Warriors Orochi 3 Ultimate Preview - Slechts een simpele her-heruitgave

  De meeste games worden slechts één keer uitgegeven. Sommige games verschijnen echter twee keer, als HD-remake voor wat extra pegels of om nostaligische gevoelens te kalmeren. Warriors Orochi Ultimate 3 behoort echter niet tot beide rijtjes, aangezien de hack 'n' slash titel deze maand voor de derde keer wordt uitgegeven. Tijdens de Gamescom gingen wij alvast even met de game aan de slag.

  Warriors Orochi Ultimate 3 komt dus voor de derde keer in de schappen te liggen. In 2012 verscheen de game voor het eerst, in de vorm van Musou Orochi 2 Special voor consoles als de PlayStation 3 en de Xbox 360. Datzelfde jaar nog kreeg de game een update en werd het naar de Wii U gebracht, onder de naam Warriors Orochi 3 Hyper. Nu wordt het laatste woordje van die titel veranderd, en verschijnt Warriors Orochi 3 Ultimate voor de PlayStation 3, PlayStation Vita, PlayStation 4 en de Xbox One.

  Warriors Orochi 3 Ultimate is een update

  Tijdens de presenatie en gameplaysessie op de Gamescom werd meteen al duidelijk dat Warriors Orochi 3 Ultimate inderdaad niet meer is dan een update van de vorige spellen. De her-heruitgave geniet vooral van kleine veranderingen, zoals een verhoogde levelcap en enkele nieuwe personages uit bijvoorbeeld Dead or Alive 5 en Soulcalibur IV. De toevoeging van nieuwe personages zorgt ervoor dat je in het spel kunt kiezen uit 145 verschillende personages.

  Daarnaast zijn ook enkele gamemodi iets aangepast in Warriors Orochi 3. Zo heeft de Duel Mode nieuwe kaarten gekregen, waarmee onder andere nieuwe aanvallen mogelijk zijn. De Duel Mode is overigens een soort horde-mode, waarin je vijf minuten de tijd hebt om zoveel mogelijk 'waves' aan vijanden te verslaan.

  Warriors Orochi 3 Ultimate Flying Rocks

  Gauntlet Mode is grootste toevoeging

  De grootste verandering in de Ultimate-uitgave is de toevoeging van de Gauntlet Mode. Hierin kies je een team van vijf personages uit om een door mist gehulde wereld te verkennen, op zoek naar een eindbaas. Tussen jou en deze grote vijand staan duizenden - letterlijk duizenden - vijanden, die jij maar al te graag een kopje kleiner wilt maken.

  Het speelveld is verdeeld in een bepaald aantal gebieden, waar in elk deel steeds een paar honderd vijanden staan. Omdat je niet weet waar de eindbaas zich bevindt, loop je lukraak van gebied naar gebied. De modus brengt wat nieuws naar de game, maar is eerlijk gezegd te weinig als enige nieuwe toevoeging.

  Wat de Gauntlet Mode een beetje moet redden, is de feature dat deze modus ook in co-op te spelen is. Je kunt namelijk met een vriend twee van de vijf karakters besturen, en zo op zoek gaan naar de eindbaas. Toch blijft bij ons wel de twijfel hangen over hoe lang dit eigenlijk leuk zal zijn, omdat de verschillende games in de Gauntlet Mode niet veel van elkaar verschillen.

  Warriors Orochi 3 Ultimate Veel Dudes

  Game speelt erg vloeiend

  Iets dat Warriors Orochi Ultimate 3 erg goed doet, is het bieden van een enorm vloeiende gameplay. Dit klinkt niet per se heel interessant - veel andere games doen dat ook goed, zeker op de PlayStation 4 - maar als je beseft dat er letterlijk honderden vijanden tegelijk op je scherm worden getoverd, dan verdient de game toch een kleine pluim.

  Toen wij bijvoorbeeld met de Gauntlet Mode aan de gang gingen, kwam in elk gebied een enorme groep vijanden op onze posse afgestormd. De game weet dit echter enorm vloeiend op beeld te laten zien, ook als het scherm gevuld wordt met niet alleen deze tegenstanders, maar ook neon-gekleurde zwaard- en vuistslagen.

  Wat wel jammer is, is de hoeveelheid pop-up in Warrior Orochi 3. Vooral de verschillende opponenten in de game lijken af en toe wel op geesten, vanwege de manier waarmee ze uit het niets voor je neus kunnen verschijnen.

  Alle vijanden hebben dezelfde ouders

  Hoewel de vijanden dus enorm smooth zijn in de game, moet hier nog wel een kanttekening bij worden gemaakt. Zo is de AI niet al te best - de tegenstanders wachten vaak rustig af voordat je hun kop eraf hakt - en lijken ook allemaal dezelfde voorouders te hebben.

  Elke vijand lijkt namelijk precies op degene naast hem. Er zijn amper verschillen te ontdekken in de verschillende opponenten in de game, waardoor het lijkt alsof je tegen een 'ctrl+C ctrl+V'-leger vecht. Ook de manier waarop verslagen tegenstanders veranderen in een klein wolkje stof is een beetje jammer.

  Warriors Orochi 3 Ultimate Tribe

  Warriors Orochi 3 Ultimate voelt erg simpel

  Het is jammer dat Warriors Orochi 3 Ultimate uiteindelijk zo weinig 'selling points' weet te bieden. Ja, de game heeft wat nieuwe personages en een nieuwe gamemodus, maar in principe is de game vrijwel hetzelfde als de Hyper-versie die voor de Wii U verscheen. Daarnaast lijkt de titel ook te weinig te doen met de kracht van de PlayStation 4, waardoor de hack 'n' slash titel voorlopig nogal teleurstellend lijkt te worden.

  Warriors Orochi 3 Ultimate

  Verkijgbaar vanaf 5 september 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.