschil zien. Deze versie van de game is dan ook niet aangepast op het grafische vlak. Iets wat wel direct opvalt tijdens het vechten is dat er tijdens X-Ray aanvallen zo af en toe framedrops voorkomen.

  Mortal Kombat XL PC Review

  Prijs-kwaliteitverhouding

  Hier heeft NetherRealm bij Mortal Kombat XL dan ook niks veranderd. Het zit hier echt in de kracht van een totaalpakket, waarbij de prijs redelijk opvallend is. Er is bij de console editie namelijk wat ophef geweest hierover. PlayStation 4 en Xbox One spelers van het eerste uur betaalden veel meer voor het totale pakket dan spelers die de XL versie kochten. Dit viel natuurlijk niet goed bij de trouwe Mortal Kombat X spelers.

  Voor de PC-versie is dit anders. De prijs van Mortal Kombat XL is namelijk bijna hetzelfde dan die van Mortal Kombat X met alle downloadable content los aangeschaft. Fans hebben vijf euro meer betaald omdat Predator los gekocht moest worden, maar dat maakt het niet het einde van de wereld.

  Mortal Kombat XL PC Review - Het komplete pakket

  De nieuwe karakters zijn een goede toevoeging

  Zoals al eerder verteld zitten de twee Kombat Packs inbegrepen bij Mortal Kombat XL. De content van Kombat Pack 1 bestaat uit Jason Voorhees, Tanya, Predator en Tremor als speelbare karakters. Verder zitten er ook 12 skins bij inbegrepen

  In Kombat Pack 2 krijgt de speler de mogelijkheid om te spelen als Alien, Leatherface, Triborg, Bo' Rai Cho en Goro. Daarnaast zitten de Kold War Pack, Brazil Skin Pack en de Apocalypse Skin Pack ook bij de downloadable content inbegrepen.

  De nieuwe karakters werden als eerste op de proef gesteld en vielen absoluut niet tegen. Een mooie eigenschap van Mortal Kombat X is het gevoel van voldoening dat onder andere de in-game cinematics geven wanneer je een moeilijke tegenstander verslaat. Wanneer je bijvoorbeeld met Alien een gevecht wint, gebruikt hij het lichaam van zijn slachtoffer als host voor zijn kroost. Voor de andere karakters, zijn deze animaties ook heel bruut uitgewerkt.

  Meer dan genoeg speelstijlen en karakters

  Mortal Kombat XL laat je kiezen uit 33 verschillende martial arts beheersende vechtmonsters. Sinds Mortal Kombat X heeft NetherRealm een interessante nieuwe feature toegevoegd, door deze feature beschikt nu elk speelbaar karakter over drie verschillende vechtstijlen, waaruit gekozen kan worden voordat het gevecht begint.

  Dat betekent dat verdeeld over 33 karakters wel 99 verschillende vechtstijlen mogelijk zijn. Zo heb je dus meer dan genoeg keuze en een lange weg te gaan om je favoriet te vinden. Verder zijn Leatherface en Jason Voorhees een brute toevoeging. Alleen om ze voelen niet erg dynamisch aan.

  Naast hun te gekke optreden en gave opkomst is het helaas dan ook meer een kwestie of je een fan bent van de films en of je goed bent in Mortal Kombat. Alien en Predator voelen wat dynamischer aan, wat hen ook een interessante toevoeging maakt voor de game.

  Voor de fans van de cyborgs uit de voorgaande games is Triborg een van de meest opvallende van de nieuwe karakters. Triborg is namelijk een combinatie van Cyrax, Sektor en Smoke. In Mortal Kombat 9 waren deze karakters los van elkaar te spelen, maar nu heeft NetherRealm ze gecombineerd. Ondanks dat het misschien luiheid lijkt, is Triborg toch wel een ontzettende bad-ass.

  Mortal Kombat XL PC Review - Het komplete pakket

  Online spelen is aardig te doen voor beginners en prima voor veteranen

  Voordat je als beginner online wilt gaan, is het verstandig om eerst tegen de computer te vechten, de training te volgen of het verhaal uit te spelen. Zo wordt je namelijk niet meteen volledig de pan in gehakt en zijn er meer spelers waar je tegen opgewassen bent. Dit scheelt je wat nerdrage.

  Na het verhaal al gespeeld te hebben in de originele uitgave, zijn we als semi-ervaren speler maar gelijk in de online ring gestapt. Wanneer je online gaat moet je een server kiezen. Hier staat ook bij hoeveel spelers de server heeft en er is vrijwel altijd één server met meer dan genoeg spelers. Bij elke speler doet Mortal Kombat een berekening op je winkans (in percentage) als je tegen hem of haar zou spelen. dit is een handige indicatie om te bepalen hoe gebalanceerd het gevecht zal zijn.

  Je krijgt ook een lijst te zien van alle spelers in de server. Je kan dan zelf kiezen welke speler je uitdaagt en dan moet je wachten tot je tegenstander de uitdaging accepteert. Alleen dit gaat niet altijd even goed. Wanneer je op challenge klikt om iemand uit te dagen duurt het soms meer dan een minuut nadat de uitnodiging verstuurd is. Daarna is het nog een kwestie van afwachten of je tegenstander überhaupt wel tegen je wil spelen.

  Verder heeft de game af en toe lag tijdens het spelen. Dit duurt dan nagenoeg altijd het hele potje. Dus je weet snel of je het potje moet afblazen of niet. Het gebeurt niet al te vaak, maar het kan enorm frustrerend zijn wanneer het wel voorkomt. De servers lijken simpelweg wat onstabiel.

  Als je dan de juiste tegenstander tegen bent gekomen met de juiste ping en ervaring, is het wel fijn dat je het ene na het andere potje kunt spelen tegen diegene. Er kan na een gevecht gekozen worden voor een rematch, een nieuw karakter om te spelen of om het gevecht verlaten, zodat je een nieuwe tegenstander kan zoeken.

  Mortal Kombat XL PC Review

  Mortal Kombat XL PC Review - Er is écht veel te doen

  Mensen die Mortal Kombat X nog niet hebben, zitten met de XL versie op de goede plaats. Er is erg veel content en de karakters die inbegrepen zitten bij de DLC zijn erg goed uitgewerkt. De playerbase van de game is altijd actief en groot genoeg. Je kan altijd wel online spelen.

  Ondanks dat de nieuwe karakters een goede toevoeging zijn, hebben fans die al in bezit waren van de originele uitgave meer geld betaald dan de nieuwkomers, al ligt de totale prijs wel dicht bij elkaar. Grafishc is de game nagenoeg niet veranderd dan het origineel. Verder zijn ook de servers niet altijd even stabiel wat 'even een snel potje' soms iets minder snel maakt.

  8

  De plus- en minpunten

  • Meer dan genoeg te doen
  • 33 speelbare karakters met 99 verschillende vechtstijlen
  • Online zeer actief
  • Nieuwe karakters erg tof
  • Soms wat instabiele servers
  • Fans betalen iets meer dan nieuwkomers
  • Grafisch niet zo veel verbeterd

  Mortal Kombat X

  Verkijgbaar vanaf 14 april 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.