LEGO Dimensions Batman Story Pack Review - Leuk voor jong en oud

  In deze LEGO Dimensions Batman Story Pack review lees je alles wat je moet weten over de nieuwste uitbreiding voor LEGO Dimensions. The LEGO Batman movie draait nu in de bioscopen en is voor zowel jong als oud leuk. Dat geldt ook voor de uitbreiding van deze fantastische game!

  LEGO Dimensions werd in 2015 uitgebracht, maar de game is nog altijd springlevend wegens de continue toevoeging van nieuwe pakketjes. Die kun je kopen in speelgoedwinkels of online. Zo zijn er team packs, fun packs, level packs én story packs. Laatstgenoemde zijn het duurst (zo’n 45 euro), maar wél het leukst, omdat je simpelweg de meeste content krijgt!

  Net als in de film

  Zodra je de Batman Story Pack koopt (eerder hadden we al story packs voor Ghostbusters en Fantastic Beasts) krijg je de kans om spelenderwijs de film na te spelen die nu in de bioscoop draait. Natuurlijk niet een-op-een hetzelfde, maar er zijn genoeg punten van herkenning. Op zich hoef je de film niet eens gezien te hebben, want het pack is op zichzelf al een feestje!

  Zoals je gewend bent van de serie, krijg je twee poppetjes en een voertuig. Het gaat om Batgirl, Robin en de Batwing. Die Batwing is echt geniaal. Met het ding kun je namelijk vliegen, wat handig is omdat je vaak ergens in de lucht een obstakel ergens vandaan moet trekken. En ook kan het ding grof geschut afvuren. Alleen al die Batwing maakt de story pack geweldig.

  LEGO dimensions batman story pack review

  Batgirl en Robin

  Al zijn de poppetjes natuurlijk ook leuk. Al horen we je denken: “Batman? Er zat toch al een Batman in LEGO Dimensions zelf?" Dat klopt. Standaard kreeg je in het startpakket Batman en die kun je natuurlijk ook gebruiken in de uitbreiding (evenals alle andere poppetjes die je ooit aangeschaft hebt). De nieuwe poppetjes kunnen weer andere coole dingen doen. De Batgirl maakt bijvoorbeeld gebruik van de batarang en verder gebruikt ze stealth en kan ze zweven.

  En Robin kan veranderen in Nightwing en in het water duiken. Verder is vooral zijn lenigheid handig, want daardoor kun je op plekken komen waar je anders nooit komt. De een vindt die puzzels leuk, de ander niet. Ondergetekende kon ervan genieten, omdat het personage weer wat anders doet dan de vele personages die LEGO Dimensions al heeft gehad.

  LEGO Dimensions Batman Story Pack Review

  Puzzels minder overtuigend dit keer

  Alleen riep iemand anders tijdens de speelsessie “Verschrikkelijk, die animaties!”. Het is een kwestie van smaak dus of je de dingen die Robin kan leuk vindt. Maar het zorgt in ieder geval voor een verandering in de gameplay. En dat is wel nodig. Want eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de puzzels wat herhalend zijn en teleurstellen. In de hoofdgame en andere pakketten zat meer variatie en Fantastic Beasts had wat meer “hersenkrakers” dan dit Batman pakket.

  Daardoor bekruipt je al snel het gevoel dat er meer uit gehaald had kunnen worden en dat is natuurlijk jammer. Wellicht dat je jezelf de vraag stelt wat deze Batman DLC anders maakt dan de Batman LEGO games die eerder al uit waren. Dat zijn de vele verwijzingen naar andere series, iets waar LEGO Dimensions waanzinnig goed in is.

  Uitstapjes naar andere series

  King Kong? Check. Agent Smith uit The Matrix? Check. En zo heeft de story pack nog meer verrassingen in petto. Het toont aan dat het pakket bedoeld is voor jong en oud. Want de kids zien misschien al die verwijzingen niet, maar de volwassen gamer wel. Win, win dus.

  Schaam je dan ook niet om met een jong persoon de DLC te spelen. Want ons advies: pas in co-op komt zo’n story pack pas echt goed tot recht. Lekker samen allemaal LEGO blokjes kapot maken én bouwen. Bovendien kan een tweede speler gewoon inloggen op zijn of haar eigen profiel en ook zelf trophies of achievements halen. Dat was een aantal jaar terug nog een probleem met de LEGO games.

  LEGO dimensions batman story pack review

  De moeite waard

  Kortom, het LEGO Dimensions Batman Story Pack is een toffe uitbreiding. Wel iets minder leuk dan Fantastic Beasts vanwege puzzels die wat tegenvallen en het gevoel dat er meer in had gezeten. Toch neemt het niet weg dat de story pack een zeer grote toegevoegde waarde heeft aan het universum dat LEGO Dimensions heet. 45 euro is flink wat geld, maar je krijgt dan wel weer zes extra levels om mee te knutselen. En dat is de moeite waard!

  8

  De plus- en minpunten

  • Ook trophies en achievements voor speler 2
  • Allemaal schurken en helden
  • Veel verwijzingen naar andere series
  • Batwing is cool
  • Weinig verschillende soorten puzzels dit keer
  • Er had meer in gezeten

  LEGO Dimensions

  Verkijgbaar vanaf 29 september 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.