Bon Bini Holland Review (Blu-ray) - Onbeskoft langzaam

  Vorig jaar stopte Jandino Asporaat al met zijn televisieprogramma de ‘dino-show’, maar lang hoefden we niet te wachten op de acteur. Ditmaal als Robertico Florentina en een aantal bekende en onbekende typetjes is Jandino te zien in de comedy Bon Bini Holland die langzaam op gang komt. Meer daarover lees je in de Bon Bini Holland review!

  In Bon Bini Holland speelt Jandino de hoofdrol als Robertico Florentina, een mislukte zakenman die toeristen op Curacao oplicht door andermans huizen zonder toestemming te verhuren. Samen met zijn beste vriend houden ze de toeristen voor de gek door zogenaamd een Bon Bini Bungalow te verhuren.

  Al snel valt Robertico door de mand en moet hij twee honderduizend Antilliaanse guldens als schuld betalen. Maar als oplichter heeft hij natuurlijk het geld niet en is hij genoodzaakt onder te duiken bij zijn tante in Rotterdam.

  Bon Bini Holland review

  Onbeskoft

  De tante van Robertico kennen we als de “onbeskofte” Judeska die ook gespeeld wordt door Jandino en werkzaam is bij FC Kip. Judeska (en de andere typetjes) is als het ware een ode aan de grote komedische helden Eddie Murphy en Martin Lawrence die al eerder uren in de make up stoel zaten om zo verschillende rollen te vervullen. Jandino doet dit onder andere met de bekende Judeska, Hindoestaan Rajesh en de onbekende Rotterdamse PVV stemmer Gerrie.

  Vooral laatst genoemde is absoluut “onbeskoft”, maar voornamelijk briljant geportretteerd door Jandino. Gerrie komt over als een irritant schreeuwerig type en als volledig platte blanke hollander. Zonder de special features zou je niet weten dat onder de kattentrui en dikke laag make up Jandino zich over doet komen als racist. Ondanks dat het goed uitgevoerd is door Jandino slaat de comedy voor een groot deel echter de plank mis.

  Bon Bini Holland review

  Laatkomer

  Net als de comedy komt ook het verhaal laat op gang. Het eerste uur slaat zowel de comedy als het verhaal volledig de plank mis. Een rijke hoteleigenaar die volledig met open ogen in de oplicht praktijken van een onervaren zakenman trapt? Als kijkers hoeven we geen realistisch verhaal, maar in Bon Bini Holland komt het verhaal wel extreem ongeloofwaardig over.

  Voeg daar een vleugje romantiek bij, waardoor de oplichter niet zeker weet of hij nog wel met zijn praktijkjes verder wilt gaan en je komt natuurlijk bij een chaotisch moment waar de jongens van Maaskantje jaloers op kunnen worden. Om uiteraard af te ronden met een feel good einde.

  Bon Bini Holland review

  Flauwe humor

  Liefhebbers van Jandino en de Dino Show hoeven zich echter geen zorgen te maken. Ondanks dat de film op sommige momenten erg flauwe en stereotype humor bevat, zitten er erg grappige momenten in. Wij betrapten onszelf nog steeds op sommige momenten nog steeds op een lach, ondaks de kritiekpunten op de film.

  De humor is vaak flauw, maar op sommige momenten ook erg scherp waardoor we toch moesten lachen. Verwacht echter geen buikpijn van het lachen en de film kan er mee door, voldoende dus. Het verhaal is aan de zwakke kant, maar we nemen het voor lief. De extra's bestaan helaas uit een extreem magere making of Bon Bini Holland die een ruime onvoldoende verdient en slechts een aantal interviews van de cast en makers beslaan.

  Bon Bini Holland review

  Bon Bini Holland review

  Is Bon Bini Holland dus jouw welverdiende geld waard? Dat ligt eigenlijk volledig aan het feit of jij net zoveel waarde aan geld geeft als de crimineel die opzoek is naar Jandino. Wij vinden de film net voldoende, maar vragen ons af of we niet beter kunnen wachten totdat de film verschijnt op Netflix of ergens in een goedkope rommelbak. Koningsdag komt er natuurlijk aan en misschien kan je de film wel bij een stereotype Judeska, Rajesh of Gerrie aanschaffen voor een paar euro.

  6

  De plus- en minpunten

  • Jandino Asporaat
  • Verschillende typetjes zoals Judeska en Gerrie
  • Langzaam op gang
  • Weinig bonusmateriaal
  • Flauwe humor
  • Verhaal niet sterk

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.