Top 10 beste zombies in games

  Zombies, zombies, zombies en nog eens zombies. Het lijkt wel of bijna alle games tegenwoordig veroverd zijn door de ondode legioenen. Welke games hebben nu de vestste zombies van allemaal? Dit is de top 10 beste zombies in games!

  10. Normale zombies

  In een lijst met zombies kunnen natuurlijk de normale zombies niet ontbreken. Deze huis-, tuin- en -keukenzombies kom je in tientallen games tegen en naast hun oncontroleerbare bloeddorstigheid is er verder niets wat bijzonder is aan deze ondoden. Ze hebben geen speciale krachten (naast gereanimeerd zijn dan) en ze kunnen meestal met een goedgeplaatst schot in het hoofd uitgeschakeld worden. Ook kom je dit klootjes(zombie)volk vaak in grote groepen tegen, wat ze gevaarlijker maakt dan wanneer ze in hun eentje zijn.

  9. Dry Bones (Super Mario Bros. 3)

  In de gemiddelde Mario game slacht je als de bekende Italiaanse loodgieter zonder te denken honderden Koopa Troopas af. Sommige van hen keren terug als de ondode Dry Bones, die eigenlijk gewoon zombieversies van de normale Koopa Troopas zijn. De Dry Bones zijn dodelijk omdat ze bijna onverwoestbaar zijn, want als Mario op hun hoofd springt vallen ze uit elkaar en zetten ze zichzelf even makkelijk weer in elkaar. Alleen de Ice Flower lijkt enig effect te hebben op deze zombie Koopas!

  8. ReDeads (The Legend of Zelda: Ocarina of Time)

  Menig gamer scheet in zijn broek toen ze voor het heerst de ReDeads zagen in The Legend of Zelda: Ocarina of Time. Wanneer je als de volwassen Link terugkeert naar Hyrule Castle Town kom je erachter dat alle bewoners zijn vervangen door deze creepy wezens! Zodra je een ReDead aankijkt, verstijft Link en hoor je een afgrijselijke gil waarna de ReDead je levensenergie uit je probeert te zuigen. Hebben we ook al gezegd dat je ze niet met je zwaard kan doden?

  7. Draugr (Skyrim)

  Wanneer je de duistere catacomben verkent in Skyrim op zoek naar schatten, dan kom je liever geen Draugr tegen. Deze ondode krijgers, die zijn geïnspireerd op de Noorse mythologie, gaan je als enige op deze lijst wapens in plaats van hun handen of andere lichaamsdelen. Ze lijken af en toe alsof ze dood zijn, maar de realiteit raakt je keihard als je zo een Dragon Shout voor je bakkes krijgt.

  6. The Special Infected (Left 4 Dead)

  De Tank, de Witch, de Boomer, de Hunter, de Charger, de Smoker en de Jockey. Deze zeven speciale zombies maken je in de Left 4 Dead games het leven zuur. Elk van deze zombies heeft zijn eigen vaardigheden waardoor de survivors in Left 4 Dead het alleen nog maar moeilijker hebben. Als je niet goed samenwerkt, word je verpletterd door de Tank, gewurgd door de Smoker of aan flarden gescheurd door de Witch. In andere woorden: je bent nergens veilig!

  5. The Infected (The Last of Us)

  Deze zombies waren ooit mensen, maar dat is bijna niet meer te zien omdat hun hele lichaam is overgenomen door paddestoelen. De schimmel infecteert het menselijk brein, waardoor het hun herrinneringen wist en hen krankzinnig maakt. Het enige doel van The Infected is de sporen naar andere levensvormen te verspreiden. Dit krijg je niet in de biologieboeken te zien!

  4. Headcrab Zombies (Half-Life)

  Nadat de Combine voor Half-Life 2 de aarde overgenomen hadden bleven sommige mensen nog steeds terugvechten tegen de aliens. Helaas voor hen stuurt de Combine zonder pardon een tube vol met headcrabs op ze af! Deze wezens bevestigen zich aan het hoofd van een mens en veranderen ze zo in een Headcrab Zombie. De gehele buik van een Headcrab Zombie wordt één grote mond waarmee deze zombies je proberen te verorberen, wat ze extra weerzinwekkend maakt!

  3. The Flood (Halo: Combat Evolved)

  The Flood zijn een soort parasitaire organismen die zich kunnen voortplanten en groeien door het consumeren bewuste levensvormen. Het schijnt dat maar één Flood spore al genoeg is om een gehele popuatie uit te roeien, en deze wezens waren de reden waarom in het Halo universum de Halo ringen überhaupt gebouwd waren. Wat The Flood het vreselijkst maakt is het feit dat ze geen onderscheid maken tussen mens of alien, wat ze de ultieme vijand maakt in de Halo games. Eén ding is in ieder geval zeker, als je een Flood Combat Form ziet wil je hem zo snel mogelijk uitschakelen!

  2. Necromorphs (Dead Space)

  Necromorphs zijn de gruwelijk gemuteerde lijken uit de Dead Space games. Deze ruimtezombies hebben maar één doel voor ogen: alles wat ze kunnen vinden consumeren en niemand in leven laten. Als ingenieur Isaac Clarke zijn eerste stappen zet op het ruimtestation Ishimura moet hij het in zijn eentje opnemen tegen een heel leger van deze wezens. De enige manier om ze te stoppen is om ze in stukken te hakken en als speler doe je dit maar al te graag!

  1. Nazi Zombies (Call of Duty: World at War)

  Laten we één ding duidelijk maken. Nazi's zijn slecht en ze moeten dood. Zombies zijn slecht en die moeten ook dood. Nazi Zombies zijn de epidemie van het kwaad en wanneer je een ondode dienaar van der Führer op je af ziet komen dan weet je meteen dat je zo'n gekke gast een kopje kleiner moet maken.

  Met een paar vrienden Nazi Zombies neerknallen is natuurlijk hartstikke leuk en daarom staan de Nazi Zombies in de lijst op nummer 1.

  Wat is jouw lievelingszombie? Laat het ons weten in de comments!

  The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D

  Verkijgbaar vanaf 17 june 2011

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.