Uncharted 4 E3 Preview - Waarom nog wachten tot 2016?!

  Het paradepaardje van Sony op E3 is toch wel Uncharted. Beleef Nathan Drake’s avonturen in de Uncharted 4 Preview. Hier volgt onze liefdesverklaring voor deze game.

  Nathan Drake, hij is de man waar vrouwen een date mee willen en de mannen vrienden mee willen zijn. Tenminste, als hij echt zou zijn, want natuurlijk is hij maar een videogamekarakter.

  Niets is te gek

  Toch komt hij meer dan ooit op de PlayStation 4 tot leven. De Uncharted serie staat erom bekend filmisch en meeslepend te zijn, maar de kwaliteit van Uncharted A Thief’s End slaat a.l.l.e.s. Heb je Mad Max onlangs in de bios gezien? Bereid je maar voor: ook in Uncharted A Thief’s End is niets te gek.

  In de 20 minuten durende speelsessie (helaas hebben de game zelf nog niet in de vingers gehad) zien we Nathan Drake in over de top actie allemaal extreme situaties meemaken. Een wilde achtervolgingsscène in een jeep ziet er prachtig uit. Kogels kletteren om het hoofd van Nathan. Hij rijdt door en knalt met zijn jeep over wegen en gebouwen . Links komen vijanden, rechts komen vijanden. Dan maar wat neerschieten: boem.

  http://www.itsartmag.com/features/itsart/wp-content/uploads/2014/06/Uncharted-4-A-Thiefs-End-E3-2014-4.jpg

  Uncharted 4 belooft Walhalla

  We zagen Nathan in een shoot-out, waarbij hij dekking moet zoeken, wat mensen vol met lood pompt. Maar kogels zijn niet altijd genoeg. Dus zijn er de bekende close combat gevechten en quick-time events. De manier waarop we kennen uit de eerdere drie delen. Ook de dialogen zijn weer heerlijk en bekende karakters zijn van de partij. Als de E3 afspraak eindigt met Elena Fisher in beeld weet iedereen het zeker: Uncharted 4 doet mooie beloftes. We willen nu al meer, veel meer.

  Hollywood actie

  Het is actie zoals we gewend zijn van de serie: als een Hollywood triple A film, met actievolle acties, vol van explosies vol van geweld. Nathan moet vanuit zijn auto zorgen dat hij een haak van een kraan bereikt, want anders stort hij te pletter. Het lukt.

  Vervolgens wordt hij voortgesleept over de grond, terwijl hij aan de kraan hangt. Dat moet vast pijn doen. Mensen in Arabische landen worden soms op deze manier gemarteld, vastgebonden aan een auto al rondrijdend door een stad. Je buik wordt vanzelf wel een keer opengereten.

  Uncharted 4 Preview screen 2

  De ultieme actieheld

  Nathan Drake geeft geen krimp. Hij is de ultieme actieheld die altijd als een superheld weer in staat is om het beste uit zichzelf te halen. Dus terwijl hij over de grond voortgesleept wordt, pakt hij zijn pistool en schiet rechts en links nog wat irritante gasten dood. Het is insane, a la Mad Max, het is prachtig.

  Zodra hij later crasht met een voertuig, zou je denken dat onze favoriete avonturier toch wel gesloopt moet zijn. Bloed en krasjes spatten van zijn belachelijk goed geanimeerde gezicht af, maar die wilskracht van hem is eindeloos. Zijn auto zit ondersteboven, hij moet eruit kruipen. Het moet.

  Uncharted 4 Preview screen

  Krankzinnig

  Nog even duwen, doorgaan. Die auto uit. Dan lukt het, fuck: weer vijanden. Geen probleem. Jouw naam is Nathan Drake, jij bent de superheld van 2016. Jij kan alles. Je haalt je pistool weer tevoorschijn en knalt (op de kop!) terwijl je uit die auto kruipt nog wat vijanden dood. Krankzinnig. Gestoord. Fantastisch.

  Ja, ondanks dat we de game niet onder de knoppen hebben gehad, zijn we nu al weggeblazen. Alles oogt zo belachelijk goed. En in 20 minuten tijd hebben we naast die over de top actie zoveel vertrouwde elementen gezien dat je denkt: ‘Ja, dít is Uncharted. Zo hoort Uncharted te zijn.’

  Uncharted 4: A Thief's End

  Verkijgbaar vanaf 10 may 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.