Disney+ Review - Is dit nu echt de grote Netflix killer?

  Op dit moment is Disney één van de grootste bedrijven binnen de entertainmentwereld. Of dat betekent of het bedrijf iedereen verslaafd kan maken aan hun streamingdienst, beantwoorden we nu. Disney+ is nu alweer een tijdje uit en dat biedt de mogelijkheid om eens een oordeel te vellen in een review. Is dit nu echt de grote Netflix killer of eerder de zoveelste toevoeging in de streaming-industrie?

  Disney

  In de tijdspanne dat de proefperiode van Disney+ begon, werd al duidelijk dat de streamingdienst een enorm aanbod aan films en series heeft. Als je echt alles wilt kijken dan ben je echt nog wel een flinke tijd zoet. Niet alleen staan er vrij recente films op, zoals Avengers Endgame, maar ook een heleboel oudere filmklassiekers als Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen of Marvel tekenfilmseries uit een tijdperk voordat de meeste jonge kijkers van dit platform geboren waren. Netflix focust zich meer op eigen content en minder samenwerkingsverbanden met andere bedrijven. Voor Disney+ is er dan potentie om per direct flink uit te pakken met titels uit de stal van Disney, Marvel, Star Wars, Pixar en 21th Century Fox en National Geographic-titels; van tekenfilm tot fotorealistisch natuurplaatjes.

  De grote hoeveelheid aan immens populaire films en series wordt ook nog aangevuld met originele content die speciaal voor de streamingdienst worden en zijn gemaakt. Zo komen er veel Marvel-series aan, maar konden we op de release ook al van een volle pot nostalgie genieten met series als High School Musical The Musical The Serie. Alhoewel niet alle originals van hetzelfde hoge niveau zijn, Noëlle zit bijvoorbeeld vol met slordige montagefouten, staan de series en films garant voor een avondje wegzwijmelen bij de klassieke Disney-magie. Doordat series wekelijks een nieuwe aflevering krijgen, houd jij jezelf wel bezig.

  Walt Disney

  Eeuwige klassiekers

  Toch is de vraag of Disney+ jou echt dat hele jaarabonnement (€69,00, dus zo'n €5,80 per maand) zoet weet te houden. Sowieso is het niet verkeerd om het enkele maanden uit te proberen voor een klein bedrag van €6,99 per maand. De hoeveelheid titels is immens, maar als we even wat beter kijken naar de titels zelf, dan moet worden gezegd dat de doorgewinterde Disney-kijker een heel groot deel ook al wel heeft gezien.

  Alle klassiekers kan men dromen. Er zijn natuurlijk fans die honderd keer Aladdin opnieuw willen kijken, maar dat is maar een klein groepje. De nieuwe content is leuk, maar het duurt elke keer een week voor er een nieuwe aflevering online komt. Bovendien is de grote bibliotheek van 20th Century Fox-titels nog niet toegevoegd aan Disney+. Nu is Disney+ voor een heel specifieke doelgroep.

  Die doelgroep lijkt vooral te bestaan uit echte hardcore Disney-fans, families en de kleine kinderen. Vooral voor de families is het erg leuk om met het hele gezin een klassieker als Lady en de Vagebond terug te kijken. Zeker omdat je daar direct de live action interpretatie achteraan kunt knallen. Daarnaast zijn een maand- en jaarabonnement best goedkoop, als je ze vergelijkt met andere streamingdiensten als Netflix en Videoland.

  Zo zijn er nog tal van subcategorieën zoals Disney Channel-films en Disneynature, waardoor je echt wel iets hebt om naar uit te kijken. In tegenstelling tot Netflix is het smaakaanbod wat beperkter, al zijn er wel mensen die dat voor lief nemen en Netflix opzeggen.

  The Walt Disney Company

  Kinderziektes

  Wat op het moment nog niet voor lief valt te nemen, zijn de kinderziektes waarmee je zo nu en dan wordt geconfronteerd. De PlayStation 4-applicatie van Disney+ streamt de films en series nog niet vlekkeloos en hapert regelmatig. Op andere platformen heeft de service zo nu en dan nog moeite met het onthouden wat nu eigenlijk de laatste aflevering van je serie was. Stel dat je nu even helemaal bent weggedoken in Marvel's Agents of Shield. Op mobiel kijk je een paar afleveringen. Wanneer je vervolgens overstapt naar de PC-versie van Disney+ dan loop je al snel tegen het probleem aan dat je op je eigen geheugen moet vertrouwen. Er zijn ook andere keren dat de applicatie wel je laatste aflevering onthoudt.

  Ook de zoekfunctie werkt nog niet helemaal naar behoren. Veel doorgewinterde Disney-fans willen de films in het Engels kijken. Wanneer je daarentegen op zoek gaat naar een film als Tangled, dan kun je op die term zoeken tot je een ons weegt. Veel films vind je onder de Nederlandse titel in de zoekresultaten. Het is dan dus zaak om op Rapunzel te zoeken. Wel is er al verbetering te zien. Wanneer je in het begin van de proefperiode op 'musical' zocht, dan kreeg je heel veel musicals, zoals Newsies en The Sound of Music, maar kreeg je niet de titel waar je op dat moment naar zocht: High School Musical. Alle drie de films staan daarentegen wel gewoon op Disney+.

  Disney+ Review - Goedkoop en veel plezier

  Met Disney+ krijg je voor een relatief laag bedrag toegang tot een heleboel content. Daar kun je nog uren plezier aan beleven. Zwijmel helemaal weg bij het zoetsappige liedje Bella Notte in de live action-versie van Lady en de Vagebond, of bekijk een klassieker die je helemaal doet terugverlangen naar een zorgeloze jeugd. Disney+ is qua aanbod perfect voor de hardcore Disney-fans, families en mensen die hun kleinere kinderen toch even voor de televisie willen vermaken. Toch moet er worden opgemerkt dat er nog voldoende te verbeteren valt aan de streamingdienst. Van serverproblemen door intense populariteit, tot aan compatibaliteitsproblemen tussen verschillende platformen. Het begin is er, nu de rest nog!

  8

  De plus- en minpunten

  • Ontzettend veel series en films
  • Interessante Disney+ Originals
  • Vette pot nostalgie
  • Voor families, kinderen en fans
  • Relatief goedkope prijs
  • Technische kinderziektes
  • Beperkter smaakaanbod
  • Veel heb je al gezien
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.