Grand Hotel serie 1 Recensie (DVD) - Kostuumdrama en detective ineen!

  Kan een detectiveserie een kostuumdrama zijn, en gelijktijdig ook nog kwaliteit leveren? Ja, dat kan. Grand Hotel serie 1 bewijst dat. De DVD-box met de eerste zeven afleveringen is nu te koop en een Spaanse hit!

  Grand Hotel, je hebt er waarschijnlijk nog nooit van gehoord. Dat heb je met buitenlandse series. Bij detectiveseries denk je al gauw aan Scandinavische series, geen Spaanse. Grand Hotel is het Spaanse antwoord op Downtown Abbey. Wel iets anders, maar zeker niet minder leuk.

  De serie vertelt het verhaal van de knappe jongeman Julio (Yon Gonzalez) die afreist naar een aristocratisch hotel in Spanje, op zoek naar zijn zusje Christina. Het kamermeisje is van de ene op de andere dag spoorloos verdwenen. Aan Julio wordt verteld dat ze ontslagen is omdat ze iemand zou hebben bestolen. Julio kent zijn zus en vermoedt dat er heel wat anders aan de hand is.personages Grand Hotel

  Stiekem personage

  Julio geeft zich op als kelner, onder een andere naam, zodat niemand doorheeft dat hij de broer van Christina is. Slechts twee personen zijn hiervan op de hoogte. Dit geeft hem de ruimte om stiekem onderzoek te doen naar de verdwijning van Christina. Want als kijker weet je al gauw: hier is sprake van moord. Dat heeft Julio ook al snel door, maar hoe de vork precies in de steel zit blijft één groot mysterie.

  Grand Hotel kent veel verschillende personages en allerlei kleine verhaallijnen en plotwendingen. En continu is er sprake van verraad en leugens. Zelfs na vijf afleveringen heb je geen idee wat er nu aan de hand is. Daardoor word je als kijker elke aflevering getriggerd om door te kijken.

  verschillende personages Grand Hotel

  Interessante setting

  De setting is bovendien interessant. 1905 is het jaartal, een tijdperk waarin de samenleving wordt gekenmerkt door verschillende klassen. Julio is duidelijk van lagere komaf dan Alicia (Amaia Salamanca), de vrouw waar hij enigszins een oogje op krijgt gedurende het verhaal.

  Zij is uitgehuwelijkt aan een man die toevallig ook weer een connectie heeft met Christina. Wat dat betreft kon de achterkant van de DVD niet treffender zijn: ‘meeslepend epos vol met intriges, avontuur en hartstocht. ‘ Het is zo waar. En Grand Hotel is gewoon steengoed.

  Als kijker vraag je jezelf continu af: wie is de dader? Wanneer gaan Julio en Alicia stiekem met elkaar zoenen? En gelijktijdig zijn er allemaal andere personages om je druk over te maken. Julio trekt in het hotel erg op met een jongen die hopeloos verliefd is op een vrouw. Zij vindt hem maar een broekie en is bovendien ongewenst bezwangerd door iemand anders uit het hotel.

  Het kan hem niet deren. Hij houdt zoveel van haar dat hij wel met haar wil trouwen en het kind wil opvoeden als zijn eigen vlees en bloed. Ze stemt in eerste instantie toe. Maar hoe lang gaat dit goed? Want zij is verliefd op iemand die ze niet kan krijgen, toch? Of worden haar gevoelens gesust als die andere man haar keihard laat zitten?

  het hotel uit Grand Hotel

  Beter dan GTST

  Ergens lijkt Grand Hotel wel op een soap, maar dan tien keer beter dan het GTST van tegenwoordig. De wereld van 1905 verschilt immers enorm van het huidige tijdperk. Neem alleen al de kostuums en de aankleding van elke ruimte waar geschoten is; Grand Hotel is erg mooi om naar te kijken.

  Veel minpunten kent de serie dan ook niet, behalve één grote. Voor 30 euro koop je een box die bestaat uit zeven afleveringen. Maar na deze afleveringen houdt de serie zomaar ineens op, middenin het verhaal. Er is dus geen sprake van een afgerond verhaal. Want na de laatste aflevering ben je nog net zoveel wijzer (of dus niet) als na de eerste aflevering. Een vreemde keuze dus om op die manier een box uit te brengen!

  Grand Hotel is een serie van hoogwaardig niveau

  Misschien is het Spaanse logica. Geen idee. Ondanks dit is Grand Hotel dus wel een serie van hoog niveau die absoluut niet onder doet voor andere hoogwaardige series. Zin om je onder te dompelen in historisch verleden en gelijktijdig willen nadenken over een fascinerende moordzaak? Bekijk dan vooral Grand Hotel serie 1!

  8.5

  De plus- en minpunten

  • Veel interessante personages
  • Spannend
  • Prachtige omgevingen
  • De box bevat een onafgerond verhaal

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.