De Xbox One - Ga jij 'm halen?

  Nog maar een weekje wachten, en dan is de Xbox One eindelijk te koop. Maar wie van de XGN redactie gaat de nieuwste console van Microsoft ook daadwerkelijk in huis halen? Wij hebben even rondgevraagd op de redactie, en kregen de volgende (wellicht verrassende antwoorden) van onze redactieleden!

  XGN barst van de Xbox One content deze week, en uiteraard volgen er volgende week nog meer specials in het teken van de nieuwe console. Onze eigen baas en koning van het forum Rob haalt uiteraard de Xbox One (de pre-order bundel zelfs!), maar wij laten de rest van de redactie voor zichzelf spreken.

  Rox

  Ja, ik ga de Xbox One kopen, maar nog geen idee wanneer. Sowieso niet tijdens de release volgende week. Heb helaas geen geldboom en daarnaast natuurlijk al een PlayStation 4 thuis staan. Ik moet zeggen dat er ook niets uitkomt tijdens de release waarvan ik zeg: "Nou, dat moet ik nu spelen!" Wel lijkt Sunset Overdrive me te gek, maar ik dan zal ik de One nog niet hebben. Ik denk volgend jaar, wanneer Tomb Raider uitkomt!

  Jelle

  Ik ga 99,9999999% zeker geen Xbox One halen volgende week. Als ik de stap naar next-gen maak, dan zal dit met een PlayStation 4 zijn, aangezien de games die daarvoor verschijnen (Bloodborne, The Order 1886, Uncharted 4, etc. etc.) in mijn ogen veel beter zijn. Ook sluit de PS4 veel beter aan bij mijn Vita, vriendenlijst en trophies. Wie weet komen er een paar steengoede exclusieve titels voor de Xbox One, maar zo niet, dan moet Phil Spencer het zonder mijn geld zien te redden.

  Mariëlle

  Lieve Xbox One, it's not you, it's me. Je zult veel mensen blijmaken en uren genot geven. Maar helaas is je controller te groot voor mijn bizar kleine handen en heeft Sony mijn ziel jaren geleden al gekocht. Ik gun je het allerbeste in je toekomst, maar in mijn slaapkamer kom je niet.

  Johan

  Ik ga geen Xbox One halen, ik heb namelijk al een PlayStation 4. Daarnaast heb ik het geld niet voor nog zo'n nieuwe console - ook al is de Xbox One nu zonder Kinect 400 euro - en ten tweede hoef ik hem niet. Console-exclusives worden in mijn ogen steeds minder belangrijk, en games zoals Halo en Forza zijn voor mij niet belangrijk genoeg om speciaal daarvoor een nieuw apparaat te kopen. Vrijwel alles wat ik wil spelen is wel beschikbaar op de PS4 of PC.

  Calvin

  Nee, ik haal voorlopig nog geen Xbox One. De controller van de nieuwe console gebruik ik daarentegen wel om te gamen op mijn nieuwe PC. Ieder jaar opnieuw blijkt dat je in de Steam-summerdale drie keer niets betaalt voor zeer recente games. Zeventig euro voor een Xbox One-spel vind ik gewoonweg te duur. De ervaring op de PC - via HDMI op de tv - met een Xbox One-controller is nagenoeg identiek!

  Ralph

  Nee, ik ben niet van plan om een Xbox One te halen. Ik heb van vrijwel alle consoles sowieso geen exclusive op het oog die ik echt wilt spelen, dus die reden om een Xbox One te halen bestaat bij mij niet. Ik heb al een PlayStation 4 in huis, dus de meerwaarde van een One is er voor mij totaal niet. Al mijn vrienden gaan nu ook een PS4 halen of hebben die al in huis, als het andersom was geweest dan had ik hem misschien wel gehaald.

  Theo

  Ik ga de Xbox One sowieso niet halen. Als ik al een van de nieuwe consoles haal, zal dit de PlayStation 4 worden. De Xbox 360 heeft me zwaar vermaakt hoor, maar ik heb het gevoel dat tussen de nieuwe consoles voor mij niet heel veel relevant verschil zit. Daarom ga ik dan ook voor een stukje design en voor de titels en daar heeft Sony simpelweg een streepje voor. Xbox One? Niet voor mij dus.

  Laura

  Ik ga de Xbox One niet in de winkel kopen, want mijn vriend en ik hebben hem eind vorig jaar al uit Duitsland gehaald. Ik moet zeggen dat het me tot nu toe is tegengevallen wat er allemaal op verschenen is, maar aan de andere kant heb ik er wel al veel lol op met Twitch. Bovendien verschijnen er de komende maanden twee games die met Kinect werken waar ik erg naar uitkijk: Dance Central Spotlight en Fantasia: Music Evolved. Om nog maar te zwijgen over de Master Chief Collection uiteraard..

  Nour

  Nee, deze generatie gaat mijn voorkeur uit naar Sony. Ik moet eerst een PlayStation 4 in huis halen voordat ik ook maar zal denken aan een Xbox One. Wel moet ik zeggen dat ze op het goede pad zijn nu de Kinect is afgeschaft en er een aantal toffe exclusives zijn aangekondigd. De slechte indruk van de aankondiging is zo goed als verdwenen.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.