Eyefi Mobi Review - Een must voor elke fotoliefhebber

  Foto's maken wordt steeds populairder en foto's zijn dankzij de Eyefi Mobi SD-kaart nog makkelijker over te zetten naar mobiele apparaten. Zo kan er direct bewerkt en gedeeld worden en staan je vers gemaakte foto's direct online. Wat wij van de SD-kaart vinden lees je in onze Eyefi Mobi review.

  De SD-kaart kennen we natuurlijk wel uit onze camera, maar de Eyefi Mobi is weer een nieuwe generatie SD-kaartjes. De Eyefi Mobi beschikt over een eigen Wifi-netwerk en kan daardoor verbinding maken met onder andere tablets, smartphones en computers. Door dit gemak kun je snel en gemakkelijk foto's overzetten en meer tijd steken in het bewerken en delen van je foto's.

  De simpele installatie van Eyefi Mobi kon niet makkelijker

  Zodra je de Eyefi Mobi uit de verpakking haalt hoef je bijna niets meer te doen om hem te gebruiken. Je stopt de Eyefi Mobi net zoals elke andere geheugenkaart gewoon in je camera. Of je camera ondersteund wordt is gemakkelijk te checken op de website van Eyefi.

  Zodra je de Eyefi Mobi in je camera zit dien je of de app te downloaden voor iOS of Android of de computer software te installeren. De software is gewoon op de website van Eyefi Mobi te vinden en de apps in de App Store of Google Play Store. Na het opstarten op een platform naar keuze dien je de activatie code in te vullen om de Eyefi Mobi aan jouw apparaat te koppelen.

  Dit doe je met de code die te vinden is op een pasje dat meegeleverd wordt bij de Eyefi Mobi. Bewaar die code goed, want die is iedere keer nodig als je de Eyefi mobi wil koppelen op een nieuw apparaat. Op Android gaat alles vanzelf waarnaast je op iOS nog een netwerkprofiel moet installeren om verbinding te maken. Ook dit is niet moeilijk en bovendien zo gebeurd.

  EyeFi Mobi review

  Het overzetten is niet op alle platformen even gemakkelijk

  Als we naar Andoid en iOS kijken dan gaat het Android gemakkelijker af dan iOS. Zodra er nieuwe foto's worden gemaakt ziet jouw Android-apparaat direct dat er nieuwe foto's zijn gemaakt en worden deze naar de app gestuurd.

  Je Android-apparaat gaat dan vanzelf van je huidige Wifi-netwerk af en maakt verbinding met het netwerk van je Eyefi Mobi. Eenmaal verbonden, worden de foto's direct overgezet waarna je Android-apparaat direct weer overschakelt naar het Wifi-netwerk waar je normaal op internet.

  Bij iOS levert dit echter af en toe wat problemen op aangezien iOS de app niet zoveel macht geeft om dit zo vloeiend te laten verlopen. Hierdoor moet je op iOS zelf onder de Wifi-instellingen de Eyefi Mobi-kaart aanklikken waarna hij verbinding maakt. Wat er dan gebeurt is dat je Apple-apparaat bij elke keer dat hij denkt de verbinding met het kaartje te verliezen weer naar je eigen Wifi-netwerk probeert te schakelen. Dit is erg vervelend en kan ervoor zorgen dat het overzetten van foto's nog een aardig karwei wordt.

  Op de website van Eyefi raden ze iOS-gebruikers aan ervoor te zorgen dat je jouw Wifi-netwerk verwijdert voor je foto's gaat overzetten. In onze optiek is dit erg raar aangezien je niet iedere keer je thuisnetwerk gaat verwijderen en opnieuw installeren voordat je foto's overzet. Dit zorgt ervoor dat je nog langer bezig bent dan gewoon het kaartje in de computer te stoppen en daar koop je hem niet voor.

  Op de computer is ook software beschikbaar

  De computer software werkt vrijwel hetzelfde als de mobiele applicaties. Ook de computerversie krijgt de foto's automatisch gestuurd, waarna deze direct beschikbaar zijn voor bewerken en delen. Na het testen werkte alles naar behoren.

  EyeFi Mobi review

  Raak niks meer kwijt met de cloudservice van Eyefi

  Met de aanschaf van een Eyefi Mobi-kaartje krijg je 90 dagen gratis toegang tot de cloudservice van Eyefi. Je kan hier gemakkelijk al je foto's opzetten zodat ze overal en altijd beschikbaar zijn. Dit is natuurlijk erg handig en is het proberen waard. Let wel op dat je na 90 dagen wel 44,99 euro per jaar gaat betalen.

  Dit is zeker niet duur voor wat je krijgt, maar naast Eyefi Cloud kun je ook je foto's naar diensten als iCloud, Dropbox, Google Drive of OneDrive verplaatsen. Hier betaal je wel vaak een bepaald bedrag per maand voor een gekozen hoeveelheid data waarnaast je bij Eyefi geen limiet hebt aan het aantal foto's dat je uploadt. Hierdoor ben je voor foto's bij Eyefi waarschijnlijk goedkoper uit voor wat je krijgt.

  Eyefi Mobi is zeer handig maar niet op alle platformen

  De Eyefi Mobi is een zeer handige SD-kaart voor elke amateur en professionele fotograaf. De foto's worden direct naar je apparaat verstuurd, waardoor je gelijk jouw foto's kan zien op een groot scherm. Dat zorgt ervoor dat je niet steeds het kaartje uit je camera hoeft te halen en zo erg veel tijd bespaart. Naast de verbindingsproblemen op iOS, is de Eyefi Mobitoch een aanrader.

  Heb jij iOS en geen zin in deze problemen, dan kan je deze SD-kaart beter overslaan. Voor computers en Android-apparaten werkt hij wel erg goed en doet zeker waarvoor hij bedoeld is. De Eyefi Mobi is verkrijgbaar in drie varianten, de 8 GB (41,99 euro), de 16GB (61,99 euro) en de 32 GB-versie (81,99 euro).

  8

  De plus- en minpunten

  • Een makkelijke installatie
  • Snel overzetten van foto's
  • Mooie overzichtelijke app
  • Werkt slecht met iOS samen
  • Redelijk duur voor een SD-kaart

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.