Street Fighter 5 hands-on - Smaakt naar meer!

  Een console heeft een fighter nodig waar je uren, weken, zo niet maanden keihard kont mee wil schoppen. Offline en online. Dat kan volgend jaar op de PS4 met Street Fighter V, een titel die ondergetekende al kort speelde op E3. Check nu de Street Fighter 5 hands-on, Hadouken!

  Dit is een zeer persoonlijke hands-on. Te kort gespeeld om echt al de diepte in kunnen gaan, dat kan onze specialist Theo over enkele weken beter. Wel wil ik graag alvast wat kwijt over de Street Fighter game.

  De eerste herinnering aan Street Fighter

  Ik maakte voor het eerst kennis met Street Fighter toen ik een kleine uk was op de basisschool. Ik schat dat ik een jaartje of 9 a 10 was. Veel te jong natuurlijk voor zo'n vechtgame. Maar de game had een cartoony stijl op de Super Nintendo, dus ik vond het nooit eng. Zelf had ik een Super Nintendo, maar geen Street Fighter. Een klasgenootje van me gelukkig wel. En ik deed er dan ook alles aan om vaak naar dat jongetje toe te gaan. Niet voor hem, maar voor zijn game. Haha, erg he?! Ik kon er gewoon niet vanaf afblijven, zo leuk vond ik het!

  Sindsdien heb ik vrijwel alle Street Fighter games gespeeld, al ben ik er niet echt goed in moet ik eerlijk zeggen. Ik was vroeger goed in Mortal Kombat, dat ben ik nu ook niet meer. Te weinig tijd om er echt uren in te pompen. Zucht, die kindertijd, die was zo slecht nog niet...

  De gameplay van Street Fighter 5

  De vraag is natuurlijk hoe Street Fighter V speelt. De focus attack uit het vorige deel is nu weg en dat komt de game alleen maar ten goede. Hoewel we op E3 zes speelbare karakters hadden, blijft mijn grote vriend toch altijd Ryu. Oud en vertrouwd zullen we maar zeggen. Street Fighter 5, voor zover ik dat kan beoordelen na een korte speelsessie, belooft een sterke titel te worden. Sterk als in.. ? Als in aanpak, geduld en tactiek.

  De franchise is er een waar je uren in stopt om dan bepaalde acties voor elkaar te krijgen. Alles dus behalve button bashen wat sommige mensen misschien weleens (verkeerd) denken. Als je dat doet krijg je er never nooit een shoryureppa of een demon rage uit. Pas als je metertjes vol hebt, tegenstanders juist benadert en dan op het moment supreme de juiste knoppencombinaties invoert, is het feest. Ik kan alleen maar één ding zeggen: Street Fighter 5 voelt goed.

  Eerste indruk

  Het is lastig om na een korte speelsessie op E3 met echt veel informatie te komen. Je ziet zoveel games in zo'n korte tijd, terwijl je handen eigenlijk jeuken om uren in een titel te stoppen. Mijn eerste indruk was in ieder geval goed. Het is belachelijk hoe goed de graphics ogen op PS4, daar had ik in mijn kindertijd niet eens van durven dromen. En de game speelt soepel. Wie wil er bijvoorbeeld geen arcadestick hebben?!

  Wel moet ik even oefenen. Ik maakte een paar andere journalisten al gauw in, maar eigenlijk dacht ik toen maar één ding: "Die zijn wel heel slecht!" Want toen ik het eenmaal opnam tegen een van de mensen op de booth zelf had ik het lastig en werd pijnlijk duidelijk dat ik écht even flink uren moet maken. Maar dat gaat goedkomen, want deze titel ga ik lekker kopen! Niet voor niets stond die in mijn E3 top lijstje.

  Houd vooral XGN in de gaten, want ik ben liefhebber, maar Theo is pas echt onze Street Fighter specialist. Zodra hij zijn tanden zet in de titel, komt er een preview met alle ins en outs op XGN! Ik ben in ieder geval al verkocht.

  Last but not least...Check it!

  Rox schopt kont als in-game personage in de Street Fighter V @ E3 2015

  Posted by XGN on donderdag 18 juni 2015

  Street Fighter V

  Verkijgbaar vanaf 16 february 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.