Farming Simulator 17 Review - Welkom in het boerenleven

Review
vrijdag, 04 november 2016 om 13:41
xgn google image
Tegenwoordig is er van alles een simulatie game. Alles van geiten tot aan vrachtwagens. Deze keer is het de beurt aan inmiddels een redelijk gevestigde serie: Farming Simulator. Wij trekken onze laarzen aan voor de Farming Simulator 17 review.
Het leven van een boer is niet voor iedereen weggelegd. Onmogelijke tijden, onzekere inkomsten en afhankelijkheid van heel veel onbeïnvloedbare factoren zijn vaak de tegenargumenten. De echte boeren onder ons zullen het daarentegen hebben over de vrijheid en zelfstandigheid. Het leven van een boer is alles behalve voor iedereen een optie, zo ook Farming Simulator 17 dat een hele specifieke doelgroep aanspreekt.

Mogelijkheden genoeg

Laten we beginnen met de eindeloze mogelijkheden te bekijken. Aan het begin heb je de keuze tussen twee maps om mee te beginnen. Je kan je eigen velden bewerken, vee houden (variërend van kippen, schapen, koeien en varkens), je kan andere boeren helpen en voor dit alles heb je meer dan genoeg materiaal beschikbaar. De opties zijn eigenlijk oneindig.
Je kan jezelf focussen op een bepaalde tak, maar ook vanalles en nog wat tegelijk proberen te doen En als je het boerenleven eventjes beu bent dan kun je altijd nog bomen om gaan hakken en in stukken zagen om die te verkopen aan handelaren. Voor iedere bezigheid is er een mooi systeem van begin tot eind. Je hebt alles in de hand. Je moet zelf een zaag kopen, zelf materiaal kopen voor de distributie en zelf regelen dat de producten aankomen bij de afnemende partijen.
Vooral de keuze in materiaal is indrukwekkend. Van maaidorsers van allerlei merken en van verschillende grootte, tot aan de tractors en kettingzagen. Je moet bij deze keuzes goed overwegen of je zo goedkoop mogelijk in wil kopen, of zo efficiënt mogelijk. Als je met een kleine zaaimachine op een veld van 10 hectare gaat werken, duurt dat letterlijk uren. Je dient dus investeringen goed te overwegen.
farming simulator 17 review

Imperium opbouwen

Dit brengt ons gelijk bij het volgende punt. De vele opties resulteren er ook in dat je verstandige strategische beslissingen moet nemen om je imperium op te bouwen. Je kan ervoor kiezen om zo snel mogelijk bankleningen af te lossen of juist meer vreemd vermogen aan te trekken. Je kan ervoor kiezen om voortdurend arbeiders in te huren die jouw werk opknappen, maar je kan ook alles zelf doen.
Als je arbeiders inhuurt, heb je zelf de tijd om bijvoorbeeld materialen aan te schaffen of andere boeren te helpen. Als je genoeg geld gespaard hebt, of geleend, dan kun je velden van andere boeren kopen om daar zelf op te gaan verbouwen. Als alles goed gaat heb je op gegeven moment een heel imperium aan tientallen hectaren grond.
Het is lastig, maar zeker uitdagend om op dat punt alles nog overzichtelijk onder controle te houden. Op dat moment zul je tientallen werknemers onder je hebben die allemaal wel eens met problemen zitten, maar die je wel door moet betalen. De moeilijkheidsgraad speelt hier ook een belangrijke rol in. Op het makkelijke niveau zul je sneller geld verdienen, terwijl het op het moeilijkere niveau vooral aan het begin lastig is om de onderneming van de grond te krijgen.
farming simulator 17 review 1

AU! M'n ogen

De voertuigen en materialen zijn, zoals je dat ook verwacht van een simulator, echt fantastisch. De details, het aantal merken en verschillende versies van machines, het is werkelijk indrukwekkend. Maar de omgeving valt daarentegen een beetje tegen. Voornamelijk de depth of field is om van te huilen. Nog geen 50 meter verder zie je telkens de textures veranderen. Bij niet alle games is dat storend, maar bij Farming Simulator rij je alleen maar op en neer op een eentonig getint veld.
In die situatie levert het enorm veel irritatie op en zelfs pijn aan de ogen als je teveel erop let. En de vraag is waarom. De PlayStation 4, Xbox One en een beetje PC moeten toch makkelijk een simulator als Farming Simulator 17 aan kunnen. Het is niet zo dat er vanalles gebeurt en er steeds actievolle dingen op het scherm staan die de frame rate op de proef stellen. Je rijdt alleen maar op en neer...
farming simulator 17 review 2

Zucht, nog maar halverwege

De gemiddelde liefhebber van alles wat met de boerderij te maken heeft, zal een leuke tijd hebben bij het spelen van Farming Simulator 17. Strategische beslissingen nemen, met alle voertuigen overweg leren gaan en de gehele belevenis van het boerenleven komen echt duidelijk naar voren tijdens het spelen van deze simulator.
Maar daar zit gelijk ook het probleem. Als je niet zo’n type bent, dan verveel je je mateloos. De mogelijkheden mogen dan wel eindeloos zijn, als je eenmaal iets gaat doen, dan heb je ook wel wat te doen... Soms ben je meer dan een uur achter elkaar hetzelfde aan het doen door alleen maar op en neer te rijden op een stuk grond. Als je niks vindt aan het boerenleven dan hoef je, logischerwijs, ook zeker niet te beginnen aan de eindeloos eentonige gameplay van Farming Simulator 17.
Wij gingen op gegeven moment zelfs op eigen initiatief op zoek naar leuke dingen om te doen, puur uit verveling. Onder andere spullen naar auto’s gooien, ongelukken veroorzaken en zoveel mogelijk proberen om te zagen met een kettingzaag. Het moment dat je afdwaalt van het doel van het spel en zelf dingen gaat ondernemen, weet je dat dit misschien niet het juiste spel is voor je.
farming simulator 17 review 3

Farming Simulator 17 review - Voor een specifieke doelgroep

Ben je helemaal weg van vee onderhouden of landbouwgrond verbouwen dan heb je nu alle reden om Farming Simulator 17 aan te schaffen. Deze voldoet zeker aan de eisen van een simulator met betrekking tot de mogelijkheden en materialen. Afgezien van de grafische mankementen zal de simulatiegame garant staan voor veel speelplezier en uitdagende strategische beslissingen.
Ben je echter helemaal niet thuis in die wereld, dan ben je na een paar uur spelen wel klaar met de simulator. Farming Simulator is bedoeld voor een hele specifieke doelgroep. Voor deze spelers is de game zeker de moeite waard, de rest kan de simulator best in de schappen laten liggen. De verveling zal snel toeslaan, maar misschien vinden zij plezier in een andere simulator.
Cijfer: 7

Populair Nieuws

Laatste Reacties