Middle-earth Shadow of Mordor - Lord of the Hunt DLC review

  De geliefde dwerg Torvin keert terug in de nieuwe downloadbare content voor Middle-earth Shadow of Mordor, getiteld Lord of the Hunt. Met de hulp van Torvin moet je vijf beast master warchiefs verslaan, die Mordor en uiteindelijk Middle-earth onveilig gaan maken.

  Het eerste wat opvalt aan de Lord of the Hunt DLC is dat het losstaat van wat je hebt gedaan in het verhaal van Shadow of Mordor. Je start Lord of the Hunt los op, waardoor je in het algemene gedeelte dus ook geen gebruik kunt maken van de toevoegingen uit deze DLC. Om dit fysiek aan te tonen, heeft Talion in Lord of the Hunt een grote baard en langer haar gekregen. Daarbij speelt het verhaal van Lord of the Hunt zich af op één van de bestaande mappen uit het hoofdverhaal.

  Versla de vijf beast master warchiefs

  In principe hoef je ook niet het verhaal van Shadow of Mordor gespeeld te hebben, om Lord of the Hunt te begrijpen of om een achterstand te hebben. Zo zijn alle vaardigheden en attributen uit het hoofdverhaal vrijgespeeld, waardoor de gameplay meteen een stuk makkelijker is geworden. Je doel is eveneens vrij makkelijk, want je moet simpelweg de vijf beast master warchiefs verslaan. Dit is een doel waar de ontwikkelaar niet erg lang over heeft nagedacht, want in het verhaal van Shadow of Mordor was dit ook altijd je doel.

  Met je kleine vriend Torvin, de Dwerg voer je samen vijf missies uit. Deze missies vormen een inleiding voor iedere warchief, die ieder iets met beesten te maken heeft. De één houdt ze onder controle, terwijl de andere ze juist afslacht. Alle warchiefs zijn voorzien van een nieuw uiterlijk dat je nog niet eerder hebt gezien. Hierdoor valt alles netjes binnen het thema en zo ook de vernieuwingen voor de speler.

  Lord of the Hunt DLC review

  Kotsen met een Graug als aanval

  In Lord of the Hunt krijg je toegang tot twee ‘nieuwe’ beesten, waar je op kunt rijden. Allereerst is er de Caragath, die er visueel gezien en qua naam veel weg heeft van de Caragor. Het grootste verschil tussen de twee is dat je met de Caragath kan sluipen, en zo ongezien de tegenstander kan vermoorden. Deze vaardigheid is vervolgens van belang bij het omleggen van één van de warchiefs.

  Het tweede nieuwe beest is de Wretched Graug, dat simpelweg een Graug is alleen dan met een speciale vaardigheid. De Wretched Graug kan namelijk giftig braaksel uitspuwen over al je vijanden, en wat wil je als speler nog meer? Lekker rondlopen op een gigantisch beest, terwijl je vijanden onderkotst tot ze dood zijn. Ook leuk is om captains op te eten met de Graug, want dat geeft enorm veel voldoening terwijl je daarvoor slechts één knop indrukt.

  Laat Ghûls het vieze werk opknappen

  Het grootste minpunt is toch wel dat het niet echt gaat om nieuwe beesten. Het zijn meer bestaande beesten, die in de tussentijd nieuwe vaardigheden hebben geleerd. Om dat te eren, hebben de beesten vervolgens een nieuwe naam gekregen. Overigens zijn de beesten niet de enige met nieuwe vaardigheden, want Talion heeft ook iets leuks geleerd voor Lord of the Hunt.

  Zo heb je nu de mogelijkheid om met Talion Ghûls te controleren dan wel te overheersen. Samen met je leger aan Ghûls kun je vervolgens Graugs makkelijker verslaan, en daarbij speelde de Ghûls ook een belangrijke rol in het verslaan van de warchiefs. De laatste warchief had namelijk zelf ook de mogelijkheid om Ghûls te controleren, waardoor het een gevecht tussen legers aan Ghûls werd.

  Lord of the Hunt DLC review

  Plezier is slechts voor korte duur

  Als je eenmaal klaar bent met de vijf missies van Torvin en de vijf missies om de warchiefs te verslaan, dan ben je al zo goed als uitgespeeld. Wat je verder nog kunt doen, zijn missies om de legend of the hunter te creëren. Iets wat je in het hoofdverhaal hebt gedaan voor je drie verschillende wapens. Of je kunt nog op de map de pagina’s van Torvin verzamelen, maar al met al ben je een paar uur bezig om de DLC Lord of the Hunt uit te spelen.

  Lord of the Hunt is een leuk gethematiseerd pakket

  Uiteindelijk hebben wij ons goed vermaakt met de DLC Lord of the Hunt, waarin Torvin tot onze blijdschap zijn terugkeer maakte. Als geheel is het pakket leuk gethematiseerd van het verhaal tot aan de beesten, waaronder de Wretched Graug waarmee je alles lekker onder kan kotsen. Daartegenover staat wel dat het pakket meer van hetzelfde biedt en de vernieuwingen, zoals de beesten, zijn geen echte vernieuwingen. Gamers moeten zich daarom afvragen of zij 9,99 euro willen neerleggen voor een pakket met een toch korte speelduur.

  6

  De plus- en minpunten

  • Torvin is terug
  • Leuk gethematiseerd
  • Kotsen met de Graug
  • Meer van hetzelfde
  • Geen echte vernieuwingen
  • Korte speelduur

  Middle-earth: Shadow of Mordor

  Verkijgbaar vanaf 18 november 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.