Top 13 beste films voor september 2015

Article
dinsdag, 01 september 2015 om 11:46
xgn google image
De maand september staat alweer voor de deur en dat betekent voor veel mensen de start van het collegejaar of schooljaar. Gelukkig komen er genoeg films uit om deze maand te overleven en welke dat zijn lees je in de top 13 beste films voor september 2015.
Wij trappen de maand september af met een film die bij menig gamer bekend in de oren moet klinken, namelijk Hitman Agent 47. De rol van onze geliefde kale huurmoordenaar wordt vertolkt door de Britse acteur Rupert Friend onder leiding van Poolse regisseur Aleksander Back die met Hitman Agent 47 zijn debuut maakt.
Een andere grote blockbuster voor de maand september is de film Everest met bekende namen als Jake Gyllenhaal, Sam Worthington en Keira Knightley. Deze avonturenfilm is voor de authenticiteit daadwerkelijk opgenomen in de Himalaya, nog voor de verwoestende aardbevingen Nepal troffen.

Hitman Agent 47 - 3 september

In Hitman Agent 47 staat een elite huurmoordenaar centraal, die vanaf conceptie genetisch gemanipuleerd is om de perfecte moordmachine te worden. Hij staat enkel bekend als de laatste twee cijfers van de barcode, die achter op zijn nek is getatoeëerd, nummer 47. Hij is de samenkomst van decennia aan onderzoek en 46 voorgangers, die hem ongekende kracht, snelheid, stamina en intelligentie hebben gegeven.
Zijn nieuwste doel is een multinational met plannen om het geheim van Agent 47 te achterhalen en daarmee een leger aan huurmoordenaars op te zetten, wiens krachten die van Agent 47 overstemmen. Om dit tegen te gaan werkt hij samen met een jonge vrouw, die mogelijk de geheimen kent om deze krachtige en onwettelijke vijand te verslaan. Tegelijkertijd maakt Agent 47 verbazingwekkende ontdekkingen over zijn eigen origine en het geheel eindigt in een epische strijd met zijn meeste gevaarlijke vijand tot nu toe.

Everest - 17 september

De film Everest is geïnspireerd op de ongelofelijke en waargebeurde evenementen uit 1996, om de top van 's werelds hoogste berg te bereiken. Het verhaal gaat over de inspirerende reis van twee verschillende expedities, die worden uitgedaagd door één van de woeste sneeuwstormen ooit gemeten door de mensheid. De moed van de mannen wordt getest door de meeste wrede elementen op aarde, waarbij de klimmers langs bijna onoverkoombare obstakels moeten komen als een levenslange obsessie zich vertaald in een adembenemende worsteling om te overleven.
In deze spannende en witte epos zien wij onder andere Jason Clarke, Josh Brolin, John Hawkes, Robin Wright, Emily Watson, Keira Knightley, Sam Worthington en Jake Gyllenhaal op het doek schitteren. Dit verhaal van epische proporties komt uit handen van IJslandse regisseur Baltasar Kormákur, die eerder verantwoordelijk was voor films als 2 Guns en Contraband.
Als je echt iets wilt bereiken in het leven, dan moet je er met huid en haar voor vechten. In het geval van Jake Gyllenhaal speelt het gevecht zich af in de boksring voor de film Southpaw. Voor Dr Dre, Eazy-E en Ice Cube is het een gevecht voor bestaansrecht. De film Straight Outta Compton vertelt het verhaal over de opkomst en val van de muziekgroep NWA en de intrede van het gangsta rap genre.

Southpaw - 10 september

Southpaw vertelt het verhaal van Billy 'The Great' Hope (Jake Gyllenhaal), de regerende Junior Middleweight bokskampioen van de wereld. Billy Hope lijkt alles voor elkaar te hebben met een indrukwekkende carriere,een prachtige en liefdevolle vrouw (Rachel McAdams), een schattige dochter (Oona Laurence) en een overdadige levensstijl. Wanneer tragedie toeslaat en zijn levenslange manager en vriend (Curtis '50 Cent' Jackson) hem verlaat, raakt Hope een dieptepunt in zijn leven.
Zijn uitkomst ligt bij een onwaarschijnlijke redder in een verwaarloosde gym, Tick Willis (Forest Whitaker) een gepensioneerde vechter en trainer van de taaiste amateur boksers. Nu de toekomst afhankelijk is van Ticks begeleiding en volhardendheid, keert Billy terug naar de ring voor het zwaarste gevecht van zijn leven, terwijl hij tegelijkertijd worstelt met vergiffenis en het terugwinnen van vertrouwen van de mensen wie hij houdt.

Straight Outta Compton - 3 september

Midden jaren tachtig waren de straten van Compton, Californië één van de meest gevaarlijke in het land. Toch wisten vijf jonge mannen hun ervaringen te vertalen naar meedogenloos eerlijke muziek die rebelleerde tegen de misbruikmakende autoriteit, waardoor zij een explosieve stem gaven aan een onderdrukte generatie. Straight Outta Compton vertelt het bijzondere verhaal over hoe deze jonge gasten een revolutie ontketenen in de muziek en pop cultuur, op het moment dat zij de waarheid verkondigen aan de wereld over het leven in 'the hood', waarmee zij tevens een culture oorlog starten.
Tussen al het geweld van deze maand heb je ook nog genoeg keuze voor een wat rustigere film. Als je even goed wilt lachen, kun je bijvoorbeeld naar de film Vacation kijken met Ed Helms waarin alles wat fout kan gaan, fout gaat. Of misschien ben je meer een fan van Hugh Grant, die in The Rewrite een vastgelopen screenwriter speelt die daarom maar les gaat geven. Als laatste is er nog de film The Intern, waarin Robert DeNiro de rol van senior stagiair op zich neemt onder de grote baas Anne Hathaway.

Vacation - 10 september

Rusty Griswold (Ed Helms) is het jongste kind van de National Lampoon's Vacation uit 1983 en is nu volwassen geworden, heeft zijn eigen familie en koestert liefhebbende herinneringen aan zijn familie road trip naar Walley World: "America's Favorite Family Fun Park".
Net als zijn vader Clark (Chevy Chase), wil Rusty een hechtere band opbouwen met zijn eigen familie, zijn vrouw Debbie (Christina Applegate) en zijn zoons James en Kevin (Skyler Gisondo en Steele Stebbins). Om die reden koopt hij een afvallig Albanees busje en overtuigt zijn familie ervan om samen met hem door het land te rijden voor een gestoorde rit naar Walley World.

The Rewrite - 10 september

In een ver verleden was Keith Michaels (Hugh Grant) een prijswinnende Hollywood scriptschrijver, alleen een scheiding en een rij aan onsuccesvolle films hebben hem achtergelaten met veel schulden en lege pagina's. Wanneer zijn agent een baan voor hem regelt als gastdocent bij een afgelegen universiteit in Upstate New York, kan Keith geen nee zeggen.
In eerste instantie probeert Keith met minimale inspanning les te geven, zodat hij zich kan focussen op zijn volgende script, alleen raakt Keith onverwacht geïnvesteerd in het leven van zijn studenten. Waaronder het leven van Holly (Marisa Tomei), een single moeder opzoek naar de start van een nieuw hoofdstuk in haar leven.
De cast van The Rewrite wordt verder aangevuld met sterren als J.K. Simmons, Allison Janney, Chris Elliott en Bella Heathcote. Schrijver en regisseur van The Rewrite is Marc Lawrence, die al meerdere malen heeft samengewerkt met Hugh Grant voor films als Music and Lyrics en Two Weeks Notice.

The Intern - 24 september

Ben Wittaker (Robert DeNiro) is een gepensioneerde weduwe in zijn zeventiger jaren, die reageert op een advertentie voor senior stagiaires bij een Brooklyn startup. Hij komt al snel terecht in een orkaan, gecreëerd door de jonge eigenares Jules Oston (Anne Hathaway), die een online kledingbedrijf opzette in haar eigen keuken en anderhalf jaar later is uitgegroeid tot een bedrijf met 250 werknemers.
Jules is in het begin sceptisch over het aannemen van een senior stagiair als Ben, gezien Jules zelf jongleert met haar bedrijf en een veel vragend thuisleven bestaande uit haar man Matt en dochter Paige. Ben blijkt echter van onschatbare waarde te zijn als hij Jules helpt met zijn hard gewonnen wijsheid en medeleven. Waardoor Jules de broodnodige begeleiding krijgt, als ook een betrouwbare vriend, waarmee zij door de hoogte- en dieptepunten uit haar leven navigeert.
Het gehele leven is een zoektocht naar een bepaald doel en voor Dylan O'Brien is dat een zoektocht naar de waarheid in Maze Runner The Scorch Trials. Samen met een groep zijn ze uit het doolhof gekomen, om misschien op een veel ergere plek te eindigen als zij er niks tegen te doen.
In Slow West staat Kodi Smit-McPhee centraal, die de oversteek maakt van Schotland naar Amerika om zijn vriendin terug te vinden. Het wilde westen is alleen een stuk heftiger dan gedacht, maar gelukkig is Michael Fassbender aanwezig om hem een helpende hand te bieden.

Maze Runner The Scorch Trials - 17 september

In het nieuwe hoofdstuk van de Maze Runner saga gaat Thomas (Dylan O'Brien) samen met zijn Gladers de grootste uitdaging aan tot nu toe. Gezamenlijk zoeken zij naar aanwijzingen rondom de mysterieuze en machtige organisatie, beter bekend als WCKD. De reis die zij maken brengt hun naar de Scorch, een verlaten landschap gevuld met ondenkbare obstakels. Door samen te werken met een ondergronds verzet, nemen de Gladers het op tegen de superieure strijdmacht van WCKD en daardoor brengen zij de schokkende plannen van het bedrijf aan het licht.
In de film Maze Runner The Scorch Trials zien wij niet alleen het bekende gezicht van Dylan O'Brien, maar onder andere ook van Kaya Scodelario, Thomas Brodie-Sangster en Ki Hong Lee. De vijand in The Scorch Trials krijgt ook een gezicht in de vorm van Aidan Gillen, die bij veel mensen bekend is van zijn werk in Game of Thrones.

Slow West - 17 september

Aan het einde van de negentiende eeuw, gaat de zestienjarige Jay Cavendish (Kodi Smit-McPhee) op reis door het Amerikaanse landschap in een zoektocht naar het meisje waar hij van houdt. In zijn zoektocht wordt hij bijgestaan door Silas (Michael Fassbender), een mysterieuze reiziger die wordt achtervolgd door een outlaw.
Voor regisseur John Maclean is Slow West zijn feature film debuut, nadat hij al eerder twee korte films heeft uitgebracht. Naast regie is Maclean ook verantwoordelijk voor het verhaal van Slow West.
In september duiken wij ook het criminele circuit in voor twee verschillende films. Allereerst het Nederlandse criminele circuit in Schone Handen, waarin Jeroen van Koningsbrugge veel connecties heeft met de onderwereld die hij ook moet blijven onderhouden. In 99 Homes gaat het over huisuitzetting, wat enigszins tegen criminaliteit aanzit. Zo merkt ook Andrew Garfield, die eerst uit zijn eigen huis wordt gezet om het later bij andere mensen te doen.

Schone Handen - 10 september

Eddie (Jeroen van Koningsbrugge) en Sylvia (Thekla Reuten) wonen samen met hun twee kinderen in een groot pand in Amsterdam-Zuid. In hun leven ontbreekt er niets, dankzij de rijkdom die Eddie binnenhaalt in zijn bloeiende drugshandel. Sylvia heeft zijn activiteiten altijd geaccepteerd, totdat de politie een brute invalt doet op hun huis en daarmee de boel wakker schudt. Op dat moment besluit Sylvia de boel te willen ontvluchten, maar voor Eddie is dat geen optie, want zij weet te veel van de operatie af.

99 Homes - 24 september

99 Homes speelt zich af tijdens de huizenmarkt crash van 2008, waarin Dennis Nash (Andrew Garfield) een hard werkende en eerlijke man is, die niet zijn familiehuis kan beschermen ondanks zijn beste inspanningen. Op straat gegooid door vastgoed handelaar Mike Carver (Michael Shannon), zit Dennis zonder werk en geluk. Totdat hij een unieke kans krijgt aangeboden om het team van Carver te versterken, om zo andere mensen dezelfde verschrikkelijke gebeurtenis te geven en op die manier terug te verdienen wat van hem was.
Regisseur Ramin Bahrani geeft voor de film 99 Homes de karakters een ijzige complexiteit met zich mee, om zo een beeld van iemand te geven wiens mededogen en integriteit verstrikt raken in een bekende Amerikaanse crisis. Hiermee komt een ethisch dilemma tot stand over de strijd van een man om op hogerop te komen met alle mogelijke middelen die hem worden toegereikt.
Wij eindigen onze top 13 beste films voor september met twee griezelfilms om slecht van te gaan slapen. Te beginnen met de griezelfilm Knock Knock, waarin Keanu Reeves wordt verleid door twee jonge dames alleen zonder 'happy ending' voor onze arme Keanu. De tweede film is The Visit van de beruchte regisseur M. Night Shyamalan, waarin twee kinderen op bezoek gaan bij hun grootouders op het platteland. Niets is wat lijkt als de klok half tien slaat in de avond, want dan gebeuren er vreemde dingen.

Knock Knock - 3 september

Wanneer een toegewijde echtgenoot en vader alleen wordt thuisgelaten voor het weekend, kloppen er onverwachts twee jonge dames aan de deur voor help. Wat start als een vriendelijke gebaar, eindigt in een gevaarlijk spel van verleiding en kat en muis.
Naast de hoofdrol van Keanu Reeves, zien wij uiteraard ook de twee jonge dames veel terugkomen, gespeeld door Lorenza Izzo en Ana de Armas. Beide actrices zijn nog niet heel lang actief in de filmwereld en al helemaal niet in Engelstalige films. Zo is Lorenza Izzo een Chileense actrice en model en Ana de Armas een Cubaanse actrice.

The Visit - 10 september

The Visit is het angstaanjangende verhaal van een broer en zus die naar de afgelegen boerderij van hun grootouder gaan in Pennsylvania voor een hele lange week. Zodra de kinderen ontdekken dat het bejaarde stel betrokken is bij iets vreselijks, zien zij hun kansen om terug naar huis te keren met de dag kleiner worden.
Voor regisseur M. Night Shyamalan is The Visit de langverwachte terugkeer naar het horror genre, waar de regisseur populair mee is geworden met films als The Sixth Sense, Unbreakable, The Village en Signs. In de tussentijd heeft Shyamalan films geregisseerd als After Earth en The Airbender.