Creative Outlier Sports Review - Zorgeloos sporten op prima geluid

  Sportievelingen opgelet! Vallen jouw oordoppen ook altijd uit tijdens het hardlopen? Zitten die vervelende draden ook zo in de weg tijdens het opdrukken? Dan heeft Creative Technology de bevrijdende oplossing voor jou. Hoe dat zit, lees je in deze Creative Outlier Sports review.

  Het in Singapore opgerichte Creative Technology is in de loop der jaren uitgegroeid tot een van de grootste spelers van de digitale entertainmentindustrie. Van geluidskaarten, toetsenborden, muizen tot hoofdtelefoons en oordoppen: dit Aziatische miljoenenbedrijf is anno 2016 van alle markten thuis.

  Steeds meer wil Creative verschillende doelgroepen aanspreken. Wij gamers zijn een grote en belangrijk groep mensen voor Creative en dus brengen ze met grote regelmaat nieuwe videokaarten op de markt. Maar met alleen gamers in je kamp win je de oorlog niet en dus reikt het vizier verder.

  Swingend sporten!

  Met de spiksplinternieuwe Creative Outlier Sports richten de Aziaten zich op een specifieke groep: sporters. Zij weten als geen ander hoe vervelend het is dat zelfs oordopjes van grote merken maar niet in de oren blijven zitten als ons lichaam snelle of onverwachte bewegingen maakt.

  Deze doppen bieden uitkomst: de zachte siliconen dopjes passen perfect in iedere oorschelp en blijven stevig en comfortabel zitten, zelfs tijdens de zwaarste moment van onze trainingen in de sportschool. Of we nu de longen uit onze lijf rennen op de loopband, of buikspieroefeningen doen op een apparaat: deze doppen hebben blijven waar ze zitten.

  Geen irritante, dikke kabels

  Om een zo scherp mogelijke tijd neer te zetten op de atletiekbaan of om dat ene record van opdrukken te verbeteren, is het natuurlijk belangrijk dat er geen irritante, dikke kabels je bewegingen blokkeren. Sporters kunnen met de Outlier Sports opgelucht ademhalen, want de oordoppen zijn draadloos. Er loopt alleen een korte draad van de ene oordop naar de ander.

  Verbinding met je telefoon of muziekspeler gebeurt via een bluetoothverbinding. Deze kun je activeren via de knoppen die precies midden op het stuk draad zijn. Op deze zwarte balk zit tevens een kleine usb-aansluiting waarmee je de oordoppen kunt opladen. De levensduur van de batterij gaat maximaal elf uur mee; dat is genoeg om een paar dagen volledig in de sportschool los te kunnen.

  Zweet er maar op los!

  Voor het trotseren van die ene berg of het verslaan van die ene tegenstander is een harde, ondersteunende beat natuurlijk onmisbaar. Met de Neodymium-drivers van 6mm produceren deze oordoppen prima geluid. De bass dreunt lekker door en de lage tonen komen vrij authentiek over, al lijkt dat helaas wel ten koste te gaan van de hoge tonen, die vaak schel en blikkerig klinken.

  Daar staat weer tegenover dat de Outlier Sports, in tegenstelling tot veel andere oordoppen van dezelfde prijs, wél zweetbestendig is en is uitgerust met een IPX4-certificering. Dit houdt in dat je lekker naar je muziek kunt luisteren zonder dat je je zorgen hoeft te maken over waterspatten of zware regenval of andere natuuromstandigheden als je die laatste kilometers af wil leggen.

  Creative Outlier Sports review

  Zeg maar dag tegen die hunk

  Bovendien kun je tijdens het sporten verbonden blijven met vrienden en familieleden die nauw aan je hart liggen. Dankzij de onzichtbare microfoon, die is uitgerust met de innovatieve ClearSpeech-technologie en met een inline afstandsbediening voor eenvoudige toegang tot oproepen, kun je op elk moment in contact blijven met bekenden.

  Zo fraai zijn deze oordoppen van de binnenkant, zo lelijk zien ze er van buiten uit. De draad die de doppen met elkaar verbindt is niet alleen los en slap, maar is ook nog van lelijke kleuren en patronen voorzien. Het materiaal dat rondom de oordoppen zit is bovendien zeer amateuristisch afgewerkt en oogt totaal niet mooi. De Outlier Sports zijn daarmee niet erg geschikt om er mee over straat te gaan.

  Creative Outlier Sports review

  Creative Outlier Sports review - Zorgeloos sporten op prima geluid

  Met de Outlier Sports wil Creative de sporters op hun wenken bedienen. Daarin slaagt de Aziatische grootmacht redelijk goed: de oordoppen blijven tijdens het sporten uitstekend in de oren zitten en kennen een prima comfort. Het geluid is verre van baanbrekend, maar is goed genoeg om je te laten opzwepen voor die ene moeilijke oefening of obstakel.

  Keerzijde van de medaille is het uiterlijk: door de lelijke felle kleuren en goedkope plastic afwerking zijn de Outlier Sports niet geschikt om indruk op die ene mooie jongen of meisje in de sportschool te maken.

  De officiële adviesprijs van Creative Outlier Sports bedraagt 70 euro. Diverse winkels bieden de oordopjes voor een goedkopere prijs aan.

  7

  De plus- en minpunten

  • Ideaal voor sporten
  • Prima bass en lage tonen
  • Blikkerige hoge tonen
  • Goedkoop design

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.