Kung Fu Panda Showdown of Legendary Legends Review - Smash kloon

Review
zaterdag, 09 januari 2016 om 11:02
xgn google image
Kung Fu Panda is te gek. Wie kent de schattige en grappige animatiefilms met Po en zijn vrienden niet? Dat de filmserie de overstap maakte naar games is niet zo gek. Lees hier onze uitgebreide Kung Fu Panda Showdown of Legendary Legends review!
Kung Fu Panda: Showdown of Legendary Legends is een vechtgame, vergelijkbaar met Super Smash Bros van Nintendo. Kortgezegd zou je de game het beste kunnen omschrijven als Super Smash Bros voor de kleintjes. Waarbij geldt: op knopjes rammen kan, maar de echte vechter weet hoe hij of zij een karakter juist moet besturen!
Kung Fu Panda Showdown of Legendary Legends Review

Bevat maar weinig opties

Jammer genoeg heeft Kung Fu Panda: Showdown of Legendary Legends maar drie opties en daarmee voelt de game wel wat kaal aan. Je kan lokaal vechten, online of een versus match spelen tot en met vier spelers. Naast nog wat oefenen zijn dit de mogelijkheden, dus een ladder doorlopen als in Mortal Kombat X of een singleplayer optie is er niet.
Dan moet de (kiddie) vechtgame wel van bizar goede huize komen om, met de opties die 't heeft, de pan uit te vlammen. Als je de game begint is het handig om even te starten met de opties om aan de knoppen te wennen. Dit is belangrijk, want elke Super Smash Bros speler raakt meteen in de war.
De knoppen laten zich namelijk anders bedienen in Kung Fu Panda, waarmee duidelijk wordt dat het echt voor de kleintjes is. Het springen werkt anders en je kunt bepaalde combo's en knoppencombinaties niet maken.
Kung Fu Panda Showdown of Legendary Legends Review

Veel karakters en goede graphics

Het beste is dan ook om je Smash Bros kennis uit te zetten en met een schone lei te beginnen. In Kung Fu Panda Showdown of Legendary Legends heb je maar een paar mogelijkheden om aan te vallen en daar moet je het mee doen. Denk overigens niet dat dit snel saai wordt, want je kunt uit meer dan 20 personages kiezen. Dus wie je uit de films ook een warm hart toedraagt, je kan gewoon met dit karakter aan de slag. Ga jij voor de slome Po of voor Tai Lung?
De game heeft genoeg opties en bovendien ziet alles er verrassend goed uit. Voor de review hebben we Kung Fu Panda Showdown of Legendary Legends getest op de PlayStation 4 en qua graphics viel dat absoluut niet tegen. De poppetjes lijken rechtstreeks weggelopen uit een animatiefilm en ook de 14 verschillende locaties zijn prachtig vormgegeven. Niets mis mee dus!
Ook het spel zelf werkt verrassend leuk. We raden aan om de game met vier vrienden te spelen: dan is de chaos en het plezier compleet! Dan is het een kwestie van aanvallen juist timen en de ander gewoon zoveel mogelijk schade toe brengen. Degene die 't beste speelt, wint de match. In essentie is het hetzelfde als Smash Bros. Zorg er gewoon voor dat je niet van een platform afgeslagen wordt. En dus is in beweging blijven de sleutel tot succes.
Kung Fu Panda Showdown of Legendary Legends Review

Weinig online mogelijkheden

Juist omdat de game eigenlijk niet eens tegenvalt, is het jammer dat we online nul spelers hebben kunnen vinden. Als je niet altijd vrienden over de vloer hebt, is het natuurlijk tof om online kont te schoppen. Een optie die ondersteund wordt, maar het lijkt erop dat te weinig mensen de game aangeschaft hebben. Want een match vinden is dramatisch. Het heeft dan ook niet de bekende Smash naam van Nintendo, dus we verwachten weinig verschil de komende maanden.

Budgetbak titel

Dat betekent dat je 48 euro neerlegt voor een offline game met schaarse mogelijkheden. Enkel het spelen met vier man is leuk. Of het de moeite waard is om aan te schaffen hangt ervan af wat je zoekt en welke platformen je in huis hebt. Als je een Wii U hebt, dan is Smash de betere variant.
Maar voor mensen die zoeken naar een leuke game om met vrienden te spelen , puur voor chaos en fun, die geen Wii U hebben, is Kung Fu Panda Showdown of Legendary Legends geen slecht idee. Alleen die prijs... wellicht iets om een keer uit de budgetbak te plukken!
Cijfer: 6.5

Populair Nieuws

Laatste Reacties