Top 5 Battleborn features afkomstig uit Borderlands

Article
dinsdag, 03 mei 2016 om 17:55
xgn google image
Battleborn belooft een unieke ervaring neer te zetten, maar dat kan ook niet anders met de invloeden waar de game op gebaseerd is. Deze top 5 Battleborn features afkomstig uit Borderlands staan garant voor een succesformule!
Battleborn combineert het RPG-, shooter- en MOBA-genre gezamenlijk tot één game. Wat nog meer een belangrijke grondlegging voor de hero-shooter is geweest, is de Borderlands franchise. Borderlands heeft zijn strepen al verdient, waarmee het zelfs nog een keer 'Game of the Year' is geworden. Tijd voor een herleving van de populaire franchise, maar dan gegoten in deze verfrissende formule met de top 5 Battleborn features afkomstig uit Borderlands.

5. Levelen met gekheid

In de Borderlands franchise heb je met je personage beschikking tot een groot aantal verschillende vaardigheden, meestal onderverdeeld in skill trees met elk een eigen specialisatie. Veel van deze vaardigheden zijn origineel bedacht, waarbij je bijvoorbeeld met een motorzaag rond kan slingeren. In Battleborn heb je ook een groot aantal unieke skills die zo in het rijtje van Borderlands passen.
Je moet hierbij denken aan een storm waarbij zwaarden uit de lucht komen vallen en de mogelijkheid om een demoon op je vijanden af te sturen. Deze kan je steeds weer van een upgrade voorzien waarbij je, net als in Borderlands, steeds moet kiezen of je je punten in de aanval of ondersteunende mogelijkheden stopt. Het zal je even wat tijd kosten om te wennen aan al deze flitsende bewegingen. Als je bekend bent met de gekheid van Borderlands zal dit je alleen nog maar meer motiveren om de meest flitsende combo's uit te halen.
89299

4. Humor tovert een glimlach

Je zal een kreet van geluk slagen als je hoort dat de humor tot een van de terugkerende elementen behoort in de Top 5 Battleborn features afkomstig uit Borderlands. De humor was een van de unieke punten van de Borderlands franchise. Zelden hebben wij zo hard gelachen om conversaties die té bizar zijn voor woorden. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan de enthousiaste maar grootmoedige Claptrap en de schreeuwende Mr. Torgue die alles laat exploderen.
Met Battleborn kan je je lol op, want de humor staat als een huis. Meerdere malen zal de verhaalmodus een glimlach op je gezicht toveren door de onverwachtige wendingen die de conversaties nemen. In een van de missies uit de Battleborn bèta, kwam je bijvoorbeeld een robot genaamd Geoff tegen die denkt dat hij een spin is. Het gesprek dat volgt is hilarisch en voldoet zeker aan de absurdheid van Borderlands.
89300

3. Looten tot je omvalt

De Borderlands franchise staat bekend als een echte loot-shooter. Bijna bij elke vijand die je uit elkaar knalt, kan je weer een nieuw wapen of granaat modificatie aan je rugzak toevoegen. Veel van deze wapens zijn alleen behoorlijk waardeloos en daarbij zal je tussen de enorme stapel aan voorwerpen jouw persoonlijke favorieten moeten vinden.
In Battleborn word je ook overstelpt met loot, waar je enorme voldoening uit haalt. Overal liggen kristallen, boosts, en credits op de grond die je, met je verzameldrang, niet kan laten liggen. Van deze credits kan je gearpacks kopen die volgestouwd zitten met handige, maar soms ook nutteloze voorwerpen. Deze uitrustingen zal je in alle speltypes kunnen gebruiken om je personage te versterken.
De gearpacks zijn er te verkrijgen in een aantal verschillende edities, waarbij rekening wordt gehouden met de zeldzaamheid van de inhoud. De kans op het ontvangen van betere loot is duurder dan de goedkope zooi, al biedt het kopen van een dure gearpack geen garantie voor de beste spullen. Voor je het weet zit je hele inventaris vol.
89307

2. Adem de sfeer

De eerste Borderlands was redelijk vernieuwend op het gebied van visuele stijl. Zo was de knotsgekke wereld vormgegeven door middel van cel-shaded graphics waarbij de game een cartoony uitstraling kreeg. Het kleurige palet zorgde ervoor dat de bak aan geweld wat luchtiger werd gebracht. Battleborn heeft dan wel geen cel-shading, maar komt wel op een aantal andere punten overeen met de visuele stijl.
Battleborn is kleurig, uniek en vooral heel cartoon-achtig. Battleborn is visuele pracht in z'n simpelste vorm, waarbij het niet draait om gedetailleerde textures maar om doeltreffende en duidelijke beelden. In de game zullen de graphics net als de Borderlands franchise enigszins kinderlijk overkomen, maar daarmee worden juist de charmes van het spel gevormd. Al ziet het er allemaal niet zo heftig uit, de gameplay is toch behoorlijk bruut.
89308

1. Geweldige personages

Ontwikkelaar Gearbox Software heeft een hoop afkijkwerk geleverd, maar dan vooral in de positieve zin. Personages in Battleborn zijn erg overdreven, zoals we dat gewend zijn van de Borderlands games. Een tank is hierbij dan ook echt boom van een vent, terwijl een assassin een iel kereltje is.
De personages zijn stuk voor stuk spraakmakend, waarbij je je blijft afvragen waar ze de inspiratie vandaan halen. Een pinguïn in een grote gevechtsrobot is gekkenwerk, maar speelt wel heerlijk weg. Zowel de vijanden als de speelbare karakters lijken zo uit het Borderlands universum ontsnapt te zijn, waarbij het personage Whiskey Foxtrot al helemaal op een Psycho lijkt.
Wil je deze top 5 Battleborn features afkomstig uit Borderlands zelf in alle pracht aanschouwen, dan kan dat al heel snel. De volledige game komt uit op 3 mei voor de Xbox One, PS4 en PC.

Populair Nieuws