Gioteck FL200 Review - Geluid aan de binnen-en buitenkant!

  Als je zo’n beetje alle consoles in huis hebt en daar een headset voor wil hebben kan dat nog wel eens lastig zijn. Gelukkig zijn er universele headsets op de markt. Zoals deze dus. Lees er alles over in de Gioteck FL200 Review.

  Gioteck is een bekende naam als we over headsets praten. Ze hebben al talloze headsets op de markt gebracht en weten dus precies welke elementen belangrijk zijn. Neem bijvoorbeeld de HC2 headset. Dit is een instapmodel voor 40 euro, waarbij je wat aan kwaliteit inlevert, maar niet op het gebied van comfort.

  Gioteck FL200 Review

  Aan beide kanten geluid

  De FL200 is een headset die net wat hoger in prijs zit, namelijk 65 euro, maar waarbij dan wel de geluidskwaliteit wat beter voor elkaar is. Het is, net als de HC2, een stereo headset. Maar er zit niet alleen geluid aan de binnenkant van de schelpen. De buitenkant heeft ook speakers.

  Je kunt op een knop drukken om zo de buitenste speaker te activeren. Je hebt dan dus als het ware altijd een speakerset bij je. Helaas is die dan wel in de vorm van een gedrade headset, maar toch blijft dit een leuke toevoeging. Daarbij heeft de Gioteck FL200 een uittrekbare microfoon die dus nooit in de weg zit als je deze niet gebruikt.

  Het geluid van de speakers is niet hoogstaand, maar wel goed te noemen voor een headset die nog in het instapsegment zit. Je merkt vooral dat je een goedkopere headset op hebt wanneer je het geluid echt hard zet. Er treedt dan namelijk flink wat vervorming op, plus de bas is dan niet geweldig.

  De microfoon daarentegen is dan weer bijzonder goed. Deze is voorzien van ruisreductie zodat de andere kant geen vervelende geluiden doorkrijgt. Daarbij is het geluid prima wat door de microfoon gaat.

  Gioteck FL200 Review

  Leuk ontwerp zonder al te veel romplomp

  De headset an sich is niet al te opvallend. Tenminste, dat hangt een beetje van de kleur af. De FL200 is in groen, blauw en zwart verkrijgbaar. Op de beugel staat het Gioteck logo groots te pronken en je hebt op je rechteroor nog een keer het logo in het klein. Op je linkeroor zit een lampje en wat kleine knopjes.

  Het lampje brandt blauw wanneer de FL200 aan staat, maar dat is ook het enige lampje wat je hebt. De oordoppen zien er aan de buitenkant uit als een normale speaker, maar zijn aan de binnenkant voorzien van een zachte en verkoelende laag. Datzelfde geldt voor de beugel op je hoofd.

  Deze zorgen ervoor dat je uren door kunt knallen in Destiny of een andere game zonder dat je oren eraf dreigen te schroeien. Je merkt op den duur wel dat de headset wat strak aansluit en dat is een klein minpunt. Verder is het absoluut een genot om met deze headset te gamen, onder andere door de draaibare oordoppen en de verstelbare beugel.

  Als je de headset dan op wil bergen schuif je eenvoudig de microfoon in en klap je de oorschelpen naar binnen. De Gioteck FL200 neemt daardoor ook nog eens lekker weinig ruimte in beslag in je tas of in de kast.

  Gioteck FL200 Review

  Universeel, maar op sommige punten wat gammel

  Dat de Gioteck FL200 compact is, is absoluut een fijn gegeven. Het is namelijk een universele headset die je dus ook op je telefoon kunt aansluiten. Als je dus in de trein zit, kun je de Gioteck gewoon gebruiken. Je moet dan alleen wel even opletten dat de juiste speakers aan staan.

  Verder kun je deze headset natuurlijk ook voor PC en Mac gebruiken, alsmede voor de PlayStation 4 en PS Vita. Alleen voor gebruik met de Xbox One heb je een adapter nodig. En die is niet meegeleverd gezien dat een Microsoft apparaat is. Erg jammer.

  De headset weegt ook bijna niks wat natuurlijk ook erg fijn is. Dat komt doordat er vooral plastic is gebruikt voor het apparaat. Als je naar de headset in zijn geheel gaat kijken zie je dat ook wel terug, want op sommige punten voelt deze een klein beetje gammel aan. Dit is vooral zo op de punten waar het ene onderdeel aansluit op het andere.

  Gioteck FL200 Review

  Prima casual headset voor weinig geld

  De Gioteck FL200 is het instapmodel van de reeks nieuwe Gioteck headsets. Deze headset is kwalitatief goed en biedt een extra speakerfunctie wat erg tof is. Daarbij is de headset universeel en compact.

  Helaas voelt de headset op sommige punten wat gammel aan en knelt deze iets als je er lang mee speelt. Bovendien vervormd het geluid als je de headset echt hard zet. Bij casual gebruik is de headset echter een goede keuze, zeker voor de 65 euro die deze je kost.

  7

  De plus- en minpunten

  • Lichtgewicht
  • Goed geluid voor casual gebruik
  • Compact wanneer opgevouwen
  • Goede prijs- kwaliteitverhouding
  • Voelt op sommige punten gammel
  • Geluid vervormd bij hoog volume

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.