Eerder werd aangekondigd dat de Jackal Assault VR experience alleen beschikbaar zou zijn wanneer je Call of Duty Infinite Warfare voor de PlayStation 4 kocht. Niet getreurd, want Activision heeft er toch voor gekozen om hiervan af te zien, waardoor iedereen de content gratis kan downloaden. Om de Jackal Assault VR experience te spelen moet je natuurlijk wel over een PlayStation VR-headset beschikken.

Jackal Assault review

Gratis en voor niets

En de content is helemaal voor nik te krijgen. Dat Jackal Assault gratis aangeboden wordt is niet heel gek. De experience is kort, maar uiterst krachtig. En als wij het bij XGN over kort hebben, hebben wij het echt over heel kort. Jackal Assault speel je in maar liefst vijf minuten uit.

In Jackal Assault word je als een echte Jackal pilot de ruimte ingeblazen vanuit een schip om ruimte troep weg te blazen en het schip te controleren. Al snel wordt duidelijk dat het niet alleen bij een klein schoonmaakklusje blijft en moet je het moederschip verdedigen tegen Skelters (vijandelijke schepen). De Skelters blaas je op met een machinegeweer of raketten die je kan locken door je hoofd te richten op een Skelter.

Jackal Assault review

Moeder tegen moeder

Na een korte tijd verschijnt het vijandelijk moederschip dat de aanval start op jouw moederschip. Als ervaren Jackal pilot start je de aanval en blaas je het moederschip helemaal aan gort, waarna je kort te zien krijgt hoeveel Skelters je kapot geschoten hebt. Hierna komt het hoofdmenu tevoorschijn en krijg je de kans om nog meer Skelters te slopen in exact dezelfde missie (inclusief dezelfde teksten van medepiloten). Een groot gemis hierbij zijn leaderboards.

Ondanks dat de Jackal Assault VR experience erg kort is, had Activision er meer uit kunnen halen door leaderboards toe te voegen. Hierdoor zou je het op kunnen nemen tegen vrienden of spelers wereldwijd. Wanneer je het vliegen nou echt heel tof vindt en je als een soort Anakin Skywalker, Han Solo of Poe Dameron wilt voelen, dan adviseren wij je om eens naar EVE Valkyrie te kijken. Jackal Assault is qua idee en besturing bijna identiek aan EVE Valkyrie, waarin je het wel op kan nemen tegen vrienden of spelers wereldwijd.

Jackal Assault review

Jackal Assault review VR experience, gewoon even proberen

Call of Duty Infinite Warfare Jackal Assault VR experience is geen volledige game te noemen, maar voor een experience is het absoluut leuk. Als Activision hier meer speeltijd en mogelijkheden in zou stoppen zou het een sterke concurrent van EVE Valkyrie kunnen zijn en zelfs de sterspeler van PlayStation VR.

Je voelt je een ware Jackal pilot die klaar is om het oneindige heelal te ontdekken. Je bent bijna teleurgesteld wanneer je de PlayStation VR headset afzet en je slaapkamer ziet met Star Wars posters… De mogelijkheden, zucht…