Strange Brigade impressie - Archeologisch avontuur [gespeeld op E3 2018]

  Vier avonturiers op zoek naar archeologische schatten in een tempel. Genoeg potentie voor een geweldig avontuur, maar kan Strange Brigade dit waarmaken? Wij hebben de game gespeeld en dit is onze Strange Brigade impressie!

  Wat is Strange Brigade? Kort gezegd is het een co-op game voor maximaal vier spelers. Jullie besturen een groep avonturiers die (zoals je misschien verwacht) zichzelf de Strange Brigade noemen. Ze verkennen ruïnes op zoek naar archeologische wonderen, maar de oorspronkelijke bewoners kunnen dit natuurlijk niet echt waarderen.

  Voor je begint met spelen kies je één van de vier personages. Elk van deze personages heeft een eigen achtergrond en verschillende wapens waar je een level mee start. Het doel is om samen te werken en bij het einde van het level te komen. Vrij standaard, dus heeft de game ook wat origineels te bieden?

  Strange Brigade Impressie

  Magische medaille

  Eén van de unieke elementen aan Strange Brigade is de magische medaille die elk personage bij zich heeft. Nadat je vijanden neergeschoten hebt, zuig je hun zielen op met de R2-knop, waarna een meter volloopt. Als deze vol is, krijg je beschikking tot een krachtige speciale aanval die je helpt wanneer je omsingeld wordt door heel veel vijanden.

  Dit gaat ook vaak gebeuren, want Strange Brigade zit vol met vijanden die het op jouw leven gemunt hebben. Deze komen in de vorm van hordes zombie-achtige tegenstanders, mummies die anderen weer tot leven wekken en eilandbewoners die goed schoten kunnen ontwijken. Goed samenwerken is dus belangrijk om er voor te zorgen dat je niet overweldigd wordt door deze hordes vijanden.

  Strange Brigade Impressie

  Nonlineaire ruïnes

  Door het level heen lagen allerlei objecten verspreid, met verschillende effecten als je er op schoot. Denk aan explosieve tonnen, gloeiende kristallen die een cirkelzaag uit de grond laten komen en stenen die je op vijanden laat storten. Met deze voorwerpen kan je vijanden verslaan en nieuwe wegen vrijspelen.

  Het mag dan ook gezegd worden dat de levels van Strange Brigade nonlineair zijn, met verschillende paden die zich presenteren als je bijvoorbeeld een exploderend vat schiet. Hoe diepgaand dit is, werd uit onze sessie niet helemaal duidelijk. Het heeft de potentie om de game meer herspeelbaar te maken, maar hoe dat interessant gaat worden moet de game nog bewijzen.

  Strange Brigade Impressie

  Geen schot in de roos

  Tijdens het spelen van Strange Brigade viel ons op dat het schieten niet helemaal lekker aanvoelt. Wij kregen het gevoel dat we de helft van de tijd onze kogels de doelen misten. Dit was met de submachineguns die we vasthielden, maar ook met de sniper die we op een bepaald moment vonden. Gezien schieten hetgeen is waar je toch veel mee bezig bent, is het jammer dat dit niet beter aanvoelt.

  Wel heel gaaf is de stijl van de game. Alles is doordrenkt in een jaren 30 avonturierssausje, vergelijkbaar met Indiana Jones bijvoorbeeld. Er zijn zwart-wit cutscènes die vijanden introduceren en er is zelfs een vertelstem met een dik Brits accent. Het heeft alleen nog maar een grijze man met een monocle en een snorretje nodig en het plaatje is compleet.

  Strange Brigade Impressie

  Strange Brigade impressie – Er is nog werk aan de winkel

  Als ontwikkelaar Rebellion de schoonheidsfoutjes weet op te lossen, heeft Strange Brigade de potentie om een avontuurlijke co-op game te worden. Het sfeertje is in ieder geval goed aanwezig en een goede co-op game is in onze woorden altijd welkom. Het avontuur eindigt vooralsnog op een cliffhanger.

  Strange Brigade komt op 28 augustus naar de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  Strange Brigade

  Verkijgbaar vanaf 28 august 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.