The Legend of Zelda: The Wind Waker HD Preview - Ongekend kleurgebruik

Preview
vrijdag, 28 juni 2013 om 16:00
xgn google image
The Wind Waker is één van de meest memorabele Zelda games ooit. De game verscheen in 2003 voor de GameCube en is dus al redelijk oud. Tegenwoordig hebben veel ontwikkelaars door dat oude games opnieuw geld kunnen binnenhalen door ze in een nieuw jasje te stoppen. Soms loopt het goed af en kunnen wij vol plezier onze lievelingsgames herbeleven met veel mooiere graphics. Andere keren lijkt alleen de resolutie omhoog gekrikt te zijn en kampt de remake met veel problemen. Tot welke groep behoort The Legend of Zelda: The Wind Waker HD?
Sinds de komst van de Wii U kunnen Nintendo fanaten niet wachten om aan de slag te gaan met een nieuwe Zelda game die gebruikmaakt van de verbeterde kracht van de console. Hier moeten ze nog even op wachten, maar Nintendo verzacht de pijn. The Legend of Zelda: The Wind Waker HD geeft ons namelijk de kans om voor het eerst te genieten van Link met HD graphics. De meesten van ons moeten nog even wachten tot oktober, maar wij konden de game gelukkig alvast uitproberen bij Nintendo tijdens de E3.
Kleurrijke pracht
Tijdens de demo konden wij ervoor kiezen om Outset Island te verkennen of een eindbaas te bevechten. Wij begonnen met het eiland en stonden versteld van de grafische pracht die wij voor onze ogen mochten aanschouwen. Het gras is groener dan ooit tevoren, de lucht is blauwer, de wolken pluiziger en het water is paradijselijk. De Wii U zal het op grafisch gebied moeilijk krijgen met de komst van de Xbox One en PlayStation 4, maar een game als The Wind Waker HD kan dit negeren. De cel-shaded graphics zijn ontzettend mooi en door de simpelheid van de grafische stijl zal deze game er waarschijnlijk nog de komende tien jaar goed uitzien.
Om eerlijk te zijn, de originele The Wind Waker ziet er ook nog altijd erg goed uit. De kleuren zijn iets minder fel, het licht minder warm en de game is minder scherp dan de HD-versie, maar toch was het altijd de artistieke directie van de game die alles zo bijzonder maakte. Het stijltje kun je haast tijdloos noemen en dan kun je je afvragen of deze HD-versie wel nodig is. Je kan in ieder geval wel eindelijk met een breed beeldformaat spelen. Daarnaast is de game waarschijnlijk niet alleen gemaakt voor de nostalgische fans, maar ook vooral om een nieuw publiek de kans te geven om The Wind Waker te ervaren.
Op verkenning
De wereld van The Wind Waker ziet er dus mooi uit en dan wil je natuurlijk gelijk op verkenning gaan. Het eiland is hartstikke relaxed en zorgt voor de nodige rust als je niet bezig bent met het verkennen van gevaarlijke gebieden. Je kunt wat rondlopen en tegen de bewoners praten om een idee te krijgen van wat er allemaal speelt. Dit is grotendeels optioneel, maar een leuke mogelijkheid voor de gamers die echt alles van de wereld willen zien en weten. Nieuw is dat je nu ervaringen kunt delen met andere gamers. Er is Miiverse ondersteuning waardoor je berichten met tips kunt versturen of foto's delen met anderen.
Om de wereld vanuit een ander perspectief te zien kun je iets hogerop klimmen, want de wereld is redelijk verticaal. Als je dan nog hoger wil komen kun je een item gebruiken om een meeuw op te roepen die je dan kunt besturen om rond te vliegen en de omgeving vanuit de lucht te bekijken. Ook is het kenmerkende zeilbootje van Link terug, wat betekent dat je ook de zee kunt verkennen en reizen naar andere gebieden. Helaas was het in de demo niet mogelijk om te ver te reizen, maar ook het rondvaren alleen was tof om te doen. Fans van de GameCube versie vonden het bootje in het origineel te langzaam, maar gelukkig is dat iets aangepast en kun je nu sneller varen.
Duisterheid slaat toe
Jammer genoeg kan Link niet eeuwig een vredig leven leiden en achter diertjes aanrennen. De wereld is lang niet zo vrolijk als het eiland waar de demo begint. Tijdens de tweede sectie kun je het opnemen tegen een ware eindbaas: de Helmaroc King. Voordat je kunt vechten moet je aan de top van een groot rond trappenstelsel zien te komen terwijl je wordt belaagd door de agressieve vogelachtige eindbaas. Deze maakt de trap onder je kapot, zodat je zo snel mogelijk moet rennen. Als je dan toch naar beneden valt kun je omhoog komen door gebruik te maken van een grappling hook. Deze kun je heel makkelijk selecteren vanaf je GamePad. Verder kun je ook bijvoorbeeld de kaart bekijken op de GamePad en hoef je de game eigenlijk bijna nooit te pauzeren.
Eenmaal boven is het tijd om te vechten. De eindbaas is helaas veel te groot voor jouw zwaard. Gelukkig heb je een grote hamer die de Halmaroc King wel weet te beschadigen. Het leuke tijdens deze eindbaas is dat je zelf kunt experimenteren met de verschillende wapens om te zien of deze effectief zijn. Zo hebben bommen geen effect, maar de boemerang wel en zo kan je de vogel ook in de lucht raken. Ook de boog van Link is een handig wapen. Vanwege de gyrosensor kan je de gamepad kantelen om op je doelwit te richten. Het is een episch gevecht en de mooie graphics weten de ervaring toch naar een nieuw niveau te tillen.
Legendarisch mooi
De Legend of Zelda: The Wind Waker HD is misschien wel de mooiste Wii U game tot nu toe. Deze flinke opknapbeurt heeft ervoor gezorgd dat The Wind Waker nog indrukwekkender is geworden dan het origineel. Natuurlijk zien wij veel liever een geheel nieuwe Zelda game voor de Wii U, maar met The Wind Waker HD zet Nintendo een stap in de juiste richting.