Kingdom Hearts 2.8 Final Chapter Prologue Review - Mooie voorbereiding

  Het combineren van Square Enix’s action-role playing game met de geliefde karakters van Disney blijft een winnende formule. Zo heeft het de game al meerdere spin-offs en side stories opgeleverd. Hoewel we nog even moeten wachten op Kingdom Hearts 3, kun je vast onze Kingdom Hearts 2.8 Final Chapter Prologue review lezen, waar we opnieuw in Sora's wereld duiken.

  Voor de echte Kingdom Hearts fan is het waarschijnlijk Kingdom Hearts 0.2 Birth By Sleep die hen in deze game het meest zal behagen. Deze negende game in de Kingdom Hearts serie is exclusief ontwikkeld voor de PlayStation 4 met behulp van de Unreal Engine 4. Het verhaal dient als epiloog voor Kingdom Hearts Birth By Sleep, maar ook als proloog voor de aankomende game Kingdom Hearts 3.

  Het verhaal volgt Aqua in haar reis door de Realm of Darkness. Het is een compleet nieuwe game in de Kingdom Hearts reeks en de graphics laten zien wat de fans kunnen verwachten in Kingdom Hearts 3, dat zeker wat gaat beloven.

  Zoals voorheen ook het geval was in Kingdom Hearts 1.5 en 2.5, krijg je in het beginmenu de keuze uit de drie verschillende games: Dream Drop Distance, 0.2 Birth By Sleep - A Fragmentary Passage en Kingdom Hearts X Back Cover. Hoewel de chronologische volgorde van Kingdom Hearts nog wel eens verwarrend kan zijn met alle sequels en prequels, beginnen we toch logischerwijs met het eerste van het drietal: Dream Drop Distance.

  Kingdom Hearts 2.8 Final Chapter Prologue review Sora

  Dream Drop Distance bevat toffe nieuwe opties en nostalgische werelden

  Voorheen konden we dit zevende deel van de reeks alleen op de Nintendo 3DS spelen. Op de PlayStation 4 is meteen duidelijk dat de graphics en vechttechnieken vergelijkbaar zijn met die van Kingdom Hearts 2. Hoewel er weinig verschil zit tussen de remake en de eerdere versie op de 3DS, is deze game zeker de moeite waard en handig voor het begrijpen van de verhaallijn.

  Het verhaal zelf volgt Riku and Sora en hun Mark of Mastery Trial. Dit is hun kans om eindelijk echte Keyblade Masters te worden. Je krijgt opnieuw de kans om meerdere Disney werelden te bezoeken, waaronder die van Tron: Legacy.

  Een duidelijk verschil tussen Dream Drop Distance en de eerdere Kingdom Hearts games is, zoals de titel al vermeldt, de optie om drop te gebruiken. Dit betekent dat je tijdens de game makkelijk kunt wisselen tussen Riku en Sora en hierdoor de verhaallijn kunt uitspelen.

  Kingdom Hearts 2.8 Final Chapter Prologue review Dream Eaters

  Dream Eaters staan je te hulp

  Een andere nieuwe optie ten opzichte van eerdere Kingdom Hearts games, is de toevoeging van Dream Eaters. Dit zijn karakters in de game die je zelf kunt creëren en die je in de loop van de game bijstaan en je hulp bieden tijdens gevechten. Je kunt nieuwe spirits blijven creëren tijdens de game en je kunt ze in een soort minigame sterker maken door ze te aaien, ze te voeren en met ze te spelen. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat hun stats en die van Sora en Riku beter worden.

  Dream Drop Distance is één van de games in de reeks die ons voorbereiden op de verhaallijn van Kingdom Hearts 3. Voor Kingdom Hearts fans is er weinig verschil te vinden ten opzichte van de eerdere versie op de Nintendo 3DS, hoewel de graphics aanzienlijk verbeterd zijn. Desalniettemin wil je de game wel uitspelen, want het bevat een nieuwe cutscene met een boeiende link naar de aankomende game in de reeks.

  Kingdom Hearts 2.8 Final Chapter Prologue review Aqua, Ventus, Terra

  0.2 Birth By Sleep steelt de show

  Dan door naar Kingdom Hearts 0.2 Birth By Sleep! Dit is zeker het meest boeiende element in de game voor Kingdom Hearts fans, aangezien we hier geïntroduceerd worden tot een compleet nieuwe game in de reeks. A Fragmentary Passage is technisch gezien een demo voor Kingdom Hearts 3, en dan zeker eentje die een glimlach tevoorschijn tovert.

  Het eerste wat opvalt tijdens het spelen van deze game, zijn de geweldige details in design. Straten hebben genuanceerde textures, grassprietjes lijken net echt en zelfs de Heartless zijn nog woester en scherper dan ooit tevoren. Of je nou over takken glijdt in het magische bos van Doornroosje of over daken springt, je merkt meteen dat dit de maatstaf is waar Kingdom Hearts naar toe aan het werken was. Je krijgt al gauw meer een Final Fantasy gevoel, als we kijken wat voor een verschil er is ontstaan in de graphics tegenover het niveau van voorheen.

  Kingdom Hearts 2.8 Final Chapter Prologue review Aqua gameplay

  Voorproefje op Kingdom Hearts 3

  Deze game is weer een sequel van Kingdom Hearts Birth By Sleep en draait om Keyblade Master Aqua. Van een donkere versie van het kasteel van Assepoester tot een level vol met magische spiegels, het design in de game is zeker een lust voor het oog. Het navigeren is ook zeker makkelijk en werkt op een plezierige manier, hoewel de terugkeer van de gemiste double jump techniek ervoor zorgt dat de coördinatie in sommige levels weer even wennen is.

  Voor Kingdom Hearts fans is dit deel zeker de moeite waard, vooral omdat het ons een voorproefje geeft van wat ons te wachten staat in Kingdom Hearts 3. Zodra je dit deel uitspeelt, krijg je zoals Kingdom Hearts dat vaak doet, een scène te zien waarbij een link wordt gelegd naar Kingdom Hearts 3.

  Kingdom Hearts Back Cover X is minder tof

  Back Cover is een deel dat zeker gekeken moet worden, maar dat verder weinig toevoegt aan de collectie. Het is een korte film van rond een uur die zeker goed wordt gepresenteerd, maar verder qua plot weinig fantasie bevat. Er zitten echter fragmenten in die belangrijk lijken te zijn voor Kingdom Hearts 3. Dat maakt dat de film dus zeker het kijken waard is voor de hardcore fans die op het puntje van hun stoel zitten, wachtend op de release van de nieuwe game.

  Geweldige voorbereiding op Kingdom Hearts 3

  Al met al bevat Kingdom Hearts 2.8 geweldige content, hoewel de speeltijd niet al te lang is. Vergeleken met remakes zoals Kingdom Hearts 1.5 en 2.5 is deze game misschien qua inhoud wat minder, maar het bevat de meeste informatie over de komst van Kingdom Hearts 3 tot nu toe. Mocht de aankomende Kingdom Hearts 3 zo goed zijn als wat we hebben gezien in fragmenten in 2.8, dan mag Square Enix alle tijd nemen die ze nodig heeft.

  8

  De plus- en minpunten

  • 0.2 Birth By Sleep geeft een optimistische kijk op de toekomst van de gamereeks
  • De wereld van Kingdom Hearts blijft verslavend
  • Genoeg content
  • Nieuwe graphics maken je enthousiast voor Kingdom Hearts 3
  • Kingdom Hearts X Back Cover is niet boeiend
  • Tijdlijn blijft verwarrend

  Kingdom Hearts 2.8 Final Chapter Prologue

  Verkijgbaar vanaf 24 january 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.