Disney Infinity 2.0: Marvel Super Heroes Review

  Het succes van Skylanders is enorm. De invloed van het succes is zichtbaar, want Skylanders heeft ter inspiratie gediend voor onder andere Disney. In 2013 werd Disney Infinity geïntroduceerd en dit jaar wordt dat nog eens doodleuk over gedaan met Disney Infinity 2.0: Marvel Super Heroes!

  Disney Infinity 2.0: Marvel Super Heroes draait geheel om het Marvel Universum. Een startpakket kost 60 euro en daarvoor krijg je drie karakters (Thor, Iron Man en Black Widow), de Infinity base, de play set en twee Oower Discs.

  Op verkenning in de speeltuin

  De play set is de grote witte steen die je op Infinity Base plaatst. En dan kun je eigenlijk bezig met de singleplayer van het verhaal. Jammer is alleen dat in de vorige Disney Infinity drie verhaallijnen waren om te voltooien in verschillende werelden, nu is dat er maar één. Dat betekent dat je in zo'n vier uur er wel klaar mee bent en dat is natuurlijk erg jammer.

  De gameplay zelf is fantastisch en is voor kinderen (lees 6-12 jaar) de ultieme speeltuin. Continu ben je aan het rondlopen, vliegen of rijden, omgevingen aan het verkennen en ondertussen wat vijanden aan het verslaan. Alles natuurlijk voor een groter belang: het verslaan van schurk Loki. En natuurlijk kan de game samen gespeeld worden.

  Disney Infinity 2.0: Marvel Super Heroes

  Karakters upgraden

  Disney Infinity is absoluut niet moeilijk, voor de doorgewinterde gamer zelfs te makkelijk. Het plezier moet dan ook gehaald worden uit Disney én Marvel-herkenning, alsook verzameldrang. In de game valt namelijk ziek veel te verzamelen, allemaal dingetjes die je weer kan gebruiken in de Toy Box. En met het verslaan van iedere vijand krijg je meer geld of ben je je niveau omhoog aan het krikken. Want met een hele skilltree kun je, net zoals in Skylanders, je poppetjes upgraden.

  En dat is natuurlijk het leukste, spelenderwijs de hele tijd meer upgrades voor je karakter erbij krijgen. De karakters van het startpakket zijn trouwens erg interessant. Met Iron Man kun je voor het eerst vliegen en Black Widow is een snel en behendig vrouwtje. Maar het mooiste vonden we toch wel Thor.

  Heerlijk om te voelen hoe die grote jongen met zijn hamer de scheldeltjes van allemaal vijanden inslaat. Noa ja, wel op een vriendelijke manier natuurlijk. Want Disney Infinity 2.0: Marvel Super Heroes is hoofdzakelijk bedoeld voor kinderen, dus is er met iedere klap geen vuiltje aan de lucht. Geen bloed, maar gewoon gekleurde bolletjes. Ouders kunnen rustig dit pakket ophalen, want het is uitermate kindvriendelijk.

  Disney Infinity 2.0: Marvel Super Heroes

  Verzamelaars kunnen los!

  De vijanden in Disney Infinity 2.0: Marvel Super Heroes zijn niet moeilijk om te verslaan. Soms is het zelfs een beetje saai om voor de zoveelste keer weer dezelfde mannetjes tegen te komen. Al geldt dat dat voor volwassennen, kinderen zullen het niet doorhebben. Het is erg leuk om een beetje te spelen met je nieuwe skills. Twee laserstralen in plaats van één, of gewoon lekker je hamer in de verte werpen. Boemmm. In your face.

  Natuurlijk kunnen ook de personages van de eerste Disney Infinity gebruikt worden. En de verzamelaars mogen echt de portemonnee open trekken, want er zijn Enorm veel karakters met hoofdletter E te koop. Waarschijnlijk zal het enorm de moeite waard zijn om een Donald Duck of Aladdin te kopen. En zeg nou eerlijk, dan is dit toch leuker dan Kingdom Hearts? Die karakters zijn niet fysiek, terwijl je nu echt je gamepersonages in de hand hebt!

  Disney Infinity 2.0: Marvel Super Heroes biedt uren aan gameplay

  Hoewel de singleplayer dus niet zo lang is, hoef je niet bang te zijn dat je snel uitgekeken raakt op Disney Infinity 2.0. Want de Toy Box is een ballenbad, een Walhalla, een droom waar je niet meer uit wil komen. Bij het startpakket zitten twee Power Discs die ook weer een soort games bevatten.

  Zo kun je aan de slag met Assault on Asgard, een tower defense game en Escape from the Kyln, een dungeon crawler. En losgezien hiervan kun je zelf natuurlijk ook allemaal levels bouwen. De naam zegt het al niets voor niets: Infinity! De mogelijkheden in Disney Infinity 2.0: Marvel Super Heroes zijn oneindig. En een kind kan hier echt maanden mee doen.

  Disney Infinity 2.0: Marvel Super Heroes

  Prima vervolg

  Toch is de vraag wel of Disney Infinity 2.0: Marvel Super Heroes de aanschaf waard is als je het vorige deel al hebt. Natuurlijk, de échte verzamelaar wil alles hebben. Feit is wel dat in de singleplayer veel meer te beleven viel in dat deel en stiekem was deel één gewoon iets overtuigender. Al doet Disney Infinity 2.0 het als vervolg prima. Voor volwassen gamers spant Skylanders Trap Team duidelijk de kroon, maar voor de jonge generatie is Disney Infinity: Marvel Super Heroes dé game om aan te schaffen met uren en uren plezier.

  Mocht je de smaak te pakken hebben? Vergeet dan vooral niet mee te doen aan onze Disney Infinity prijsvraag waarin je de Hulk en Donald Duck kunt winnen! Meer informatie over de game vind je op de officiële Disney Infinity webpagina.

  8

  De plus- en minpunten

  • Oneindig veel plezier
  • Thor is echt te gek
  • Schattigheid ten top
  • Singleplayer dit keer wel erg kort
  • Makkelijk

  Disney Infinity 2.0: Marvel Super Heroes

  Verkijgbaar vanaf 18 september 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.