The Last Guardian PS4 Preview - De release is in zicht!

  Je gelooft het misschien niet, maar op 25 oktober aanstaande moet The Last Guardian echt uitkomen. Wij konden op de E3 in Los Angeles al aan de slag met deze langverwachte titel en onze ervaringen lees je hier in deze The Last Guardian PS4 preview!

  The Last Guardian… Oorspronkelijk onthuld in 2009 voor de PlayStation 3 en opnieuw onthuld in 2015 voor de PlayStation 4. Jaar in jaar uit worden we smachtend naar meer achtergelaten. Tot nu! Wat een explosie tijdens de Sony persconferentie toen de release werd aankondigd, maar is al dat wachten nog wel de moeite waard?

  Een hele lang flashblack

  Een flashback duurt meestal niet erg lang, maar The Last Guardian is in zijn geheel een flashback. Het verhaal wordt verteld door een oude man over wat hij meemaakte als klein jongetje. Tijdens onze speelsessie op de E3 konden we de eerste veertig minuten van de game spelen. Een introductie van het jongetje, het monster en het verhaal.

  Je wordt wakker in een kasteel naast een enorm beest genaamd Trico. Je lichaam zit ineens onder de tatoeages en Trico lijkt je ook niet erg aardig te vinden. Met een reden. Trico zit vast aan een ketting en heeft meerdere speren uit zijn lichaam steken. Door hem hier vanaf te helpen, win je langzaamaan zijn vertrouwen.

  Maar hoe win je de liefde van elk beest? Juist, door zijn maag! Door de wereld liggen overal vreemde, gloeiende tonnen die je aan Trico kunt voeren. Hierdoor stel je Rico gerust en luistert hij steeds beter naar je. Je kunt fluiten zodat hij je volgt en je mag ook op z’n rug klimmen. De game lijkt echt de draaien om jullie opbouwende vriendschap.

  The Last Guardian ps4 preview

  Niet zomaar een beestje

  Na het bevrijden van Trico is het tijd om het kasteel verder te exploreren. Al snel vind je daar een spiegel waarmee je licht op plekken kunt weerkaatsen, maar Trico is bang voor het licht. Op dat moment komt zijn echte kracht naar voren. Trico kan een soort elektriciteit afschieten die behoorlijk wat schade aanricht. Precies op de plek waar jij het licht schijnt.

  Dit is een van de manieren om de vele puzzels in The Last Guardian op te lossen. Kapot maken die zooi! Soms moet je op Trico klimmen om ergens te komen en een andere keer moet jij door een klein gangetje kruipen om Trico verder te helpen. Het doel is in ieder geval om samen uit dat akelige kasteel te ontsnappen.

  The Last Guardian ps4 preview

  Klaar voor 2016?

  Hoewel The Last Guardian over een paar maanden al uit moet komen, werd ons toch even duidelijk gemaakt dat dit om een soort 'alpha-versie' ging. Niet vreemd. Technisch gezien werkt de game niet helemaal naar behoren. Tijdens onze, relatief korte, speelsessie liepen we al behoorlijk wat bugs en glitches tegen het lijf.

  Denk bijvoorbeeld aan de camera die ineens hele vreemde posities aanneemt of het klimmen op Trico wat helemaal de mist in loopt. Je merkt dat The Last Guardian al een tijde in ontwikkeling is en dat de gameplay ondertussen verouderd is geworden. We zijn erg benieuwd of we zulke foutjes in de uiteindelijk game nog tegen gaan komen.

  In het begin word je gelukkig vrij uitgebreid geholpen met welke knoppen of combinaties je in moet drukken om handelingen uit te voeren. Naarmate het spel vordert, word je handje steeds meer losgelaten totdat je het uiteindelijk echt zelf uit moet zoeken. Dit is geen game voor mensen die gefrustreerd worden als je niet weet waar je heen moet.

  The Last Guardian ps4 preview

  Een kenmerkend stijltje

  Gameplay is natuurlijk niet alles. Wat stijl en sounds betreft zit The Last Guardian wel gebakken. Het stijltje voelt uniek aan, maar de sounds maken het plaatje pas écht compleet. De schitterende muziek op de achtergrond en het verzonnen taaltje waarin het jongetje spreekt zijn hier het voorbeeld van. Je wordt ondergedompeld in een andere wereld.

  Daarnaast is Trico heel goed uitgewerkt. Je merkt dat het een beest is. De ene keer luistert Trico heel goed (vooral na het eten). De andere keer ligt zijn interesse ergens anders en luistert hij totaal niet naar je. Het is mooi om te zien hoe in verloop van tijd het jongetje en Trico een steeds sterkere band krijgen. Laten we bidden voor een vrolijk einde.

  The Last Guardian PS4 Preview – Mogelijk unieke ervaring

  Het is duidelijk dat The Last Guardian na al die jaren nog steeds potentie heeft op groot succes, maar dat hangt volledig af van de gameplay die nu erg verouderd aanvoelt. Aangezien de game een eigen in-house gebouwde engine heeft, hopen we dat dit enigszins opgelost wordt. Als het op verhaal, stijl en sounds aankomt, lijkt The Last Guardian zo vast als een huis te staan.

  The Last Guardian komt op 25 oktober 2016 uit voor de PlayStation 4. Naast de normale game kun je ook nog een Collector’s Edition kopen met een toffe statue!

  The Last Guardian

  Verkijgbaar vanaf 7 december 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.