3D After Burner II is niet zomaar een vliegspel. Je kunt deze titel nu ook in 3D spelen. Bovendien zijn er erg veel personalisatie-opties. De originele game stamt af uit 1987 en dat is alweer achtentwintig jaar geleden. Aangezien deel twee hetzelfde jaar uitkwam als deel één waren er niet heel veel verschillen, naast wat personalisatie-opties en drie extra levels.

After Burner is echt zo'n arcadegame die je zou verwachten uit de jaren tachtig. Een hele snelle game waarmee je een straaljager bestuurt en vliegtuigen uit de lucht schiet die op je af komen. Wisselend gebruik van kogels en raketten zorgen voor leuke gameplay en let goed op, want je bent redelijk snel af.

Maar liefst 23 speelbare levels

De port van After Burner II ook wel bekend als 3D After Burner II en heeft maar liefst drieëntwintig levels die allemaal razend snel zijn. Snel maar wel erg gevarieerd, want de muziek en achtegronden zijn erg verschillend en zorgen ervoor dat elk level leuk is om te spelen.

De besturing is heel simpel, omdat je vrij weinig mogelijkheden hebt. Schieten is erg belangrijk en iets wat je eigenlijk constant doet. Dit komt doordat de vijanden vrijwel uit alle hoeken aan komen vliegen en je heel snel moet reageren. Zodra je een vijand in je vizier hebt, kun je een raket afschieten zodat je zeker weet dat je vijand doodgaat.

Simpele besturing die voor iedereen toegangkelijk is

Verder kun je het gas flink indrukken of juist weer wat langzamer vliegen, wat afhangt van in welke omgeving je vliegt. Kom je onderweg objecten tegen waar je langs moet vliegen, dan is snel vliegen echt uit den boze. Als laatste heb je de barrel-roll ofwel een vette draai die ervoor kan zorgen dat je vijand jou net niet raakt. Veel besturing heb je dus niet, maar de combinatie maakt het wel een erg leuk spel.

We gaven al aan dat het spel redelijk moeilijk is en de vijanden lijken soms echt constant uit alle hoeken op te duiken. Gelukkig heb je nog de mogelijkheid om een moeilijkheidsgraad te kiezen, zodat het spel voor iedereen leuk is. Je hoeft dus geen hardcore-gamer hoeft te zijn. Daarnaast zit 3D After Burner II ook vol met personalisatie-opties.

Meer personalisatie dan ooit tevoren

Voor de leek misschien een beetje cool, maar voor de echte fan echt een must. Je kan de game echt op allerlei manieren beleven door bijvoorbeeld andere muziek set-ups te kiezen of een andere HUD. Eigenlijk kunnen we wel zeggen dat je bijna alles kan aanpassen wat je ziet of hoort.

Zodra je de game hebt uitgespeeld, krijg je nog een hele leuke extra, wat misschien wel het tofste is aan de hele game. Speel je de game namelijk uit dan krijg en een slowmotion modus. Deze speciale mode heet 'Burst' en geeft je een burstmeter. Door vijanden neer te halen vult je burstmeter zich totdat deze vol is. Zodra hij vol is hoef je alleen maar op de 'A' knop te drukken en daar ga je. Deze functie is afkomstig uit de nieuwere After Burner Climax die op de PS3 en Xbox 360 uitkwam.

Keiharde actie in een nieuw jasje

Deze old school game zorgt weer voor keiharde actie en haalt waarschijnlijk bij menig persoon goede herinneringen naar boven. Dankzij de 3D-optie en alle extra opties is het een nog betere game dan dat hij in 1987 was. De keuze van moeilijkheid is een gegeven, want de game oogt af en toe flink chaotisch.

De vele vijanden komen uit alle hoeken en laten je redelijk vaak neerstorten. Makkelijk hoeft het natuurlijk ook weer niet te zijn en gaat goed samen met de ervaring. Wil jij herinneringen ophalen of houdtje gewoon van arcade games? Dan is 3D After Burner II zeker een game die je eens moet checken in de Nintendo eShop. Hij is daar te koop voor 4,99 euro.