Lethal League Review

  Als er een gevecht uitbreekt op het veld tijdens een honkbal wedstrijd, dan krijg je een beetje een idee van hoe Lethal League precies in elkaar steekt. Een honkbal die vol frustratie over en weer wordt geslagen met als doel de ander knock-out te slaan. Het enige verschil hiertussen is dat in de brawler van Team Reptile dit júist het doel van de sport is.

  Niet iedereen zal de logica achter het nieuwe spel van de Nederlandse ontwikkelaar Team Reptile in zien. Er worden vier spelers in een compacte arena gestopt met allerlei verschillende slagwapens. Het doel is om alle andere spelers een x aantal keer uit te schakelen, zoals het een brawler betaamt. Maar in plaats van dat zij elkaar te lijf gaan, laten zij hun frustratie los op een bal.

  Aan de ene kant is dat natuurlijk wel te begrijpen. Een honkbal die met honderd kilometer per uur tegen je hoofd knalt, geeft natuurlijk een veel groter spektakel dan een klap met een knuppel. Maar is deze omweg via een bal wel een geslaagde toevoeging in een brawler?

  Lethal League baseball

  Tijdens je eerste Lethal League gevecht is je eerste instinct waarschijnlijk om je tegenstanders een klap proberen te verkopen, maar wij waren bloedserieus toen we zeiden dat dit niet gaat. Niet direct in ieder geval. Je loopt en slaat namelijk door iedereen heen, behalve door de bal. Het is dus belangrijk om die juist wel in de gaten te houden en het juiste moment af te wachten waarop jij het een harde klap kunt verkopen.

  Omdat iedereen zich in een kleine, afgesloten arena bevindt, stuitert die bal als een malle in het rond na iedere klap. Je hoeft hierbij alleen niet bang te zijn dat je jezelf 'uit' slaat. Het is namelijk heel simpel: diegene die de bal het laatst raakt, is zogezegd in bezit van de bal en kan er daarna niet meer door geraakt worden. En er wordt op deze manier ook bijgehouden aan wie de punten voor het neerhalen van een speler toebehoren.

  Eerlijk is eerlijk, het is een creatieve manier om de klassieker brawler wat nieuw leven in te blazen. Het zorgt voor heerlijk snelle actie waarbij je snel moet reageren op de acties van je tegenstanders. Ook draagt het flink bij aan de heersende chaos, want zo’n snelvliegende honkbal boezemt natuurlijk iedereen angst in.

  Gevaarlijker met de seconde

  Het leuke is hier bovendien aan dat het met iedere seconde gevaarlijker wordt in de arena. Zo’n bal wordt een paar keer geslagen en zoals je je voor kunt stellen wordt de vlieg- en stuitersnelheid met iedere slag verhoogt. Het wordt leuk wanneer de snelheid zo hoog is dat het complete veld in één keer wordt leeggeruimd.

  Om het nog gevaarlijker te maken heeft iedere speler ook een krachtmeter. Raak je de bal, dan krijgt deze meter er een streepje bij. Zodra hij vol zit, kun je een speciale aanval doen waarmee je het projectiel nog meer snelheid meegeeft. En man, man, man, wat geeft dat een heerlijk gevoel wanneer je die honkbal met een superaanval raakt.

  Weinig herspeelbaarheid

  Helaas is niet alles perfect aan Lethal League. De daadwerkelijke gevechten verlopen prima, maar er is jammer genoeg niet veel eromheen om de aandacht vast te houden. Het spel beschikt over een online en offline versus modus en een simpele challenge modus, maar meer dan het typische balspelletje is er niet.

  Ook de personages en de arena’s laten een beetje te wensen over. De arena’s voegen niets toe, behalve een variërend achtergrondje en liedje, en vijf personages is ook niet bepaald veel te noemen. Of het moet zo zijn dat we gewoon verwend zijn geworden door het hoge aantal karakters in alle andere brawlers.

  De meeste tijd zul je dus hoogstwaarschijnlijk in de multiplayer modus stoppen, aangezien de uitdaging nog steeds het grootst blijft tegen menselijke spelers. Hoewel hier ook een gebrek is aan functies zoals bijvoorbeeld een leaderboard.

  Sfeervolle soundtrack

  (Audio)visueel gezien is Lethal League wel oké. Het visuele stijltje doet denken aan het oude 16-bit tijdperk met een simpele tekenstijl en rare personages, zoals de krokodil Latch en de Candyman. De verschillende soundtracks sluiten hier goed op aan met hun aanstekelijke melodieën, hoewel het nummer van het hoofdmenu met zijn repetitieve deuntje op den duur wel irritant gaat worden.

  Lethal League online op zijn best

  Het moet gezegd worden dat het concept achter Lethal League creatief bedacht is. Door de toevoeging van een projectiel om zo direct contact te vermijden, maakt het weer eens wat anders dan de typische brawler. Maar dan wel nog steeds met dezelfde hoeveelheid chaos die met het genre gepaard gaat.

  Je moet je alleen wel realiseren dat de meeste lol uit de multiplayer modus valt te halen, aangezien het spel verder niet veel biedt in de vorm van variërende modi. Dus ben je op zoek naar een leuke brawler om samen met je vrienden te spelen, dan is Lethal league zeker een kijkje waard.

  7

  De plus- en minpunten

  • Aparte manier van vechten
  • Makkelijk om onder de knie te krijgen
  • Aanstekelijke soundtrack
  • Snel repetitief
  • Gebrek aan modi en personages

  Lethal League

  Verkijgbaar vanaf 28 august 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.