War Thunder Preview - Free-to-play topper voor de PS4

  War Thunder moet één van de klappers worden zodra de PlayStation 4 wordt uitgebracht. De free-to-play game draait om gevechten in de lucht, in een tank en later zullen er nog gevechtsschepen naar de game worden gebracht.

  War Thunder wordt door de makers gepromoot als drie games ineen, omdat je vecht in vliegtuigen, tanks en schepen. Toch ligt de nadruk erg op gevechten in de lucht, zo werd duidelijk tijdens een presentatie op de Gamescom in Keulen. Er werden filmpjes en plaatjes getoond van vliegtuigen en gevechten in de lucht.

  Meerwaarde
  War Thunder zal een campagne bevatten met 20 missies om uit te voeren. In deze modus zitten echte filmopnames en briefings waardoor je inhoudelijk ook het een en ander over de Tweede Wereldoorlog zult leren. Er zijn al genoeg films geweest over de strijd tussen Amerika en Japan, maar War Thunder hoopt daar met historisch materiaal nog iets aan toe te kunnen voegen.

  Multiplayer opties
  Verder krijgt de game natuurlijk veel multiplayer modi om uit te kiezen. Daarbij moet gedacht worden aan wedstrijden waarin bijvoorbeeld tanks tegen tanks vechten, maar ook gemixte wedstrijden. Hierin neem je bijvoorbeeld plaats in een vliegtuig en moet je het opnemen tegen grondtroepen.

  De modus Capture the Field komt in ieder geval erg spannend over. Daarin moeten teams het in de lucht tegen elkaar opnemen en landen in vrije gebieden. Degene die de meeste mensen in zo'n gebied weet te krijgen, wat lastig is omdat er gewoon doorgevochten wordt, wint.

  Dit zijn slechts een paar voorbeelden van opties die genoemd zijn. Ook zullen er co-op missies aanwezig zijn, bedoeld voor vier man. En het mooie is dat er een cross-functie zal zijn waardoor er gevochten kan worden tussen PC-spelers en mensen met een PlayStation 4.

  Wauw
  Tijdens de presentatie is er niet heel veel gameplay materiaal getoond, maar hebben we ontzettend mooie cutscenes voorgeschoteld gekregen. Daarin werd een ding duidelijk, en dat is dat de PlayStation 4 echt een walhalla wordt voor technische mogelijkheden. De plaatjes waren adembenemend mooi en dat belooft dan ook veel goeds voor de gameplay zelf.

  Qua gameplay werd verteld dat het meer zal gaan om jou als individuele speler. In veel free-to-play games nemen teams het op tegen teams. In War Thunder moet de individuele speler meer centraal komen te staan. Overigens zal er ook een missie-editor in de game zitten, waarin je zelf van alles aan kan passen. Zo kun jij bepalen wat voor weersomstandigheden er zijn, hoeveel grondtroepen in het veld staan enzovoorts.

  Iets anders wat niet onbesproken kan blijven is de Oculus Rift-ondersteuning. Als je in een vliegtuig zit, wil je maar al te goed weten wat er naast je gebeurt. Normaal gesproken gebruik je dan knoppen om opzij te kijken, maar dankzij Ocuslus Rift kun je gewoon letterlijk je hoofd naar links of rechts draaien en kijken wat voor gevaar er aankomt. Een ideale optie dus voor de liefhebbers, al moet je er van houden.

  Klinkt goed
  War Thunder wordt een launchtitel voor de PlayStation 4 en zou zomaar eens een klapper kunnen worden. Zo veel vliegtuigspellen zijn er niet op de consoles. Ze zijn er wel, maar ze zijn schaars. Hoe de game speelt, kunnen we niet zeggen, daarvoor hebben we de titel nog niet in handen gehad. Qua uitstraling en grafische capaciteit hebben we zeker vertrouwen in deze titel. Te land, te zee, en in de lucht, dat klinkt zeker niet verkeerd.

  War Thunder

  Verkijgbaar vanaf 15 august 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.