Maleficent Review (Blu-ray)

  Angelina Jolie kan met een simpele gezichtsuitdrukking iets weergeven wat niet iedere vrouw kan: sluwheid en schoonheid ineen. De perfecte combinatie om Maleficent te spelen in de gelijknamige film, een moderne versie van Doornroosje.

  Maleficent is nu uit op Blu-ray en biedt een zeer mooie familiefilm. De kwaliteit van Blu-ray valt meteen op met prachtige omgevingen zoals we van Disney gewend zijn. Een mooi sprookjesactig decor met pratende bomen, feeën en meer fantasiefiguren. Allen om een sfeer te scheppen. Al is niets wat het lijkt.

  Modern Doornroosje

  Maleficent is een moderne versie van Doornroosje, de tekenfilm uit 1959. De kijker ziet in het begin twee onschuldige kinderen die al snel verliefd op elkaar worden. De een is Maleficent, een vrouw met vleugels die magie kan uitvoeren wanneer ze wil. Haar liefde is een simpele jongen, Stefan. Hun kindertijd kenmerkt zich door onschuld en plezier.

  Op latere leeftijd blijkt de liefde onmogelijk. Maleficent leeft in een bosrijk, verwijderd van de bewoonde wereld. Stefan is een jongen die eigenlijk wil regeren over mensen. De werelden van de twee worden steeds zichtbaarder als water en vuur. De hebzucht van Stefan is té groot en sterker dan zijn genegenheid voor Maleficent.

  Als zij op een moment vredig ligt te slapen, snijdt Stefan haar vleugels eraf en gaat regeren als koning. De liefdevolle uitdrukking van Jolie verdwijnt al snel in een kwaadachtig gezicht, zoals alleen iemand kan kijken die zich duidelijk verraden voelt. Jolie zet een puike acteerprestatie neer. Ze zal niet meer vliegen, maar haar wraak zal zoet zijn.

  Maleficent

  Maleficent zint op wraak

  Maleficent heeft het gemunt op prinses Aurora, de kersverse dochter van Stefan. Het blonde meisje dat akelig slecht neergezet wordt door Elle Fanning zal zich op haar zestiende verjaardag prikken aan een spinwiel en in een sluimerslaap belanden. Ze zal nooit meer wakker worden totdat ze wakker wordt gekust. Een onmogelijk opgave denkt Maleficent, want echte liefde bestaat niet. Daar weet zij immers alles van, nadat Stefan haar met een dolk in haar rug stak.

  Er is alleen één probleem. Maleficent wordt al gauw gek met het prinsesje en kan eigenlijk heel goed met het blonde meisje over weg. In haar tienertijd ontdekt ze dat ze helemaal niet zonder Aurora door wil, maar de vloek valt niet meer terug te draaien.

  Blu-ray uitgave is tof

  Natuurlijk is er nog een back-up, zoals een knappe prins. Enige dat jammer is aan Maleficient is de voorspelbaarheid. De doorgewinterde kijker weet dat een moderne versie vraagt om een andere uitwerking van het bekende verhaal. Bovendien, als je Frozen hebt gezien, weet je al helemaal wat gaat komen. Want Disney borduurt voort op moderne plotwendingen.

  De Blu-ray is er eentje om in huis te halen. Een fijne familiefilm zonder te veel bloed of geweld, maar uiterst kindvriendelijk en ook voor de volwassene leuk. Daarnaast biedt het schijfje allerlei extra's. Denk aan vijf verwijderde scènes en andere creaties. Je plakt er zo een dubbele hoeveelheid kijkplezier aan toe en dan is twintig euro absoluut niet veel.

  Maleficent

  Prima acteerwerk van Angelina Jolie

  Jolie tilt Maleficent bovendien naar een hoog niveau. Die vrouw kan met haar gezichtsuitdrukkingen alles, de charmante vrouw spelen, of toch het gebroken kreng. Mooi is haar sidekick Diaval (Sam Riley), want Riley kennen we niet echt van een fantasie decor. Hij kreeg bekendheid met Anton Corbijns Control en hem zo te zien schitteren in gezinsfilm is erg mooi.

  Fijne Disney film!

  Maleficent doet geen baanbrekende dingen én toch is de uitvoering van het bekende Doornroosje een toffe uitvoering. Heb je de film gemist in de bios, dan is de Blu-ray optie een fijne oplossing en bovendien een goede aanwinst in je Disney-collectie. Wat dat betreft mogen er meer van dit soort alternatieve verhaallijnen gemaakt worden.

  8

  De plus- en minpunten

  • Angelina Jolie speelt goed
  • Mooie make-up
  • Diverse extra's op de Blu-ray
  • Voorspelbaar

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.