Battlezone VR Review - Een tank besturen in Virtual Reality

  Atari’s klassieke first-person tank shooter heeft net als Rez Infinite een reboot gekregen in de vorm van Virtual Reality. In een Tron-achtige wereld, overspoeld door vijandelijke tanks, is het aan jou de taak om in een tank te kruipen en vijanden te verslaan. Of dat zo gemakkelijk gaat lees je in de Battlezone VR review.

  Altijd al eens in een cockpit van een tank willen zitten? Dan is Battlezone dankzij VR de uitgelezen kans. Zowel online als offline krijg je de mogelijkheid om een tank te kiezen waarna je in de tank wordt geplaatst. Elke tank heeft zo zijn plus- en minpunten die je naar eigen voorkeur moet zien te gebruiken.

  Battlezone VR review

  Beest van een tank

  Nadat je een tank gekozen hebt wordt er een bord gepresenteerd met allemaal vlakken in de vorm van hexagons. Elke vlak is een missie, een tekst event of een winkel. Jij krijgt de taak om een route uit te stippelen naar de overkant, waarin je verschillende missies voltooit en vijandelijke tanks naar de vergetelheid stuurt. Alleen zit er een addertje onder het gras!

  Terwijl je vijand na vijand sloopt en de missies op het bord probeert te voltooien, wordt de vijand sterker en uiteindelijk verschijnt er een extreem sterke nemesis op het bord. Deze nemesis kan je alleen verslaan door middel van je tank te upgraden tussen de missies door. Wees gewaarschuwd, zelfs op easy mode zijn de tanks en voornamelijk de nemesis missies extreem moeilijk.

  Helaas is dit tot dusver de enige modus die aanwezig is. De speler krijgt wel de mogelijkheid om online te spelen met vrienden of andere spelers, maar er ontbreekt wel een element dat wij graag hadden gezien in de vorm van deathmatch of team deathmatch mogelijkheid. Er zit niks anders op dan de weg naar de vulkaan te hervatten op easy mode.

  Battlezone VR review

  Bring back up

  Aangezien Battlezone zelfs al op easy erg moeilijk is, zit er niet veel anders op dan veel te upgraden, strategisch te spelen en back up mee te brengen. De back up bestaat in offline modus uit computer bestuurde AI-tanks waar je niet veel aan hebt, maar wanneer je online gaat verandert opeens de hele dynamiek van de game.

  Samen met vrienden of andere onlinespelers kan je het op dezelfde manier opnemen tegen de vijanden. Grote voordelen hierbij zijn communicatie, mogelijkheden tot helen en spelers die gewoon ontzettend veel beter zijn dan AI-tanks. Niks voelt zo goed als een missie die in je eentje onmogelijk lijkt, waarna je deze samen met een aantal kornuiten tot een succesvol einde weet te brengen.

  Battlezone VR review

  Uitdaging genoeg

  Ga je ondanks dat alles één keer dood? Dat geeft niks, door middel van een leven in te zetten zoals we dat in menig arcade hal kunnen doen zet je de game weer voort. Let alleen wel op, want wanneer je geen levens meer hebt, is de pret toch echt over en moet je weer volledig opnieuw beginnen.

  Dat je dood gaat is dan ook bijna onvermijdelijk, de game is namelijk gewoon echt heel erg moeilijk. Maakt dat de game meteen slecht? Nee, bij XGN houden wij wel van een uitdaging, maar de grootste pluspunt zit hem echt in een ander element.

  Battlezone VR review

  Virtual Reality

  Het element waar Battlezone bekend mee is geworden, first-person tank shooter, krijgt in deze game een nieuwe lading. Ondanks dat de game ook zonder VR uitstekend zou werken, werkt het toch een stuk leuker wanneer je echt het gevoel hebt in een tank te zitten. Door je hoofd te draaien en om je heen te kijken wordt er toch een extra lading aan de game gegeven die anders absoluut niet aanwezig zou zijn.

  Desondanks wordt er niet optimaal gebruik gemaakt van de PlayStation VR-headset. Je kan om je heen kijken om de omgeving te scannen en om bijvoorbeeld naar informatie te zoeken zoals je radar of kogelvoorraad, maar daar houdt het helaas wel mee op. Het toevoegen van missile locks door je hoofd te draaien had die kleine extra kunnen zijn die de game net wat makkelijker en beter speelbaar had kunnen maken.

  Battlezone VR review

  Battlezone VR review - mist extra modi

  Spelers van Battlezone zullen zich ongetwijfeld vermaken als een ware tank bestuurder. Helaas daalt de replay waarde van de game door het ontbreken van verschillende speelmogelijkheden en de hoge moeilijkheidsgraad van de game. Niets wat niet door middel van een update gefixed kan worden dus.

  Battlezone is een leuke game voor kort, maar er ontbreken gewoon wat elementen die de game naar een hoger level hadden kunnen tillen. Een element dat aanwezig is en de game nu wel al naar een goed level heeft getild is virtual reality, waardoor je voor even het gevoel hebt dat je in de film Fury speelt naast Brad Pitt. Echter had ontwikkelaar Rebellion daar ook net wat meer uit kunnen halen!

  7

  De plus- en minpunten

  • Tank besturen in virtual reality
  • Uitdagend
  • Werkt als een tank
  • Co-op met vrienden of andere spelers
  • Misschien iets te uitdagend
  • Te weinig verschillende spelmogelijkheden

  Battlezone VR

  Verkijgbaar vanaf 13 october 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.