Kirby is een icoon als het op gamekarakters aankomt. Wie kent de roze veelvraat nou niet? In Kirby: Planet Robobot schitterde hij nog in een tof avontuur wat wij met een 9.2 beloonden in de review. Het verhaal was in deze game de hoofdattractie, maar de andere modi wisten niet de juiste indruk te maken.

Dat is Nintendo aan het veranderen door van elk van deze modi een eigen game uit te brengen in de eShop. Eerder al kwam Team Kirby Clash Deluxe uit en nu worden we verwend met een andere minigame uit Planet Robobot: Kirby's Blowout Blast Reviewt.

Kirby's Blowout Blast Review

Met je eten spelen

Kirby’s Blowout Blast is, net als de minigame waar hij vanaf komt, heel eenvoudig qua opzet. Je doel is zo snel mogelijk door de levels te navigeren. Daarbij moet je zoveel mogelijk vijanden opzuigen en ze weer uitspugen als projectiel. Met dit projectiel moet je proberen om zoveel mogelijk vijanden uit te schakelen om zo een combo te vormen en een zo hoog mogelijke score te halen.

Je hebt hierbij nagenoeg geen voorwerpen (alleen af en toe wat blokken in de levels) tot je beschikking en kunt niet in andere Kirby vormen veranderen. Het is dus echt een kwestie van opvreten en gericht uitspugen. Verder kun je rondlopen en springen en per level een bronzen, zilveren, gouden of platina medaille winnen.

Zo'n level duurt telkens maar een enkele minuten wat ervoor zorgt dat je makkelijk tussendoor even een level kunt spelen. Maar gelijktijdig maakt dit de game wel erg kort. Kirby's Blowout Blast kent namelijk niet zoveel levels. In totaal zijn er vijf werelden met daarin telkens vier levels en een baasgevecht.

Kirby's Blowout Blast Review

Klein en eenvoudig, maar enorm vermakelijk

Als je alle levels in een wereld met minimaal een gouden medaille weet te voltooien, wat echt geen uitdaging is, speel je een Ex wereld vrij. Dit zijn exact dezelfde werelden maar dan net iets lastiger. Het verlengt je spelplezier wat, zeker als je weet dat daarna nog een bonus die we niet verklappen vrij gespeeld kan worden.

Enerzijds maakt het de game echt niet lang. Na een middag efficiënt vijanden uitspugen kun je het einde al bereikt hebben. Anderzijds siert dit de game (die slechts 7 euro kost in de Nintendo eShop) ook wel. De lengte en de eenvoud ervan zorgen ervoor dat je deze vaker dan eens oppakt.

En die eenvoud vertaalt zich door in de vormgeving van de game. De levels zijn namelijk wel driedimensionaal, maar erg bescheiden vormgegeven. De grafische sfeer is ondanks de eenvoud wel echt wat je van een Kirby game mag verwachten. Alles ziet er prima uit en de schattigheid druipt van je scherm af.

Kirby's Blowout Blast Review

Ademt de sfeer die je van Kirby verwacht

De vijanden zijn allemaal bekend uit voorgaande Kirby avonturen en reageren ook zoals je uit deze games kent. Zo kom je Cappy de paddestoel tegen die niet in één keer op te zuigen is, maar ook Scarfy die je beter niet op kunt zuigen. Hij verandert dan namelijk en komt je vervolgens achterna. Op het gebied van eindbazen kom je ook bekenden tegen zoals Lololo & Lalala.

Het is een waar feest van herkenning en datzelfde geldt voor de soundtrack. Ook deze is namelijk erg bekend, gezien de klassieke Kirby deuntjes voorbij komen maar dan wel in een nieuw jasje. Je krijgt bijna het gevoel dat Nintendo aan het testdraaien is voor een volledig 3D Kirby avontuur.

Kirby's Blowout Blast is namelijk het eerste losstaande 'avontuur' van het roze slokopje wat volledig in 3D is. Maar Nintendo heeft hier nog wel wat werk. De game draait heerlijk op een stabiele framerate zolang je de game maar speelt zonder de 3D-effecten van je 3DS. Zodra je dit effect aanzet zal de framerate gaan schommelen zodra het druk wordt op het scherm.

Kirby's Blowout Blast Review

Kirby's Blowout Blast Review - Een game om te verorberen

Hier had wat meer aandacht aan besteed kunnen worden, maar echt storend wordt het nooit. Kirby's Blowout Blast biedt je simpelweg een toffe, maar wel hele korte game. Eentje die ideaal is voor tussendoor, maar zeker langer had mogen zijn.

Alle bekende Kirby elementen zitten erin en de game speelt heerlijk weg. Het is absoluut niet de beste Kirby game ooit, maar wel een goede voorbereiding op een groots 3D Kirby avontuur. En meer mag je eigenlijk ook niet verwachten van een Kirby minigame spin-off die je voor 7 euro krijgt voorgeschoteld.