Top 10 beste PS4 games

  De PlayStation 4 is volgende maand een jaar op de markt en er zijn al heel veel games voor verschenen. Daarom wilden we van jullie weten welke games nou het allerbeste zijn. Het resultaat lees je hier, in de top 10 beste PS4 games.

  10. Wolfenstein: The New Order

  First-person shooters blijven nog steeds hot vandaag de dag en daarom is het niet zo vreemd dat een legendarische serie als Wolfenstein in het lijstje met beste PS4-games te vinden is. Het is de eerste game van de nieuwe studio MachineGames, die het meteen voor elkaar krijgt dat zijn game in de top 10 op XGN staat!

  In Wolfenstein: The New Order speel je met de alom bekende Captain William "B.J." Blazkowicz, die al sinds Wolfenstein 3D de hoofdrol speelt. Nazi-Duitsland heeft de Tweede Wereldoorlog gewonnen met nieuwe technische snufjes en het is aan jou om dit allemaal even op te lossen.

  De game werd door ons gekroond met mooie 8 en verdient volgend jullie een plekje tussen de beste PlayStation 4 games tot nu toe. Dat kunnen niet veel ontwikkelaars over hun eerste game zeggen.

  9. Tomb Raider: Definitive Edition

  De reboot van Tomb Raider zag er al schitterend uit, maar met deze opgepoetste editie weet je al helemaal niet meer of games ooit nog mooier worden. Deze editie bevat naast de verbeterde graphics ook nog alle extra content die is uitgekomen, zoals extra wapens, mulitplayer-maps en meer.

  In Tomb Raider zien we hoofdrolspeelster Lara Croft als zij nog niet zo stoer is zoals wij haar al jaren kennen. Ze strandt met een groepje reizigers op een mysterieus eiland waar zij al snel verandert van een onschuldige archeologe in een heldhaftige avonturier. In de game heb je redelijk veel vrijheid en kun wapens upgraden om het eiland nog meer te terroriseren.

  8. Killzone Shadow Fall

  Een exclusieve launch game en ook nog een van Nederlandse bodem. Killzone Shadow Fall liet direct zien waar de PlayStation 4 toe is staat is. Met prachtige plaatjes, een besturing die aansloot op de vernieuwde Dual Shock 4 en natuurlijk een hectische ervaring die je kent uit eerdere Killzone-delen.

  De game speelt zich dertig jaar na Killzone 3 af. Jij bent Lucas Kellan die op zoek gaat in de oorlog tussen de Hellghast en de Vekta. Onderweg maak je kennis met de verschillende kanten van de oorlog en onderzoek je de ware aard van de missie. Naast dit verhaal bevat de game een uitgebreide multiplayer en een jaar na release nog volop wordt gespeeld.

  7. Knack

  Een vriendelijk ogende platform game van SCE Japan Studio, gemaakt in samenwerking met PlayStation-architect Mark Cerny. Knack verscheen tegelijk met de release van de PS4 en wordt door Cerny omschreven als ‘een beetje Crash Bandicoot, een beetje Katamari Damacy en hier en daar wat God of War.’

  Je speelt met Knack die verschillende krachten tot zijn beschikking heeft. Zo kan hij ijs, metaal en andere substanties in zijn lichaam opnemen om zo verschillende levels te doorlopen. De game biedt hierdoor veel variatie en is leuk voor het hele gezin.

  Knack werd wisselend ontvangen, met uitschietende cijfers die de game de hemel in prezen of ‘m met de grond gelijk maakte. Hoe wij er bij XGN over dachten, lees je in de review van Knack.

  6. Middle-earth: Shadow of Mordor

  Nog niet eens een maand uit en nu al in de top tien te vinden. Logisch, want voor iedereen die ook maar een beetje van Lord of the Rings houdt, biedt de game een totaal nieuwe ervaring binnen het fantasierijke universum.

  De actiegame speelt zich af tussen de gebeurtenissen van de Hobbit en de Lord of the Rings. Je speelt met Talion, een ridder uit Gondor, die de Zwarte Poort van Mordor moet beschermen. Wanneer je familie vermoord wordt, besluit je Mordor in te trekken op zoek naar wraak.

  Iedereen die de films kent, zal verrast zijn dat het landschap van Mordor er een stukje anders uitziet. De game bevat veel verwijzingen naar de films en boeken, waaronder een ontmoeting met Gollum.

  5. inFamous: Second Son

  inFamous: Second Son is het derde deel in de inFamous-serie en het eerste deel dat niet meer over Cole MacGrath gaat. In Second Son kruipen spelers in de huid van Delsin Rowe, een 24-jarige graffiti-artiest. Hij is net zoals Cole een zogeheten Conduit, een mens die superkrachten tot zijn beschikking heeft.

  Met zijn krachten die voornamelijk gebaseerd zijn op rook, moet Delsin het opnemen tegen een totalitair regime, die uit zijn op een wereld zonder Conduits.

  4. Watch Dogs

  Ubisoft boekte met deze open-wereldgame een gigantisch groot succes: in Europa is het momenteel de best verkochte nieuwe IP ooit. De game werd wereldwijd lovend ontvangen en heeft inmiddels zijn eerste uitbreiding gekregen.

  Watch Dogs draait om hacken en daar is hoofdrolspeler Aiden Pearce heel erg goed in. De game speelt zich af in Chicago, dat helemaal onder controle is van een groot computersysteem. Met je mobieltje kun je alles hacken, van stoplichten tot bankautomaten, wat Aidens reis naar wraak toch een stukje interessanter maakt.

  3. FIFA 15

  De enige sportgame in het rijtje is natuurlijk FIFA. De game biedt elk jaar weer een mooie ervaring voor voetballiefhebbers en zet deze lijn voort op de PlayStation 4, waar het gras er nog nooit zo mooi uit heeft gezien en de keepers dit keer een stuk beter nadenken.

  In FIFA 15 is de sfeer in het stadion te proeven door de interactie van het publiek: scoor je bij een belangrijke wedstrijd in de laatste minuut, dan wordt het stadion een stuk harde afgebroken dan wanneer dat bij een vriendschappelijk duel gebeurt. Kleine details zorgen hier voor een grootse ervaring.

  2. Destiny

  Destiny heeft inmiddels heel wat records op zijn naam staan: meest gepre-orderde nieuwe IP ooit, duurste game ooit, wereldwijd de beste verkochte nieuwe IP ooit; ga je zo maar door. De sci-fi first-person MMO-shooter van ontwikkelaar Bungie heeft het gameland afgelopen september flink op zijn kop gezet.

  In de game stel je je eigen karakter samen aan de hand van verschillende rassen en klassen. Ontdek verschillende planeten in ons melkwegstelsel, waar je verhalende missies kunt volgen of samen met een stel vrienden de Vault of Glass raid kunt trotseren.

  De game biedt veel mogelijkheden om je karakter aan te passen en sterker te maken, waardoor het voor RPG-liefhebbers best interessant is. Op de PlayStation zit je trouwens ook goed met Destiny, want er komt een hoop exclusieve content naar Sony’s platformen.

  1. The Last of Us: Remastered

  En dan zijn we alweer aangekomen bij de top van het lijstje en wel met een exclusieve PlayStation-game van legendarische studio Naughty Dog. Oorspronkelijk op de PlayStation 3 uitgekomen, maar nu nóg mooier gemaakt om iedereen op de PlayStation 4 ook kennis te laten maken met dit verhalende meesterwerk.

  The Last of Us: Remastered is een opgepoetste versie van het vorig jaar verschenen The Last of Us. In de game ontmoeten spelers Joel en Ellie. Joel is ingehuurd om Ellie uit een streng militair gebied te smokkelen, 20 jaar nadat een epidemie onze beschaving heeft uitgeroeid en de steden worden gerund door geïnfecteerde monsters. De opdracht van Joel lijkt op het eerste gezicht simpel, maar mondt uit op een avontuur dwars door de Verenigde Staten.

  Deze vernieuwde versie bevat naast dit verhaal ook alle extra content voor de game, waaronder de uitbereiding Left Behind. Iedereen die de game nog niet gespeeld heeft: dit is je kans om de beste ervaring van een van de beste games ooit te krijgen.

  Destiny

  Verkijgbaar vanaf 9 september 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.